Δημιουργήστε ένα Bootable Drive Flash με το OS X Lion Installer

Δημιουργώντας μια μονάδα εκκίνησης flash χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X Lion μπορεί να φαίνεται σαν μια δύσκολη διαδικασία, αλλά είναι μια εργασία DIY που μπορεί να εκτελέσει οποιοσδήποτε χρήστης Mac με την προϋπόθεση ότι διαθέτετε λίγο χρόνο και αυτόν τον εύχρηστο οδηγό που θα σας οδηγήσει στη διαδικασία.

Το OS X Lion και το πρόγραμμα εγκατάστασής του που μπορείτε να το κατεβάσετε δημιουργούν ένα αίνιγμα για τους χρήστες Mac που επιθυμούν να έχουν εκκινήσιμα μέσα από τα οποία να εγκαθιστούν το Lion.

Ο λόγος που πολλοί άνθρωποι θέλουν να έχουν ένα bootable Lion installer είναι να δημιουργήσουν καθαρές εγκαταστάσεις: δηλαδή, να εγκαταστήσουν το Lion σε έναν πρόσφατα διαμορφωμένο σκληρό δίσκο που δεν περιέχει κανένα προηγούμενο λειτουργικό σύστημα. Ο άλλος σημαντικός λόγος για να θέσετε ένα bootable Lion installer είναι η εκκίνηση έκτακτης ανάγκης και η επισκευή του σκληρού δίσκου του Mac σας . Είναι αλήθεια ότι το Lion δημιουργεί ένα bootable Partition Recovery που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Αλλά το διαμέρισμα ανάκτησης είναι εφικτό μόνο αν η μονάδα σας είναι σε βασική κατάσταση λειτουργίας. Εάν η μονάδα σας έχει έναν κατεστραμμένο πίνακα διαμερισμάτων ή αν έχετε αντικαταστήσει τον σκληρό δίσκο, τότε το διαμέρισμα ανάκτησης είναι εντελώς άχρηστο.

Εφόσον έχουμε βάσιμους λόγους να θέλουμε ένα bootable αντίγραφο του εγκαταστάτη Lion, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε ένα χρησιμοποιώντας μια μονάδα flash USB. Αν προτιμάτε να δημιουργήσετε ένα bootable DVD του εγκαταστάτη του Lion, σας έχουμε καλύψει και εκεί. Ρίξτε μια ματιά στο Δημιουργία αντιγράφων DVD εκκίνησης εγκατάστασης Lion του OS X.

Άλλες εκδόσεις του Mac OS

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια μονάδα εκκίνησης USB flash για διαφορετική έκδοση του Mac OS, ελέγξτε τους παρακάτω οδηγούς:

Αυτός ο τελευταίος σύνδεσμος καλύπτει όλες τις εκδόσεις του Mac OS από το OS X Yosemite.

Εάν είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια εκκίνηση USB flash έκδοση του Lion, τότε ας συνεχίσουμε.

01 από 03

Τι χρειάζεστε για ένα εκκινήσιμο λογισμικό λάμψης OS X Lion

Θα χρειαστείτε:

02 του 03

Προετοιμασία της μονάδας Flash για τον εγκαταστάτη του OS X Lion

Χρησιμοποιήστε την καρτέλα "Κατατμήσεις" για να διαμορφώσετε τη μονάδα flash USB. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Οι περισσότερες μονάδες flash δεν έχουν διαμορφωθεί με το εγγενές σύστημα αρχείων OS X , έτσι ώστε η μονάδα flash που χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία ενός εκκινήσιμου εγκατάστασης Lion πρέπει να διαγραφεί και να μορφοποιηθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί ο πίνακας κατατμήσεων GUID και το αρχείο Mac OS X Extended (Journaled) Σύστημα.

Διαγράψτε και διαμορφώστε τη μονάδα Flash

Αν πρόκειται για νέα μονάδα flash USB, ενδέχεται να ανακαλύψετε ότι έχει διαμορφωθεί εκ των προτέρων για χρήση με τα Windows. Εάν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει τη μονάδα flash με το Mac σας, μπορεί να έχει ήδη μορφοποιηθεί σωστά, αλλά είναι καλύτερα να διαγράψετε και να διαμορφώσετε τη μονάδα flash για να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X Lion που αντιγράφετε στη μονάδα flash θα εκκινήσει σωστά.

Προειδοποίηση: Όλα τα δεδομένα στη μονάδα flash USB θα διαγραφούν

  1. Τοποθετήστε τη μονάδα flash USB στη θύρα USB της Mac.
  2. Εκκινήστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου , το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities .
  3. Στο παράθυρο του βοηθητικού προγράμματος Disk , αναζητήστε τη μονάδα flash στη λίστα των συνημμένων συσκευών. Αναζητήστε το όνομα της συσκευής, το οποίο συνήθως εμφανίζεται ως μέγεθος μονάδας δίσκου ακολουθούμενο από το όνομα του κατασκευαστή, όπως το SanDisk Cruzer 16 GB . Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου (όχι το όνομα του τόμου , το οποίο ενδέχεται να εμφανίζεται κάτω από το όνομα του κατασκευαστή της μονάδας δίσκου) και κάντε κλικ στην καρτέλα " Κατατμήσεις ".
  4. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο παράθυρο " Χρονοδιάγραμμα τόμου " για να επιλέξετε 1 κατάτμηση .
  5. Καταχωρίστε ένα όνομα για τον τόμο που θέλετε να δημιουργήσετε. Προτιμώ να χρησιμοποιήσω το όνομα που η Apple είχε αναθέσει αρχικά στην εικόνα εγκαταστάτη του Lion που θα αντιγράψουμε σε ένα μεταγενέστερο βήμα, οπότε εισέρχομαι στο Mac OS X Εγκαταστήστε το ESD ως το όνομα του τόμου.
  6. Βεβαιωθείτε ότι το αναπτυσσόμενο μενού Μορφή έχει οριστεί σε Mac OS X Extended (Journaled).
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές , επιλέξτε GUID ως τύπος πίνακα κατατμήσεων και κάντε κλικ στο OK .
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .
  9. Το Disk Utility θα εμφανίσει ένα φύλλο που θα σας ρωτάει αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να χωρίσετε τη μονάδα flash USB. Κάντε κλικ στο Partition για να συνεχίσετε.
  10. Μόλις ολοκληρωθεί η διαμόρφωση και η διαίρεση της μονάδας δίσκου USB από το Disk Utility , κλείστε το Disk Utility .

