Αναθεώρηση: Ομιλητής Bluetooth Infinity One

01 από 05

Σχεδιασμένο από Masterful Engineers. Συντονισμένο από το Linkin Park.

Brent Butterworth

Το ηχείο Bluetooth της Infinity One υποστηρίζεται από - και, λένε, "σχεδιάστηκε σε συνεργασία με" - οι metal metal / rap metal καλλιτέχνες Linkin Park. Θα ομολογήσω ότι δεν είμαι αυτός που προσέλκυσε τη μουσική της μπάντας. Θα ήμουν πιο ενθουσιασμένος αν το One ήταν συντονισμένο από, ας πούμε, Celtic Frost. (Μπορεί κανείς να ονειρευτεί.) Αλλά μπορώ να κρατήσω ένα ανοιχτό μυαλό.

Ένα πράγμα σίγουρο, το One δεν είναι κάποιο φτηνό πλαστικό hunk'a'junk με το όνομα μιας rock μπάντας να χτυπημένο πάνω του. Είναι ένα προϊόν βαρέως τύπου με τέσσερις ενεργούς οδηγούς, καθώς και ένα παθητικό ψυγείο με μακρύ ρίμα σε κάθε άκρο για την ενίσχυση των μπάσων. Ζυγίζει σχεδόν 3 κιλά και έχει ένα δροσερό φωτιζόμενο μπροστινό λογότυπο και κορυφαίους ελέγχους.

Εντάξει, ας δούμε τι είδους γεύση έχει ο Linkin Park στον ήχο ...

02 του 05

Infinity One: Χαρακτηριστικά και εργονομία

Brent Butterworth

• Τέσσερις οδηγοί 45 mm
• Συνολική ονομαστική ισχύς 25 watts
• Δύο παθητικά καλοριφέρ
Ασύρματη σύνδεση Bluetooth
• Λειτουργία ηχείου
• Αδιάβροχη σχεδίαση
• Αναλογική είσοδος 3,5 χλστ
• Επαναφορτιζόμενη μπαταρία με μέση διάρκεια αναπαραγωγής 10 ωρών
• Έξοδος USB για τη φόρτιση της συσκευής, είσοδος φόρτισης micro USB
• Φωτισμένα κορυφαία χειριστήρια
• Διαστάσεις: 3,9 x 8,9 x 3,7 in / 99 x 226 x 94 mm (hwd)
• Βάρος: 2,86 lb / 1,3 kg

Αυτό είναι ένα ωραίο πακέτο χαρακτηριστικών, με μια μεγάλη έκπληξη: η μονάδα είναι αδιάβροχη.

Όπως σχεδόν όλα τα μεγάλα μεγάφωνα μεγάλης ακτινοβολίας Bluetooth, το One διαθέτει μεγάλο τροφοδοτικό με ομοαξονικό σύνδεσμο. Ωστόσο, μπορεί επίσης να φορτιστεί μέσω της υποδοχής micro USB. Φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, δεδομένου ότι οι περισσότεροι φορτιστές USB δεν είναι πολύ ισχυροί, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο One σας δεν θα σιγήσει επειδή ξεχάσατε να φέρετε τον φορτιστή.

Ο Ένας έχει δαχτυλίδια που σας επιτρέπουν να κόβετε έναν ιμάντα μεταφοράς, αλλά δεν έχει λαβή. Έτσι είναι φορητό, αλλά όχι σαν φιλικό προς το ταξίδι, όπως και πολλά άλλα φορητά ηχεία BT.

03 του 05

Infinity One: Απόδοση

Brent Butterworth

Κάθε φορά που δοκιμάζω έναν ασύρματο ηχείο που μάλιστα προσποιείται ότι έχει καλό μπάσο, έβαλα στον σαξοφωνίστα "The Blue Whale" του David Binney (από την Lifted Land ), που ξεκινάει με ένα ισχυρό όρθιο μπάσο σόλο από τον Eivind Opsvik. Το δυναμικό σκασίρισμα του Opsvik οδηγεί τους περισσότερους μικρότερους ομιλητές σε παραμόρφωση, αλλά με το One μπορούσα να παίξω το σόλο σε ένα επίπεδο περίπου το ίδιο ή ακόμα και λίγο πιο δυνατό από ένα πραγματικό ζωντανό μπάσο, με ελάχιστα ίχνη παραμόρφωσης. Καθώς ο Binney και η υπόλοιπη μπάντα μπήκαν, ο ήχος παρέμεινε καθαρός. Ο ήχος φαίνεται ως επί το πλείστον αρκετά ουδέτερος, με το alto sax του Binney να ακούγεται ιδιαίτερα καθαρό, δυναμικό και ζωντανό.

