Αναθεώρηση: OPPO Digital HA-2SE φορητό ακουστικό DAC / Amp

01 από 04

Σχέδιο

Το φορητό DAC / Amp φορητό ακουστικό OPPO HA-2SE είναι συμβατό με υπολογιστές PC / Mac, smartphones, tablet, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων / MP3 και πρακτικά οποιαδήποτε πηγή ήχου που ρέει μέσω καλωδίου 3,5 mm. Stanley Goodner /

Εάν απολαμβάνετε υψηλής ποιότητας αναπαραγωγή μουσικής, τότε το OPPO Digital θα πρέπει να είναι ένα όνομα που θα εξοικειωθεί. Παρόλο που η εταιρεία δεν διαθέτει ακόμη ένα εκτεταμένο κατάλογο προϊόντων, η προσφορά της - όπως η σειρά PM επίπεδων μαγνητικών ακουστικών ή φορητών ηχείων Wi-Fi - προσανατολίζεται περισσότερο προς τους λάτρεις του ήχου και τους ακουστικούς. Αλλά OPPO Digital μπορεί να είναι γνωστό για το HA-2 φορητό ακουστικό DAC / Amp, το οποίο έχει συναντηθεί με εμφατική αναγνώριση και rave κριτικές. Επωφεληθήκαμε της ευκαιρίας για να δούμε τη νέα, δεύτερη γενιά HA-2SE για να δούμε τι χάσαμε.

Όταν δίνεται μόνο μια ματιά, το OPPO Digital HA-2SE φορητό ακουστικό DAC / Amp θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα μικρό μαύρο βιβλίο ή πιθανότατα ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone τυλιγμένο σε μια μαύρη δερμάτινη θήκη από πρωτεΐνη. Η συσκευή είναι λεπτή, κρατά ωραία στο χέρι και σίγουρα μοιάζει με ένα ακριβές κομμάτι ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Το εξωτερικό από κατεργασμένο αλουμίνιο ενισχύεται από τις λοξές ακμές και το σατινέ φινίρισμα. Σε συνδυασμό με ελαφρώς ανυψωμένους διακόπτες / κουμπιά και σαφώς τυπωμένα γράμματα, το HA-2SE εκφράζει αριστοκρατική κομψότητα. Μερικοί από εμάς αγαπούν και έλκονται (και δεν φοβούνται να το παραδεχτούν) τέτοια αισθητική σχεδίασης που σκόπιμα συνδυάζουν το ύφος και την ουσία.

Εκτός από τους τρεις διακόπτες (λειτουργία, κέρδος και ενίσχυση μπάσων) και το μονό κουμπί, το μόνο άλλο κινούμενο μέρος στο OPPO HA-2SE είναι ένας κοχλίας όγκου με όμορφη υφή, ο οποίος ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τη μονάδα. Μια σταθερή περιστροφή του κομβίου κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού παρέχει ένα ικανοποιητικό κλικ, ενώ μια κοντινή πράσινη λυχνία LED ανάβει για να δείξει την ενεργή ισχύ. Η αντίσταση του κουμπιού είναι ομαλή και ομοιόμορφη, δεν αισθάνεται ούτε χαλαρή ούτε σφιχτή λόγω περιστροφών. Παρόλο που ομοιόμορφα αριθμημένοι αριθμοί σημαίνουν το βαρέλι, κάποιοι μπορεί να χάσουν μια έλλειψη γραμμής ή βέλους για να χρησιμοποιηθούν ως σημείο αναφοράς κατά την προσαρμογή των επιπέδων έντασης. Ο άλλος διακόπτης της μονάδας κάνει κλικ καθαρά και καθαρά, παρουσιάζοντας μηδενικό κροτάλισμα στο εσωτερικό του μεταλλικού περιβλήματος.

Το OPAC HA-2SE ακουστικό DAC / Amp συνοδεύεται από όλα όσα χρειάζεστε, εκτός από μια πιθανώς όμορφη θήκη μεταφοράς για τη μονάδα και τα αξεσουάρ της. Λαμβάνετε έναν γρήγορο φορτιστή τοίχου και ένα καλώδιο USB (μήκος 3 ποδιών), καθώς και καλώδιο USB-to-Lightning, καλώδιο USB USB με μικρόφωνο USB και καλώδιο ήχου 3,5 χιλιοστών (όλα τα μήκη 3 ιντσών). Υπάρχει ακόμα και ένα ζευγάρι σιλικόνης που σας επιτρέπει να τεντώσετε το HA-2SE στο πίσω μέρος του smartphone σας - είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει "phablets" όπως το Galaxy Note ή το iPhone Plus σειρά - δεν καλύπτονται τμήματα της οθόνης σας. Αλλά οι μπάντες βοηθούν στη μεταφορά, οπότε δεν αφήνετε να ζωντανεύετε δύο ξεχωριστές συσκευές που συνδέονται με ένα μικρό καλώδιο και συνδέονται με ακουστικά.

