Πώς να κλείσετε ένα εισιτήριο αεροπλάνων με το Google

Το 2011, η Google αγόρασε την ITA, την εταιρεία που εξάγει τις αγορές σύγκρισης αεροπορικών εταιρειών για περιοχές όπως το Travelocity, η Priceline και η Expedia. Η πρόθεσή τους ήταν να ενσωματώσουν τις αναζητήσεις πτήσεων στο Google και αυτό ακριβώς συνέβαινε. Έχουν επίσης εξαλείψει το μεγαλύτερο βόειο κρέας μας με τιμολόγηση πτήσεων: η απίστευτα μεγάλη καθυστέρηση όταν χτυπήσετε την αναζήτηση . Είναι ακόμα μακριά από τέλεια. Δεν μπορείτε ακόμα να διπλασιάσετε και να βρείτε το ξενοδοχείο σας και το αυτοκίνητο ενοικίασης ταυτόχρονα, για παράδειγμα, αλλά εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε την Google για να ελέγξουμε ξανά ότι η αναζήτησή μας σε διαφορετικό κινητήρα μας παρέχει όλα τα αποτελέσματα και τις καλύτερες τιμές.

Μετάβαση στις πτήσεις Google

Μπορείτε να ξεκινήσετε απλά πληκτρολογώντας μια αναζήτηση στο Google, όπως "πτήσεις από MCI στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο". Το πλαίσιο θα είναι αρκετό για να τραβήξετε την αναζήτηση πτήσεων στο αριστερό μενού επιλογών της αναζήτησης Google. Εάν αποτύχει, μπορείτε πάντα να μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο: www.google.com/flights.

Ξεκινώντας την αναζήτησή σας

Τα Πτήσεις Google ξεκινούν με έναν χάρτη των ΗΠΑ, επειδή αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος χώρος όπου μπορείτε να συγκρίνετε τα εισιτήρια. Τα διεθνή εισιτήρια είναι εκτός του μενού για τώρα.

Πρώτον, θα πρέπει να εισάγετε ένα σημείο αναχώρησης και έναν προορισμό. Εάν είστε συνδεδεμένοι στο Google, το σημείο αναχώρησης ενδέχεται να έχει ήδη ρυθμιστεί βάσει της προεπιλεγμένης τοποθεσίας σας στο Google Maps ή της τρέχουσας τοποθεσίας του φορητού υπολογιστή σας. Μπορεί επίσης να έχει οριστεί από την προηγούμενη αναζήτηση σας, η οποία είναι ένας εύχρηστος λόγος για να ξεκινήσετε με την αναζήτηση Google. Μόλις τοποθετήσετε αυτά τα σημεία, θα δείτε τα προτεινόμενα σημεία πτήσης σας στο χάρτη. Σίγουρα καθιστά εύκολο να επιβεβαιώσετε ότι επιλέξατε το σωστό Springfield .

Στη συνέχεια, θα εισαγάγετε μια ημερομηνία αναχώρησης και θα επιστρέψετε στο πλαίσιο κάτω από το χάρτη. Μόλις το κάνετε, θα δείτε είτε πτήσεις είτε ένα μήνυμα ότι οι πτήσεις μεταξύ αυτών των δύο σημείων δεν υποστηρίζονται.

Φιλτράρισμα αποτελεσμάτων

Συνήθως, έχετε κατά νου μια τιμή όταν ψάχνετε για εισιτήρια, ή ίσως έχετε κατά νου τη διάρκεια της πτήσης, το χρόνο άφιξης ή το συγκεκριμένο δίκτυο ανταμοιβών. Η Google μπορεί να χειριστεί πολλά από αυτά τα αιτήματα.

Κατ 'αρχάς, θα παρατηρήσετε ακριβώς κάτω από τα πλαίσια αναχώρησης και επιστροφής , υπάρχουν κουτιά αποχώρησης και διάρκειας . Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αμέσως. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το γραφικό κουτάκι που φαίνεται δεξιά στα κουτάκια Αναχώρηση και Διάρκεια για να ρυθμίσετε ταυτόχρονα και τα δύο στοιχεία. Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό, θα δείτε ένα γραφικό ρυθμιστικό με κουκκίδες. Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα που ταιριάζουν στις παραμέτρους σας ως κουκίδες και μπορείτε να προσαρμόσετε τα ρυθμιστικά μέχρι να ξέρετε ότι έχετε βρει μια καλή ισορροπία μεταξύ ευκολίας και διαθεσιμότητας.

Επιλογές αναζήτησης

Τι γίνεται αν δεν με νοιάζει πόσο καιρό είναι η πτήση όσο είναι ασταμάτητη; Η Google μπορεί να το χειριστεί. Αντί να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό γραφικών, ελέγξτε τις επιλογές στα αριστερά. Μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα σε πτήσεις χωρίς στάση, μία στάση ή λιγότερο, ή δύο στάσεις ή λιγότερες.

Ενώ είμαστε σε αυτό, μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να κολλήσετε με την εταιρεία που γνωρίζετε ότι σας δίνει αναβαθμίσεις χιλιομέτρων ή δωρεάν ελεγμένες αποσκευές. (Εξαρτάται από εσάς να εντοπίσετε ποια εταιρεία είναι αυτή.) Μπορείτε επίσης να ορίσετε πού θέλετε να συνδεθείτε. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο αν γνωρίζετε ότι πρόκειται να περιμένετε για μια 3ωρη σύνδεση σε ένα αεροδρόμιο με δωρεάν Wi-Fi.

Τέλος, μπορείτε επίσης να καθορίσετε έναν εξερχόμενο και εισερχόμενο χρόνο. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που έχει οριστεί για συγκεκριμένη ώρα και χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να καθορίσετε το παράθυρο ταξιδιού σας.

Άγνωστες τιμές

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν θα μοιραστούν τις τιμές τους με την ITA. Κυρίως είναι νοτιοδυτικά. Πρέπει να κάνετε κράτηση απευθείας. Ωστόσο, η Google θα σας δείξει ακόμα πότε θα πετούν εκείνη την ημέρα, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την τιμή του εισιτηρίου με τον ιστότοπό σας και στη συνέχεια να την συγκρίνετε με τις τιμές που έχετε δει με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Κράτηση της πτήσης σας με το Google

Μόλις επιλέξετε την πτήση σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στην τιμή και θα μετατραπεί σε ένα κουμπί που λέει το Βιβλίο. Κάνοντας κλικ στο κουμπί θα μεταφερθείτε απευθείας στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας όπου μπορείτε να κλείσετε την πτήση. Αυτό λειτουργεί ακόμη και όταν η πτήση είναι στην πραγματικότητα σε δύο διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες. Θα χρειαστεί να κλείσετε μόνο την πτήση σε μία αεροπορική εταιρεία και θα γνωρίζει ακριβώς τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε. Εάν κάνετε κράτηση στη Νοτιοδυτική ή άλλη αεροπορική εταιρεία "άγνωστης τιμής", δεν θα λάβετε ένα κουμπί Βιβλίου . Θα πρέπει να πάτε στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας και να την κλείσετε από εκεί. Ωστόσο, αν θέλετε να κλείσετε μια πτήση και ένα ξενοδοχείο, ίσως αξίζει τον κόπο σας για να ελέγξετε εάν το Travelocity ή κάποια άλλη εταιρεία δεν έχει καλύτερη εξυπηρέτηση του πακέτου διακοπών.