Επισκευάστε τη βιβλιοθήκη και τη βάση δεδομένων του Aperture 3

Το Aperture 3 παρέχει ένα βοηθητικό πρόγραμμα για την παροχή πρώτων βοηθειών στη βιβλιοθήκη για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επιδιόρθωση κοινών προβλημάτων με τις βιβλιοθήκες εικόνων και τη βάση δεδομένων του Aperture. Επειδή η διαφθορά βιβλιοθήκης και βάσεων δεδομένων μπορεί να αποτρέψει την εκκίνηση του Aperture 3, θα χρειαστεί να καλέσετε μια σειρά από κλειδιά εκκίνησης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο βοηθητικό πρόγραμμα Aperture 3 Library First Aid

Φυσικά, όλοι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλίσουμε ότι η βιβλιοθήκη εικόνων και η βάση δεδομένων μας προστατεύονται και μπορούν να ανακτηθούν ανά πάσα στιγμή.

Μετά από όλα, η βιβλιοθήκη εικόνων σας πιθανώς αντιπροσωπεύει χρόνια συσσωρευμένων εικόνων που θα ήταν δύσκολο να αντικατασταθούν εάν ποτέ γίνονταν αλλοιωμένοι. Το Time Machine της Apple είναι μια εξαιρετική επιλογή για αντίγραφα ασφαλείας, αλλά οποιαδήποτε από τις κορυφαίες εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα λειτουργήσει εξίσου καλά.

Προτού δοκιμάσετε να επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας για να διορθώσετε προβλήματα με το Aperture 3, δώστε στο εργαλείο πρώτης βοήθειας της Aperture Library την ευκαιρία να επιδιορθώσετε τυχόν ασυνέπειες.

Χρησιμοποιώντας βοηθητικά προγράμματα πρώτης βοήθειας της Aperture Library

Το Aperture 3 περιλαμβάνει ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Aperture Library First Aid, το οποίο μπορεί να διορθώσει τα πιο κοινά προβλήματα της βιβλιοθήκης και της βάσης δεδομένων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι χρήστες Aperture 3. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο, κάντε τα εξής:

  1. Κλείστε το Aperture 3 εάν είναι ανοιχτό.
  2. Πιέστε παρατεταμένα τα κουμπιά επιλογής και εντολών ενώ εκκινείτε το Aperture 3.

Το βοηθητικό πρόγραμμα πρώτης βοήθειας της Βιβλιοθήκης Aperture θα ξεκινήσει και θα παρέχει τρεις διαφορετικές διαδικασίες επιδιόρθωσης που μπορείτε να εκτελέσετε.

Δικαιώματα επισκευής: Εξετάζει τη βιβλιοθήκη σας για προβλήματα αδειών και τις επισκευές. Αυτό απαιτεί πρόσβαση διαχειριστή.

Βάση δεδομένων επιδιόρθωσης: Ελέγχει για ασυνέπειες στη βιβλιοθήκη σας και τις επιδιορθώνει.

Rebuild Database: Εξετάζει και αναδημιουργεί τη βάση δεδομένων σας. Αυτή η επιλογή θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν οι επισκευές στη βάση δεδομένων ή τα δικαιώματα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα βιβλιοθήκης.

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείτε τόσο τις άδειες επιδιόρθωσης όσο και τη βάση δεδομένων επιδιόρθωσης όποτε χρειάζεται να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα First Aid Βοήθειας της Aperture Library. Η τρίτη επιλογή, Rebuild Database, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση. Πρέπει να έχετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας της βιβλιοθήκης και της βάσης δεδομένων Aperture 3 πριν χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Δημιουργία βάσης δεδομένων".

Επιδιόρθωση Ανοχής 3 Αδειών και Επιδιόρθωση της Βάσης Αφαίρεσης 3

  1. Κλείστε το Aperture 3 εάν είναι ανοιχτό.
  2. Πιέστε παρατεταμένα τα κουμπιά επιλογής και εντολών ενώ εκκινείτε το Aperture 3.
  3. Επιλέξτε Επιλογές επισκευής.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επισκευή".
  5. Παρέχετε τα διαπιστευτήρια διαχειριστή σας, αν χρειαστεί.

Η Αρχειοθήκη Πρώτων Βοηθειών θα εκτελέσει την εντολή Επιδιόρθωση επιδιόρθωσης και, στη συνέχεια, θα εκκινήσει το Aperture 3.

Επισκευή της βάσης δεδομένων Aperture 3

  1. Κλείστε το Aperture 3 εάν είναι ανοιχτό.
  2. Πιέστε παρατεταμένα τα κουμπιά επιλογής και εντολών ενώ εκκινείτε το Aperture 3.
  3. Επιλέξτε Βάση δεδομένων επιδιόρθωσης.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επισκευή".

Η Aperture Library First Aid θα εκτελέσει την εντολή "Επισκευή βάσης δεδομένων" και, στη συνέχεια, θα εκκινήσει το Aperture 3. Εάν το Aperture 3 και οι βιβλιοθήκες σας φαίνεται να λειτουργούν σωστά, τελειώσατε και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Aperture 3.

Αναδημιουργία βάσης δεδομένων διαφράγματος

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με το Aperture 3, ίσως να θέλετε να εκτελέσετε την επιλογή Database Rebuild. Πριν κάνετε, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας, με τη μορφή ενός εφεδρικού μηχανισμού χρόνου ή εφεδρείας εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Σε ελάχιστο επίπεδο, θα πρέπει να διαθέτετε ένα ενσωματωμένο αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων εικόνων του Vault, το Aperture. Θυμηθείτε: τα θησαυροφυλάκια δεν περιλαμβάνουν το Master Masters που μπορεί να έχετε αποθηκεύσει εκτός του συστήματος βιβλιοθήκης του Aperture.

  1. Κλείστε το Aperture 3 εάν είναι ανοιχτό.
  2. Πιέστε παρατεταμένα τα κουμπιά επιλογής και εντολών ενώ εκκινείτε το Aperture 3.
  3. Επιλέξτε Ανάκτηση βάσης δεδομένων.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επισκευή".

Η Αρχειοθήκη πρώτων βοηθειών θα εκτελέσει την εντολή Ανακατασκευή βάσης δεδομένων. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το μέγεθος της βιβλιοθήκης και της βάσης δεδομένων της. Όταν ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσει το Aperture 3. Εάν το Aperture 3 και οι βιβλιοθήκες σας φαίνεται να λειτουργούν σωστά, έχετε τελειώσει και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Aperture 3 .

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, δείτε τους πρόσθετους οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων Aperture 3 παρακάτω.

Δημοσίευση: 3/13/2010

Ενημερώθηκε: 2/11/2015