Ο Ένας έπαιζε εύκολα αρκετά δυνατά για να γεμίσει το γραφείο μου. φαίνεται ένα καλό 4 με 5 dB πιο δυνατά από τα περισσότερα από τα σχετικά μικρά ηχεία BT που έχω δοκιμάσει.

Τα μειονεκτήματα ήταν ότι το πιάνο ακουγόταν λίγο "κονσερβοποιημένο", όπως συχνά συμβαίνει με όλα τα ασύρματα ηχεία (χρειάζεστε πραγματικά ένα πραγματικό στερεοφωνικό για να απεικονίσετε καλά το ακουστικό πιάνο) και ότι τα ανώτερα πρίσματα φαίνονταν κάπως σιωπηρά, ληστεύοντας την ηχογράφηση της αίσθησης του "αέρα" και του χώρου. Χρειάζεστε λίγο αμφίδρομο σχεδιασμό (με tweeters) για να το πετύχετε αυτό.

Δεν έχω ακούσει πολύ αέρα στον James Taylor's "Shower the People" από το Live στο Beacon Theatre , είτε, αλλά έχω ακούσει πολλές λεπτομέρειες στο χαμηλότερο και στο μέσο πρίμα. Ακόμη και οι σημειώσεις του glockenspiel στη χορωδία, που πολλοί ηχητικοί μηχανισμοί είναι ασαφείς, προήλθαν σαφώς. Ακόμη και το σόλο του τραγουδιστή Arnold McCuller στο τέλος του τραγουδιού ήρθε με το μόνο στρεβλωτικό σόλο με μόνο ελαφρές ενδείξεις στέλεχος. για ένα συμπαγές ασύρματο ηχείο, αυτό είναι πραγματικά καλό. Το ένα ελάττωμα που σημείωσα ήταν ότι η φωνή του Taylor φαινόταν λίγο ψημένη στα χαμηλότερα πρίμα, κάνοντάς τον να ακούγεται λίγο πιο φωτεινή από όσο έπρεπε. Αυτός είναι ένας πολύ πιο ουδέτερος ήχος από ό, τι ακούσατε από ανταγωνιστές όπως το Jawbone Big Jambox ή το Beats Pill XL .

Έτσι τι σκέφτονται οι οπαδοί του "Super Bass" του Nicki Minaj; Θα ήθελαν πόσο καθαρή φωνή του Nicki ακούγεται μέσα από το ένα, και θα ήθελαν πιθανώς πόσο καθαρό το μπάσο ακούγεται, αλλά θα προτιμούσαν ίσως το μεγαλύτερο κατώτατο άκρο του Pill XL.

Ίδια με την εκπληκτική κάλυψη του "Μεξικάνικου Ραδιοφώνου" που καταγράφηκε από τον προαναφερθέντα Celtic Frost: Διαύγεια μεγαλύτερη από τη μέση διαύγεια από 200 Hz σε περίπου 12 kHz, αλλά θα μπορούσα να πάω για λίγο περισσότερο τέλος.

Παρατήρησα ένα χτύπημα στο μπάσο όταν παίζαμε ραδιοφωνικά προγράμματα, και περιστασιακά με μουσική, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το μπάσο φαινόταν ισορροπημένο - εκτός, πάλι, όταν η μουσική απαιτούσε έναν πιο ήχο. Ένα σημείωμα προσοχής: Η τοποθέτηση του One σε μια γωνία αναδεικνύει πραγματικά τα μπάσα που προέρχονται από τα πλαϊνά παθητικά καλοριφέρ, οπότε αν μισείτε την έκρηξη, κρατήστε το One μακριά από περισσότερους από έναν τοίχους. Ή αν σας αρέσει η έκρηξη, κρατήστε το στη γωνία.

04 του 05

Infinity One: Μετρήσεις

Brent Butterworth

Δεν μετρούν πάντα τα ασύρματα ηχεία, αλλά με ενθουσίαζε αρκετά από αυτό που δεν μπορούσα να αντισταθώ.

Το διάγραμμα που βλέπετε παραπάνω δείχνει την απόκριση συχνότητας επί ενός άξονα (μπλε ίχνος) και τον μέσο όρο των αποκρίσεων σε οριζόντια θέση 0 °, ± 10 °, ± 20 ° και ± 30 °. Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο αυτή η μέτρηση προσεγγίζει μια επίπεδη οριζόντια γραμμή κατά μήκος του διαγράμματος, τόσο το καλύτερο.

