Πώς να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση στο Safari για OS X

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari σε λειτουργικά συστήματα Mac OS X ή macOS Sierra.

Η ανωνυμία κατά την περιήγηση στο Web μπορεί να είναι σημαντική για διάφορους λόγους. Ίσως να ανησυχείτε ότι τα ευαίσθητα δεδομένα σας μπορεί να μείνουν πίσω σε προσωρινά αρχεία, όπως τα cookies, ή ίσως απλά δεν θέλετε ο καθένας να γνωρίζει πού βρίσκεστε. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να είναι το κίνητρό σας για ιδιωτική ζωή, η λειτουργία Προσωπικής Περιήγησης του Safari μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Κατά τη χρήση της ιδιωτικής περιήγησης, τα cookies και άλλα αρχεία δεν αποθηκεύονται στον σκληρό σας δίσκο. Ακόμη καλύτερα, δεν αποθηκεύεται ολόκληρο το ιστορικό περιήγησής σας και αναζήτησης. Η ιδιωτική περιήγηση μπορεί να ενεργοποιηθεί σε μερικά απλά βήματα. Αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς γίνεται.

Κάντε κλικ στο Αρχείο στο μενού Safari, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Νέο ιδιωτικό παράθυρο . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου στη θέση επιλογής αυτού του στοιχείου μενού: SHIFT + COMMAND + N

Ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης πρέπει τώρα να ανοίξει με ενεργοποιημένη τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι πραγματοποιείτε ιδιωτική περιήγηση, εάν το φόντο της γραμμής διευθύνσεων του Safari είναι σκοτεινή . Ένα περιγραφικό μήνυμα θα πρέπει επίσης να εμφανίζεται απευθείας κάτω από την κύρια γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης.

Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ανά πάσα στιγμή, απλά κλείστε όλα τα παράθυρα στα οποία έχει ενεργοποιηθεί η Προσωπική περιήγηση.