Χρήση του βοηθητικού προγράμματος δίσκου για την επιδιόρθωση των σκληρών δίσκων και των δικαιωμάτων δίσκου

Η εφαρμογή Disk Utility έχει από καιρό συμπεριληφθεί στο λειτουργικό σύστημα OS X για εργασία με συσκευές αποθήκευσης Mac, συμπεριλαμβανομένων σκληρών δίσκων, SSD, CD, DVD, μονάδων flash και πολλά άλλα. Το Disk Utility είναι πολύ ευέλικτο και όχι μόνο μπορεί να διαγράψει, να μορφοποιήσει, να διαμοιράσει και να εργαστεί με εικόνες δίσκου, είναι επίσης η πρώτη γραμμή υπεράσπισης όταν πρόκειται να εξακριβωθεί αν μια μονάδα λειτουργεί σωστά, καθώς και την επισκευή μονάδων δίσκων που εκθέτουν διάφορα τύπους προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη του Mac κατά την εκκίνηση ή κατάψυξη κατά τη χρήση.

Δύο εκδόσεις του βοηθητικού προγράμματος δίσκου: Ποια είναι η σωστή για εσάς;

Το Disk Utility έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου, αποκτώντας νέα χαρακτηριστικά με κάθε νέα έκδοση του OS X. Η Apple απλώς πρόσθεσε χαρακτηριστικά και δυνατότητες στην αρχική εφαρμογή Core Utility Disk. Όταν κυκλοφόρησε το OS X El Capitan , η Apple αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα έκδοση του Disk Utility. Παρόλο που διατηρεί το ίδιο όνομα, η διεπαφή χρήστη του υποβλήθηκε σε ένα δραματικό makeover. Επομένως, υπάρχουν δύο ξεχωριστοί οδηγοί για τη χρήση της δυνατότητας First Aid του Disk Utility.

01 από 03

Χρησιμοποιήστε την Πρώτη Βοήθεια του Disk Utility για την επισκευή μονάδων δίσκου και δικαιωμάτων δίσκου

Η καρτέλα First Aid (Πρώτη βοήθεια) είναι εκεί όπου θα βρείτε τα εργαλεία επισκευής του Disk Utility. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Εάν χρησιμοποιείτε το OS X El Capitan ή το MacOS Sierra και αργότερα, πρέπει να μεταβείτε στο άρθρο " Επισκευή των Mac σας" με το άρθρο " Βοήθεια για το δίσκο" του Disk Utility, για να δείτε τις οδηγίες για τη λειτουργία First Aid που αντιστοιχούν στη σωστή έκδοση του Disk Utility .

Χρήση πρώτων βοηθειών με OS X Yosemite και νωρίτερα

Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Yosemite ή νωρίτερα, έχετε δίκιο εκεί που πρέπει να είστε. Αυτό το έγγραφο θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία χρήσης της λειτουργίας First Aid του Disk Utility για την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε.

Χαρακτηριστικά πρώτης βοήθειας

Η λειτουργία πρώτης βοήθειας του βοηθητικού προγράμματος δίσκου παρέχει δύο μοναδικές λειτουργίες. Κάποιος μπορεί να σας βοηθήσει να επισκευάσετε ένα σκληρό δίσκο? το άλλο σας επιτρέπει να επιδιορθώνετε δικαιώματα αρχείων και φακέλων.

Επισκευή δίσκου

Το Disk Utility μπορεί να επιδιορθώσει ζητήματα κοινού δίσκου, που κυμαίνονται από καταγεγραμμένες καταχωρήσεις καταλόγων σε αρχεία που παραμένουν σε άγνωστες καταστάσεις, συνήθως από διακοπή ρεύματος, αναγκαστική επανεκκίνηση ή αναγκαστική διακοπή εφαρμογής. Η δυνατότητα δισκέτας του Disk Utility είναι εξαιρετική όταν κάνει μικρές επισκευές δίσκου στο σύστημα αρχείων ενός τόμου και μπορεί να κάνει τις περισσότερες επισκευές στη δομή καταλόγου ενός δίσκου, αλλά δεν αποτελεί υποκατάστατο μιας καλής στρατηγικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Η δυνατότητα "Δίσκος επισκευής" δεν είναι τόσο ισχυρή όσο κάποιες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που κάνουν καλύτερη δουλειά για την επιδιόρθωση μονάδων δίσκου καθώς και την ανάκτηση αρχείων, κάτι που δεν έχει σχεδιαστεί για να κάνει το Repair Disk.

