Κορυφαίο λογισμικό ψηφιακής φωτογραφίας για οικογενειακές φωτογραφίες

Κορυφαίες επιλογές για την οργάνωση, τον καθορισμό και την κοινή χρήση των προσωπικών και οικογενειακών σας φωτογραφιών

Το λογισμικό ψηφιακής φωτογραφίας είναι σχεδιασμένο για άτομα που θέλουν να οργανώσουν και να μοιραστούν προσωπικές και οικογενειακές φωτογραφίες, αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν πολύ χρόνο για να τα επεξεργαστούν. Εκτός από το να σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε και να ταξινομήσετε τη συλλογή εικόνων σας, σας επιτρέπουν επίσης να καταλογίσετε τα μέσα σας με λέξεις-κλειδιά, περιγραφές και κατηγορίες. Αυτά τα εργαλεία συνήθως δεν προσφέρουν δυνατότητες επεξεργασίας επιπέδου εικονοστοιχείων, αλλά παρέχουν εύκολες διορθώσεις με ένα κλικ και χαρακτηριστικά εκτύπωσης και κοινής χρήσης φωτογραφιών.

01 από 10

Picasa (Windows, Mac και Linux)

Picasa. © S. Chastain

Το Picasa είναι ένας φανταστικός και λειτουργικός ψηφιακός διοργανωτής και επεξεργαστής φωτογραφιών που έχει βελτιωθεί σημαντικά από την πρώτη του κυκλοφορία. Το Picasa είναι εξαιρετικό για αρχάριους και casual ψηφιακούς σκοπευτές που θέλουν να βρουν όλες τις φωτογραφίες τους, να τις ταξινομήσουν σε άλμπουμ, να κάνουν γρήγορες επεξεργασίες και να μοιραστούν με τους φίλους και την οικογένειά τους. Μου αρέσει ιδιαίτερα η ενσωμάτωση των Λευκωμάτων Ιστού Picasa, η οποία σας δίνει 1024 MB ελεύθερου χώρου για να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες σας online. Το καλύτερο από όλα, το Picasa είναι δωρεάν! Περισσότερο "

02 από 10

Συλλογή φωτογραφιών του Windows Live (Windows)

Συλλογή φωτογραφιών του Windows Live.

Η Συλλογή Φωτογραφιών του Windows Live είναι μια δωρεάν λήψη ως μέρος της σουίτας του Windows Live Essentials. Σας βοηθά να οργανώνετε και να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, CD, DVD και Windows Live Spaces. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις εικόνες στον υπολογιστή σας ανά φάκελο ή ημερομηνία και μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες λέξεων-κλειδιών , αξιολογήσεις και λεζάντες για ακόμη περισσότερους οργανισμούς. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Επίλυση", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εύκολα εργαλεία ρύθμισης της έκθεσης, του χρώματος, της λεπτομέρειας (sharpness) και της περικοπής και αφαίρεσης των κόκκινων ματιών . Όλες οι επεξεργασίες αποθηκεύονται αυτόματα αλλά μπορούν να επανέλθουν αργότερα. Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο αυτόματης ραφής πανοράματος. (Σημείωση: Η Συλλογή φωτογραφιών του Windows Live είναι ένα διαφορετικό πρόγραμμα που προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά από το πρόγραμμα των Windows Photo Gallery που περιλαμβάνεται στα Windows Vista.) Περισσότερα »

03 από 10

Adobe Photoshop Elements (Windows και Mac)

Adobe Photoshop Elements. © Adobe

Το Photoshop Elements περιλαμβάνει έναν εξαιρετικό διοργανωτή φωτογραφιών μαζί με έναν πλήρως επεξεργασμένο επεξεργαστή φωτογραφιών για τον καλύτερο και από τους δύο κόσμους. Το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι φιλικό προς τους αρχάριους, αλλά όχι "dumbed-down" μέχρι το σημείο που απογοητεύει τους έμπειρους χρήστες. Το Elements χρησιμοποιεί ένα ισχυρό, βασισμένο σε λέξεις-κλειδιά σύστημα ετικετών φωτογραφιών που σας επιτρέπει να βρείτε συγκεκριμένες φωτογραφίες πολύ γρήγορα. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε άλμπουμ, να πραγματοποιήσετε γρήγορες διορθώσεις και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας σε διάφορες μορφές φωτογραφιών.

04 από 10

Apple iPhoto (Macintosh)

Η λύση καταγραφής φωτογραφιών της Apple αναπτύχθηκε αποκλειστικά για Mac OS X. Έρχεται προεγκατεστημένο σε συστήματα Macintosh ή ως μέρος της σουίτας Apple iLife. Με το iPhoto, μπορείτε να οργανώσετε, να επεξεργαστείτε και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας, να δημιουργήσετε προβολές διαφανειών, να παραγγείλετε εκτυπώσεις, να φτιάξετε φωτογραφικά βιβλία, να μεταφορτώσετε άλμπουμ στο διαδίκτυο και να δημιουργήσετε ταινίες QuickTime.

05 από 10

ACDSee Photo Manager (Windows)

Το ACDSee Photo Manager πακέτο πολύ γροθιά για την τιμή. Είναι σπάνιο να βρείτε έναν διαχειριστή φωτογραφιών με πολλές δυνατότητες και επιλογές περιήγησης και οργάνωσης αρχείων. Επιπλέον, έχει ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας για μερικές από τις πιο συνηθισμένες εργασίες, όπως περικοπή, ρύθμιση του συνολικού τόνου εικόνας, αφαίρεση των κόκκινων ματιών, προσθήκη κειμένου κ.ο.κ. Και αφού οργανώσετε και επεξεργαστείτε τις εικόνες σας, μπορείτε να τις μοιραστείτε με διάφορους τρόπους, όπως slideshows (EXE, screensaver, Flash, HTML ή μορφές PDF), γκαλερί Web, τυπωμένες διατάξεις ή κάνοντας αντίγραφα σε CD ή DVD.