Το One έχει αυτό που συχνά αναφέρεται ως "smiley" απάντηση, με τα μπάσα και τα πρίμα να ενισχυθούν σε σύγκριση με τα midrange. Αλλά είναι περισσότερο σαν το γεωμετρικό, στραβό χαμόγελο μιας κολοκύθας αποκριών. Η απόκριση είναι αρκετά επίπεδη από περίπου 180 Hz έως 1,7 kHz, αλλά αυξάνεται πολύ στα μπάσα και τα πρίμα. Αυτό υποδηλώνει ότι τα mids θα είναι ομαλά, αλλά ότι ο One θα έχει ένα κομμάτι ενός "boom and sizzle" ήχου. Φαίνεται ότι οι φίλοι του Linkin Park ήθελαν πραγματικά αυτό το μεγάλο κατώτατο σημείο.

Για λόγους σύγκρισης, εδώ είναι οι μετρήσεις του Sonos Play: 1 , ένα από τα καλύτερα ασύρματα ηχεία που έχω δοκιμάσει.

(BTW, μέτρησα αυτό με έναν αναλυτή Clio 10 FW και μικρόφωνο MIC-01, σε απόσταση 1 μέτρου πάνω σε βάση 2 μέτρων · η μέτρηση κάτω από 200 Hz είναι απόκριση επίπεδο εδάφους στο 1 μέτρο.)

Η μέγιστη απόδοση σε 1 μέτρο, όταν το πρώτο κτύπημα του Mötley Crü's "Kickstart My Heart" ήταν τόσο δυνατό όσο η μονάδα μπορούσε να παίξει χωρίς την ακαθάριστη παραμόρφωση (η οποία στην προκειμένη περίπτωση ήταν πλήρης έκρηξη) είναι 93 dB, μετρούμενη με το πιστό μετρητή RadioShack SPL. Αυτό είναι περίπου 9 dB ντροπαλός από τα πιο δυνατά ηχεία Bluetooth με μπαταρία που έχω μετρήσει, αλλά ακόμα αρκετά δυνατά για μια μονάδα αυτού του μεγέθους.

Έκανα ακόμη και τις μετρήσεις εξόδου μπάσων CEA-2010. Ήμουν σε θέση να πάρει μετρήσιμη παραγωγή σε 63 και 50 Hz, αλλά όχι κάτω - όπως θα περίμενε κανείς από τους οδηγούς των 2 ιντσών με παθητικά θερμαντικά σώματα. Εδώ είναι οι αριθμοί, μετρημένοι σε 1 μέτρο:

63 Ηζ 92,8 dB
50 Hz 77,8 dB

Αυτό είναι περίπου το ίδιο εύρος με αυτό που μετρούν από τα περισσότερα ηχοστάθια 2.0 καναλιών (δηλαδή, soundbars χωρίς sub), έτσι είναι πολύ καλό.

05 του 05

Infinity One: Τελική λήψη

Brent Butterworth

Υπάρχουν πολλά προσιτά ηχεία Bluetooth εκεί έξω που θα σας αφήσουν να αναρωτιέστε γιατί το αγοράσατε, αλλά όχι το Infinity One. Σε σύγκριση με σχεδόν όλα τα άλλα ηχεία Bluetooth που έχω δοκιμάσει, η σαφήνεια και η ουδετερότητα του One είναι πολύ ανώτερα. Κατά τη διάρκεια της ακρόασής μου, σκέφτηκα "Αυτό θα ήταν ο τέλειος φορητός ομιλητής Bluetooth για τους αναγνώστες του JazzTimes " (μια ομάδα που πάντα κοιτάζω έξω γιατί γράφω την ηχητική στήλη του περιοδικού). Αυτό συμβαίνει επειδή, μέσα από το μεγαλύτερο μέρος της μπάντας ήχου, το One ακούγεται αναζωογονητικά ουδέτερο και άχρωμο. Παίζει επίσης αρκετά δυνατά και καθαρά.

Νομίζω ότι οι οπαδοί του hip-hop, του R & B και του βαρύ ροκ θα ήθελαν το Beats Pill XL να είναι καλύτερο για τα μεγαλύτερα μπάσα του, αλλά ο παράγοντας μορφής έρχεται επίσης σε εξέλιξη: Το XL φαίνεται να προορίζεται για μια πιο νεανική αγορά. Είναι μεγαλύτερο, πιο εύκολα φορητό, αλλά ίσως όχι κάτι που θα θέλατε να εμφανίσετε στο σαλόνι σας. Μπορείτε να πάτε είτε με τον τρόπο, πραγματικά - το One και το XL είναι και τα δύο πολύ καλά προϊόντα.

Αν επρόκειτο να αγοράσω ένα μεγάλο, φορητό ηχείο Bluetooth αυτή τη στιγμή, το ένα θα ήταν πιθανώς η επιλογή μου. Θα έκανα kudos στους πολύ συχνά αγνοημένους μηχανικούς που σχεδίασαν το προϊόν, αλλά για κάποιο λόγο τα ονόματά τους δεν φαίνεται να αναφέρονται ποτέ. Έτσι θα πω καλή δουλειά, Linkin Park!