Επιδιόρθωση δικαιωμάτων δίσκου

Η δυνατότητα "Δισκέτα επιδιόρθωσης δισκέτας" του Disk Utility έχει σχεδιαστεί για να επαναφέρει τα δικαιώματα αρχείων ή φακέλων στην κατάσταση όπου το λειτουργικό σύστημα και οι εφαρμογές περιμένουν να είναι μέσα. Οι δικαιώματα είναι σημαίες που έχουν οριστεί για κάθε στοιχείο στο σύστημα αρχείων. Καθορίζουν αν ένα στοιχείο μπορεί να διαβαστεί, να γραφτεί ή να εκτελεστεί. Οι δικαιώματα δημιουργούνται αρχικά όταν εγκαθίσταται μια εφαρμογή ή μια ομάδα αρχείων. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει αρχείο .bom (Bill of Materials) που αναφέρει όλα τα αρχεία που έχουν εγκατασταθεί και τι πρέπει να ρυθμιστούν τα δικαιώματα τους. Η επιδιόρθωση των δικαιωμάτων δίσκου χρησιμοποιεί το αρχείο .bom για να επαληθεύσει και να επιδιορθώσει ζητήματα δικαιωμάτων.

Ο, τι χρειάζεσαι

02 του 03

Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου για την επισκευή μονάδων δίσκου και τόμων

Μετά από μια επιτυχημένη επισκευή, το Disk Utility δεν θα εμφανίσει μηνύματα σφάλματος ή προειδοποίησης και θα εμφανίσει πράσινο κείμενο που καθορίζει ότι η ένταση είναι OK. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η λειτουργία "Δίσκος επισκευής του δίσκου" μπορεί να λειτουργήσει με οποιαδήποτε μονάδα δίσκου είναι συνδεδεμένη στο Mac, εκτός από τη δισκέτα εκκίνησης. Αν επιλέξετε τη δισκέτα εκκίνησης, το κουμπί "Επισκευή δίσκου" θα είναι γκρι. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Επαλήθευση δίσκου", η οποία μπορεί να εξετάσει τη μονάδα δίσκου και να καθορίσει αν υπάρχει κάτι λάθος.

Η επισκευή μιας μονάδας εκκίνησης με το Disk Utility είναι ακόμα δυνατή. Για να το κάνετε, πρέπει να εκκινήσετε από μια άλλη μονάδα δίσκου που έχει εγκατεστημένο OS X, εκκινήστε από το DVD εγκατάστασης OS X ή χρησιμοποιήστε τον κρυφό όγκο αποκατάστασης HD που περιλαμβάνεται στο OS X Lion και αργότερα. Εκτός από το χρόνο που απαιτείται για την επανεκκίνηση από έναν άλλο σκληρό δίσκο, ένα DVD εγκατάστασης ή το Recovery HD , χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Repair Disk του Disk Utility, διαφορετικά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και πρέπει να διαρκεί περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα. Εάν πρέπει να εκκινήσετε από ένα DVD εγκατάστασης του OS X, θα βρείτε οδηγίες για να το κάνετε αυτό στις σελίδες 2 και 3 της εγκατάστασης του OS X 10.5 Leopard: Αναβάθμιση σε OS X 10.5 Leopard . Ξεκινήστε τη διαδικασία στη σελίδα 2 του οδηγού, στην επικεφαλίδα "Ξεκινήστε τη διαδικασία: Εναλλακτική μέθοδος".

Επισκευή δίσκου

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της μονάδας σας πρώτα. Παρόλο που η μονάδα σας παρουσιάζει κάποια προβλήματα, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας για μια μονάδα δίσκου ύποπτων πριν εκτελέσετε το Repair Disk. Ενώ το δίσκο επιδιόρθωσης συνήθως δεν προκαλεί νέα προβλήματα, είναι πιθανό η μονάδα να καταστεί άχρηστη μετά από μια προσπάθεια επιδιόρθωσης. Δεν πρόκειται για σφάλμα του Disk Repair. Είναι απλώς ότι η μονάδα ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, αρχικά, ότι η προσπάθεια της δισκέτας να σαρώνει και να επισκευάσει την κλώτσησε το δίσκο πάνω από την άκρη.

  1. Εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα «Πρώτη βοήθεια».
  3. Στο αριστερό παράθυρο, επιλέξτε τη μονάδα σκληρού δίσκου ή την ένταση ήχου που θέλετε να εκτελέσετε.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο "Εμφάνιση λεπτομερειών".
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επισκευή δίσκου".
  6. Εάν το Disk Utility σημειώνει τυχόν σφάλματα, επαναλάβετε τη διαδικασία του δίσκου επιδιόρθωσης μέχρι να εμφανιστούν οι αναφορές του δίσκου "Η ένταση xxx φαίνεται να είναι εντάξει".