06 από 10

Zoner Photo Studio Δωρεάν (Windows)

Το Zoner Photo Studio Free είναι ένα πολύπλευρο εργαλείο επεξεργασίας και διαχείρισης φωτογραφιών. Προσφέρει στους χρήστες τρία περιβάλλοντα εργασίας, δηλαδή τα παράθυρα διαχειριστή, προβολής και επεξεργαστή. Ο σκοπός κάθε πτυχής του Zoner Photo Studio Free είναι αρκετά αυτονόητο και η διάσπαση της διεπαφής σε αυτό το περιβάλλον καρτέλας είναι αρκετά αποτελεσματική στη χρήση.
• Το site της Zoner Photo Studio Περισσότερα »

07 από 10

FastStone Image Viewer (Windows)

FastStone Image Viewer. © Sue Chastain

Το FastStone Image Viewer είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης, μετατροπέα και επεξεργαστή εικόνων που είναι γρήγορος και πολύ σταθερός. Έχει μια ωραία ποικιλία χαρακτηριστικών για την προβολή εικόνων, τη διαχείριση, τη σύγκριση, την αφαίρεση των κόκκινων ματιών, την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την αλλαγή μεγέθους, την περικοπή και την προσαρμογή των χρωμάτων. Το FastStone προσφέρει τις πιο συνηθισμένες λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών που θα χρειαστείτε, καθώς και μερικές μοναδικές λειτουργίες για ένα δωρεάν πρόγραμμα προβολής εικόνων, όπως ένα εργαλείο δημιουργικής μάσκας πλαισίων, πρόσβαση σε πληροφορίες EXIF, εργαλεία σχεδίασης και ακόμη και υποστήριξη πρώτης φωτογραφικής μηχανής .
Περισσότερο "

08 από 10

Κουτί παπουτσιών (Macintosh)

Το Shoebox σας επιτρέπει να οργανώσετε τη συλλογή φωτογραφιών σας με βάση το περιεχόμενο και να βρείτε γρήγορα τις φωτογραφίες που θέλετε, δημιουργώντας κατηγορίες που αντιστοιχίζετε στις φωτογραφίες σας. Το Shoebox σας επιτρέπει να βλέπετε τις πληροφορίες μεταδεδομένων που είναι ενσωματωμένες στις φωτογραφίες σας και μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με βάση τα μεταδεδομένα και τις κατηγορίες. Περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες αρχειοθέτησης των φωτογραφιών σας σε CD ή DVD και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συλλογής φωτογραφιών σας. Δεν προσφέρει επεξεργασία φωτογραφιών ή σας επιτρέπει να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας, αλλά μοιάζει με ένα αξιόλογο εργαλείο για την οργάνωση φωτογραφιών αν το iPhoto δεν το κάνει για εσάς. Επίσης, εισάγει άλμπουμ iPhoto, λέξεις-κλειδιά και αξιολογήσεις. Περισσότερο "

09 από 10

Serif AlbumPlus (Windows)

Με το AlbumPlus X2, μπορείτε να εισάγετε και να οργανώσετε τις φωτογραφίες και τα αρχεία πολυμέσων με ετικέτες και αξιολογήσεις. Μπορείτε να διορθώσετε τις φωτογραφίες με μια αυτόματη επιδιόρθωση με ένα κλικ ή να εκτελέσετε κοινές διορθώσεις όπως περιστροφή, περικοπή, ακόνισμα, αφαίρεση των κόκκινων ματιών και ρύθμιση τόνου και χρώματος. Μπορείτε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας σε εκτυπώσιμα έργα, όπως ευχετήριες κάρτες και ημερολόγια, ή ηλεκτρονικά σε διαφάνειες, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και σε CD. Το λογισμικό υποστηρίζει επίσης πλήρη ή πρόσθετα αντίγραφα ασφαλείας σε CD και DVD. Περισσότερο "

10 από 10

PicaJet (Windows)

Το PicaJet Free Edition είναι ένας ισχυρός οργανωτής για τις ψηφιακές σας φωτογραφίες. Οι επιλογές εκτύπωσης και κοινής χρήσης είναι αρκετά περιορισμένες, αλλά για την οργάνωση, την περιήγηση και την ελαφριά επεξεργασία των ψηφιακών φωτογραφιών σας είναι πολύ εντυπωσιακή. Η έκδοση FX προσθέτει περισσότερες λειτουργίες για τη διαχείριση, την αναζήτηση, την επεξεργασία, την κοινή χρήση και την εκτύπωση των φωτογραφιών σας. Η έκδοση PicaJet Free Edition σάς προσφέρει έναν ωραίο τρόπο για να δείτε και να δοκιμάσετε μερικά από τα χαρακτηριστικά της αναβάθμισης PicaJet FX, αλλά εάν παραμείνετε στην ελεύθερη έκδοση, πιθανώς θα ενοχληθείτε με τα ενσωματωμένα teasers που σας παροτρύνουν να αναβαθμίσετε. Περισσότερο "

Προτείνετε έναν διοργανωτή φωτογραφιών

Εάν έχετε έναν αγαπημένο ψηφιακό διοργανωτή φωτογραφιών που αγνοήθηκα να συμπεριλάβω εδώ, προσθέστε ένα σχόλιο για να με ενημερώσετε. Προτείνετε μόνο ψηφιακό λογισμικό φωτογραφιών και όχι επεξεργαστές εικόνας σε επίπεδο pixel.

Τελευταία ενημέρωση: Νοέμβριος 2011