02 από 04

Συνδεσιμότητα

Το OPPO HA-2SE ακουστικό DAC / Amp προβάλλει μια ευρεία μουσική σκηνή και ανοιχτή ατμόσφαιρα. Stanley Goodner /

Το φορητό ακουστικό DAC / Amp OPPO HA-2SE είναι συμβατό με υπολογιστές PC / Mac, smartphones, tablet, media / MP3 players και πρακτικά οποιαδήποτε πηγή ήχου που μπορεί να ρεύσει μέσω καλωδίου 3,5 mm. Αξίζει λοιπόν να δώσετε στον οδηγό χρήσης μια φορά μια φορά για να εξοικειωθείτε με τις διάφορες διαμορφώσεις εισόδου / εξόδου. Ανάλογα με τη συσκευή που σκοπεύετε να συνδυάσετε μαζί με το OPPO HA-2SE, θα επιλέξετε ένα από τα καλώδια σύνδεσης που περιλαμβάνονται. Και ενώ τα συμβατά tablet και τα smartphones (π.χ. iPhone, iPod, iPad ή μη κινητή συσκευή iOS που υποστηρίζει USB OTG) είναι plug-and-play, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές / φορητοί υπολογιστές ενδέχεται να χρειάζονται επιπλέον προγράμματα οδήγησης (PC / Windows OS) επιλογή του HA-2SE ως συσκευή εξόδου ήχου.

Κάτω από το αλουμίνιο και το δέρμα υπάρχει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 3.000 mAh, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 13 ώρες για αναλογικές πηγές (μέσω καλωδίου ήχου 3,5 mm) και επτά για ψηφιακές (μέσω USB). Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας - σε μια ποικιλία συσκευών ήχου και επίπεδα όγκου - επιτύχαμε ένα συνολικό χρόνο αναπαραγωγής ικανοποιητικά κοντά σε αυτές τις αξίες, ακόμα και όταν παράγονταν κάποιο ανθρώπινο λάθος. Και σε ένα τσίμπημα, το OPPO HA-2SE μπορεί να διπλασιαστεί ως μπαταρία για την τροφοδοσία κινητών συσκευών (ένας ακόμα λόγος για να δούμε τον οδηγό χρήστη). Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη μονάδα. απλά πατήστε το κουμπί μπαταρίας / φόρτισης για πέντε δευτερόλεπτα μέχρι να ανάψει η μπλε λυχνία LED.

Παρόλο που η δυνατότητα τροφοδοσίας άλλων συσκευών μπορεί να είναι βολική, πιστεύουμε ότι αυτή η υποχρέωση αφήνεται καλύτερα σε μια ειδική μπαταρία USB. Ένα πλήρως φορτισμένο OPPO HA-2SE παρέχει κατά μέσο όρο 1.570 mAh (το υπόλοιπο καταναλώνεται ως μέρος της διαδικασίας μεταφοράς) αξίας χρήσιμης ενέργειας όταν λειτουργεί ως μπαταρία. Ενώ αυτό είναι αρκετό για να φέρετε ένα βασικό smartphone από το μηδέν στο πλήρες, είναι ένας τρομερά αναποτελεσματικός τρόπος. Υπάρχουν εξαιρετικά προσιτές μπαταρίες USB που μπορούν να αποδώσουν τουλάχιστον 2-4 φορές περισσότερη ενέργεια ενώ έχουν συνολικό όγκο / μέγεθος που δεν είναι πολύ περισσότερο από το HA-2SE. Έτσι, αυτός ο DAC / Amp χρησιμοποιείται καλύτερα ως DAC / Amp, σίγουρα.

Όπως συμβαίνει με την τυπική τράπεζα τροφοδοσίας USB, το OPAC HA-2SE ακουστικό DAC / Amp χρησιμοποιεί ένα σύστημα ένδειξης 4 LED που εμφανίζει μια εκτίμηση για την υπόλοιπη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με το πάτημα του πλήκτρου μπαταρίας / φόρτισης ενεργοποιείται η αντίστοιχη σειρά λαμπερών πράσινων κουκκίδων, με καθένα από αυτά να αντιπροσωπεύει κατώφλι 25%. Αλλά σε αντίθεση με το σύστημά σας LED τυπικής ισχύος της τράπεζας, αυτό στο HA-2SE είναι στην πραγματικότητα αρκετά ακριβές και συνεπές (μόνο όταν χρησιμοποιείται ως DAC / Amp και όχι ως μπαταρία). Κατά τη ροή μουσικής μέσω ψηφιακού / USB, το πρώτο LED εξαφανίζεται μετά από περίπου δύο ώρες χρήσης, ενώ τα υπόλοιπα τρία παρέχουν περίπου 91 λεπτά το καθένα (δώστε ή πάρτε περίπου οκτώ λεπτά). Η τελευταία λυχνία LED ανάβει με κόκκινο χρώμα όταν απομείνει περίπου 30 λεπτά παιχνιδιού.