Με την προετοιμασία της μονάδας flash USB, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην προετοιμασία και την αντιγραφή της εικόνας εγκατάστασης OS X Lion.

03 του 03

Αντιγράψτε την εικόνα Installer Lion OS X στο Flash Drive

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία "Επαναφορά τερματικών" για να δημιουργήσετε την εκκίνηση της μονάδας flash USB. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η εφαρμογή εγκατάστασης του OS X Lion που έχετε κατεβάσει από το Mac App Store περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη εκκινήσιμη εικόνα την οποία χρησιμοποιεί η εφαρμογή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Για να δημιουργήσουμε το δικό μας πρόγραμμα εγκατάστασης Lion που βασίζεται στο δίσκο USB flash drive, απλά πρέπει να αντιγράψουμε αυτήν την ενσωματωμένη εικόνα στη μονάδα flash.

Θα χρησιμοποιήσουμε το Disk Utility για να κλωνοποιήσουμε την εικόνα εγκατάστασης του OS X Lion στη μονάδα flash. Επειδή η διαδικασία κλωνοποίησης του Disk Utility πρέπει να μπορεί να δει το αρχείο εικόνας, πρέπει πρώτα να αντιγράψουμε το αρχείο ενσωματωμένης εικόνας στην επιφάνεια εργασίας, όπου το Disk Utility μπορεί να το δει χωρίς προβλήματα.

Αντιγράψτε την εικόνα εγκατάστασης στην επιφάνεια εργασίας

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στην επιλογή / Applications / .
  2. Κάντε δεξί κλικ στο Install OS X Lion (αυτό είναι το πρόγραμμα εγκατάστασης που κατεβάσατε από το Mac App Store) και επιλέξτε Εμφάνιση περιεχομένου πακέτου από το αναδυόμενο μενού.
  3. Ανοίξτε το φάκελο περιεχομένων .
  4. Ανοίξτε το φάκελο SharedSupport .
  5. Μέσα στο φάκελο SharedSupport είναι ένα αρχείο εικόνας που ονομάζεται InstallESD.dmg .
  6. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο InstallESD.dmg και επιλέξτε Αντιγραφή από το αναδυόμενο μενού.
  7. Κλείστε το παράθυρο Finder .
  8. Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Επικόλληση στοιχείου από το αναδυόμενο μενού.
  9. Αυτό θα δημιουργήσει ένα αντίγραφο του αρχείου InstallESD.dmg στην επιφάνεια εργασίας .

Κλωνοποιήστε το αρχείο InstallESD.DMG στη μονάδα Flash

  1. Εκκινήστε το Disk Utility , εάν δεν είναι ήδη ανοιχτό.
  2. Κάντε κλικ στη συσκευή μονάδας δίσκου flash (όχι στο όνομα του τόμου) στο παράθυρο του βοηθητικού προγράμματος Disk .
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επαναφορά .
  4. Σύρετε το InstallESD.dmg από τη λίστα συσκευών στο πεδίο Πηγή .
  5. Σύρετε το Mac OS X Εγκαταστήστε το όνομα του τόμου ESD από τη λίστα συσκευών στο πεδίο Destination (Προορισμός ).
  6. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το πλαίσιο Διαγραφή προορισμού .
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά .
  8. Το Disk Utility θα σας ρωτήσει εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να εκτελέσετε τη λειτουργία αποκατάστασης. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή για να συνεχίσετε.
  9. Ενδέχεται να σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού διαχειριστή. δώστε τις απαραίτητες πληροφορίες και κάντε κλικ στο OK .
  10. Η διαδικασία κλωνοποίησης / επαναφοράς μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορείτε να κλείσετε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου .

Χρησιμοποιώντας το Bootable Flash Drive

Για να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα εκκίνησης flash ως εγκαταστάτη OS X Lion, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Τοποθετήστε τη μονάδα flash USB σε μία από τις θύρες USB του Mac.
  2. Κάντε επανεκκίνηση του Mac.
  3. Όταν η οθόνη του Mac σας απενεργοποιηθεί, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής ενώ το Mac σας επανεκκινήσει .
  4. Θα παρουσιαστεί ο Διαχειριστής Εκκίνησης OS X , ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις συσκευές εκκίνησης που είναι συνδεδεμένες στο Mac σας. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να επιλέξετε τη μονάδα δίσκου εκκίνησης που δημιουργήσατε και, στη συνέχεια, πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε .
  5. Το Mac σας θα ολοκληρωθεί με τη χρήση της μονάδας flash. Από εκεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες σε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση OS X Lion.