03 του 03

Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου για την επιδιόρθωση δικαιωμάτων

Η επιδιόρθωση των δικαιωμάτων δίσκου οδηγεί συχνά σε πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με δικαιώματα που διαφέρουν από τα αναμενόμενα.

Τα δικαιώματα επιδιόρθωσης του βοηθητικού προγράμματος δίσκου ενδέχεται να είναι μια από τις πιο υπερβολικά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο OS X. Όποτε κάτι δεν είναι σωστό με ένα Mac, κάποιος θα σας προτείνει να εκτελέσετε δικαιώματα αποκατάστασης. Ευτυχώς, τα δικαιώματα επιδιόρθωσης είναι αρκετά καλοήθη. Ακόμα και αν ο υπολογιστής σας Mac δεν χρειάζεται να καθορίσει δικαιώματα, τα δικαιώματα επιδιόρθωσης είναι απίθανο να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, οπότε παραμένει ένα από αυτά που πρέπει να κάνετε "για κάθε περίπτωση".

Με την έλευση του OS X El Capitan, η Apple κατάργησε τη λειτουργικότητα των Επιδιορθώσεων Επισκευών από το Disk Utility. Ο λόγος πίσω από την κίνηση είναι ότι ξεκινώντας με το OS X El Capitan, η Apple άρχισε να κλειδώνει τα αρχεία του συστήματος, εμποδίζοντας κατ 'αρχάς την αλλαγή των δικαιωμάτων. Ωστόσο, κάθε φορά που ενημερώνεται το λειτουργικό σύστημα, τα δικαιώματα των αρχείων συστήματος ελέγχονται και επισκευάζονται, αν χρειαστεί, αυτόματα.

Πότε να χρησιμοποιείτε τα δικαιώματα επιδιόρθωσης

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα δικαιώματα επιδιόρθωσης εάν χρησιμοποιείτε το OS X Yosemite ή νωρίτερα και αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα με μια εφαρμογή, όπως μια εφαρμογή που δεν εκκινεί, ξεκινάει πολύ αργά ή έχει ένα από τα plug-ins που αρνείται να εργαστεί. Τα προβλήματα αδειών ενδέχεται επίσης να προκαλέσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνημμένο για να ξεκινήσετε ή να τερματίσετε τη λειτουργία του Mac.

Τι Επιδιορθώνει τα Δικαιώματα Επιδιόρθωσης

Τα δικαιώματα επιδιόρθωσης του βοηθητικού προγράμματος Disk Utility επισκευάζουν μόνο αρχεία και εφαρμογές που εγκαθίστανται χρησιμοποιώντας το πακέτο εγκαταστάτη της Apple. Τα δικαιώματα επιδιόρθωσης θα επαληθεύουν και θα επιδιορθώσουν, αν χρειαστεί, όλες τις εφαρμογές της Apple και τις περισσότερες εφαρμογές τρίτων, αλλά δεν θα ελέγξει ή θα επιδιορθώσει αρχεία ή εφαρμογές που αντιγράφετε από άλλη πηγή ή τα αρχεία και τους φακέλους στους οικείους καταλόγους σας . Επιπλέον, τα δικαιώματα επιδιόρθωσης θα επαληθεύσουν και θα επιδιορθώσουν μόνο αρχεία που βρίσκονται σε εκκινήσιμο τόμους που περιέχουν OS X.

Για να επιδιορθώσετε τα δικαιώματα

  1. Εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα «Πρώτη βοήθεια».
  3. Στο αριστερό παράθυρο, επιλέξτε έναν τόμο στον οποίο θέλετε να εκτελεστούν τα δικαιώματα επιδιόρθωσης. (Να θυμάστε ότι ο τόμος πρέπει να περιέχει ένα bootable αντίγραφο του OS X.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επιδιόρθωση δίσκων δικαιωμάτων".
  5. Η επιδιόρθωση δίσκων θα εμφανίζει όλα τα αρχεία που δεν ταιριάζουν με την αναμενόμενη δομή δικαιωμάτων. Θα προσπαθήσει επίσης να αλλάξει τα δικαιώματα για τα αρχεία αυτά στην κατάσταση αναμονής. Δεν είναι δυνατή η αλλαγή όλων των δικαιωμάτων, επομένως θα πρέπει να περιμένετε ότι ορισμένα αρχεία θα εμφανίζονται πάντα ως διαφορετικά δικαιώματα από αυτά που αναμένετε.