Έξι και μισή ώρες ευεξίας ήχου (μέσω ψηφιακού / USB) δεν είναι πολύ κακό, δεδομένου ότι παίρνει το OPPO HA-2SE δεξιά περίπου 90 λεπτά για γρήγορη φόρτιση στο πλήρες. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να συνδέσουν τις συσκευές πηγής μέσω του καλωδίου ήχου 3,5 mm αντί για το USB, το οποίο επιτρέπει σε αυτό το ακουστικό DAC / Amp να λειτουργεί για λίγο πάνω από 12 ώρες. Ωστόσο, παρακάμπτοντας τον μετατροπέα DAC (ψηφιακός-αναλογικό μετατροπέας), έτσι αφήνετε να χρησιμοποιείτε μόνο τη λειτουργία του ενισχυτή. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για όσους έχουν έναν υπολογιστή, ένα smartphone ή ένα tablet που συσκευάζει ένα μεγάλο DAC, αλλά θέλουν να αξιοποιήσουν μόνο τη λειτουργία του ενισχυτή για να αυξήσουν την έξοδο ήχου.

03 του 04

Εκτέλεση

Το DPO / Amp ακουστικό OPPO HA-2SE οδηγεί μουσική με εντυπωσιακό βάθος και δυναμικό εύρος. Stanley Goodner /

Για δοκιμή, συνδυάσαμε το HA-2SE με ένα smartphone Samsung Galaxy Note 4 (έκδοση ΗΠΑ που τρέχει το USB Audio Player Pro), ένα tablet Lenovo S8-50 και έναν επιτραπέζιο υπολογιστή (εξοπλισμένος με μόνο τον βασικό ελεγκτή ήχου στη μητρική πλακέτα). Συνήθως είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα ακουστικά υπερφόρτωσης Master & Dynamic MW60 με αρχεία ήχου FLAC χωρίς απώλειες (όλα τα είδη μουσικής), αλλά τα αναμίξαμε με άλλα ακουστικά (όπως το Trinity Audio Engineering Delta IEM), τα ηχεία (συμπεριλαμβανομένου του Libratone Zipp και Zipp Mini ) και υπηρεσίες ροής μουσικής .

Το OPAC HA-2SE ακουστικό DAC / Amp προβάλλει ένα ευρύ soundstage και μια ανοιχτή ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα η μουσική να ακούγεται πληρέστερη, μπροστινή και πιο ζωντανή (ειδικά τα highs και τα upper-middle). Το smartphone της Galaxy Note 4 πακέτο κάποιου αρκετά αξιόλογου υλικού ήχου όπως είναι, αλλά ακόμα δεν συγκρίνεται. Ο τσιπ ESS Saber 9028-Q2M DAC (ψηφιακός σε αναλογικό μετατροπέας) μέσα στο HA-2SE ξεκινά με πιο σαφή, πιο σαφή και πιο διαφανή τρόπο, σαν να σκουπίζει ένα λεπτό πέπλο που έχει παραμείνει ντυμένο φωνές και όργανα. Και δεν προσθέτει κανένα άσπρο υπαινιγμό στο θόρυβο (που θα μπορούσαμε να το πούμε με τα ακουστικά και τα ηχεία μας)

Διακεκριμένα στοιχεία των μουσικών κομματιών παραμένουν πιστά γενικά. Αλλά είναι η γενναιοδωρία των λιγότερο προφανών και / ή υποστηρικτικών λεπτομερειών που απολαμβάνουν τον σημαντικό πλούτο, ρεαλισμό και χώρο μέσα από το HA-2SE: το συνοδευτικό χτύπημα και γρατσουνιά εναντίον κιθάρας, ο τρόπος που οι χορδές του βιολιού τρέμουν κάτω από ένα τόξο, , ή την κρουστική φύση του σφυρηλατημένου cobblestone, για να αναφέρουμε μερικά. Όταν παίζετε το τραγούδι "Patience" από το Guns N 'Roses, η κιθάρα του Slash δεν ακούγεται σχεδόν τόσο πίσω από τα ριψοκίνδυνα φωνητικά του Axl Rose. Ο "βασιλιάς χωρίς κορώνου" του Matisyahu "crescendos" και ανοίγει με μεγαλύτερη ενέργεια και συγκίνηση στο σήμα 52 δευτερολέπτων. Τα κομμάτια Hip-hop, όπως το Iron Maiden του Ghostface Killah, παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα μυϊκά, περιβάλλουν και μουσικά εκφραστικά.

Καθώς το OPAC HA-2SE ακουστικό DAC / Amp οδηγεί μουσική με εντυπωσιακό βάθος και δυναμικό εύρος, το κάνει χωρίς να ασκεί επιρροή στις συχνότητες (όσο καλύτερα μπορούμε να πούμε). Κατά την εναλλαγή των διαφόρων ακουστικών και ηχείων, παρατηρήσαμε πως η HA-2SE διατηρεί μια ουδέτερη προσέγγιση και αφήνει ανέπαφη τις ηχητικές υπογραφές. Κάποιοι από εμάς επιλέγουν ακουστικά / ηχεία με βάση συγκεκριμένα ηχητικά προφίλ, οπότε είναι σπουδαίο το γεγονός ότι αυτό το DAC / Amp διατηρεί αυτά τα χαρακτηριστικά ανέπαφα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο το HA-2SE τροποποιεί τον τρόπο που ακούγεται η μουσική όταν ανοίγετε το διακόπτη αύξησης των μπάσων. Η προκύπτουσα επίδραση είναι ευδιάκριτη, αλλά συγκρατημένη - δεν υπάρχει θολωτή θολότητα ή ισορροπημένη ισορροπία που ευνοεί τα χαμηλά επίπεδα.

Τα αποτελέσματα και τα οφέλη από τη χρήση του OPPO HA-2SE ακουστικών DAC / Amp γίνονται πιο έντονα όταν συνδυαστούν με το tablet ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή της Lenovo. Σε αντίθεση με συσκευές που χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο ικανό υλικό ήχου, η μουσική που εκφράζεται μέσω του HA-2SE ακούγεται εντυπωσιακά ευκρινής με τον καλύτερο διαχωρισμό των στοιχείων και την ευκρινέστερη απεικόνιση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η ποιότητα των ακουστικών / ηχείων και των αρχείων ήχου έχει επίσης σημασία. Διαπιστώσαμε ότι είναι πιο δύσκολο να εκτιμήσουμε πλήρως τι μπορεί να κάνει το HA-2SE όταν χρησιμοποιεί βασικά ακουστικά (δηλαδή δεν προσανατολίζονται ιδιαίτερα προς τους λάτρεις του ήχου ή τους ακροατές) και / ή να προμηθεύουν μουσική με απώλειες / streaming.

04 του 04

Η ετυμηγορία

Σε ένα τσίμπημα, το OPPO HA-2SE μπορεί επίσης να διπλασιαστεί ως μπαταρία για την τροφοδοσία κινητών συσκευών. Stanley Goodner /

Αν αγαπάτε τη μουσική και ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε στο έπακρο αυτό που έχετε στην κατοχή σας, το OPPO Digital HA-2SE φορητό ακουστικό DAC / Amp αξίζει να είναι στη σύντομη λίστα των εξαρτημάτων που πρέπει να έχετε. Σίγουρα, είναι ακόμα ένα στοιχείο για να πακετάρετε σε μια τσάντα με κιβώτιο ταχυτήτων και οι καλωδιακές συνδέσεις αποφεύγουν τις ελευθερίες που επιτυγχάνονται με ασύρματο ήχο. Αλλά αυτό το DAC / Amp είναι εξαιρετικά τσέπης-φορητό, με υλικό αρκετά ισχυρό ώστε να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε αυτό που πραγματικά χάσατε. Όταν επιθυμείτε να μεταφερθείτε σε πλούσια, ηχητικά ηχητικά τοπία, το HA-2SE είναι σίγουρα ο καυτός πύραυλος που θα θέλετε να οδηγήσετε.

Το OPPO HA-2SE θα είναι για πολλούς, αλλά όχι για όλους. Χρειάζεται κάποια ποιότητα - όχι απαραίτητα ακριβά - εργαλεία και ηχητικά αρχεία για να εκτιμήσουν πραγματικά τι μπορεί να κάνει αυτό το DAC / Amp. Διαφορετικά, όσοι κατέχουν και χρησιμοποιούν καθημερινά ακουστικά / ηχεία μπορεί να καταλήξουν να αναρωτιούνται για το τι είναι όλη η αναστάτωση. Εάν τα ακουστικά σας δεν μπορούν να εκφράσουν λεπτομερή λεπτομέρεια, το OPPO HA-2SE δεν θα νιώθει σαν να κάνει πολλά. Το άλλο μεγάλο εμπόδιο στο hop είναι το US $ 299 MSRP, το οποίο μπορεί να κάνει το HA-2SE να αισθάνεται περισσότερο σαν ένα στοιχείο πολυτελείας. Αλλά εάν υπάρχει πάντα μια αναβάθμιση ήχου για να αποθηκεύσετε, αυτό θα πρέπει σίγουρα να είναι.

Σελίδα προϊόντος: OPPO Digital HA-2SE φορητό ακουστικό DAC / Amp