Τι είναι ένα αρχείο XLW;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLW

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLW είναι ένα αρχείο χώρου εργασίας του Excel που αποθηκεύει τη διάταξη των βιβλίων εργασίας. Δεν περιέχουν πραγματικά δεδομένα υπολογιστικών φύλλων όπως αρχεία XLSX και XLS , αλλά αντ 'αυτού θα επαναφέρουν τη φυσική διάταξη του τρόπου με τον οποίο τέθηκαν αυτά τα είδη αρχείων βιβλίου εργασίας όταν ήταν ανοιχτά και όταν δημιουργήθηκε το αρχείο XLW.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ανοίξετε πολλά βιβλία εργασίας στην οθόνη σας και να τα κανονίσετε όσο θέλετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Προβολή> Αποθήκευση χώρου εργασίας για να δημιουργήσετε το αρχείο XLW. Όταν ανοίξετε το αρχείο XLW, αρκεί τα αρχεία του βιβλίου εργασίας να είναι ακόμα διαθέσιμα, όλα αυτά θα ανοίξουν όπως ήταν όταν δημιουργήσατε το αρχείο Workspace του Excel.

Τα αρχεία χώρου εργασίας του Excel υποστηρίζονται μόνο σε πολύ παλιότερες εκδόσεις του MS Excel. Οι νεότερες εκδόσεις του προγράμματος αποθηκεύουν αρκετά φύλλα μέσα σε ένα βιβλίο εργασίας, αλλά σε παλαιότερες εκδόσεις του Excel, χρησιμοποιήθηκε μόνο ένα φύλλο εργασίας, οπότε έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος αποθήκευσης ενός συνόλου βιβλίων εργασίας μέσα σε ένα χώρο.

Ορισμένα αρχεία XLW είναι πραγματικά αρχεία του Workbook του Excel αλλά μόνο αν έχουν δημιουργηθεί στο Excel v4. Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος αρχείου XLW βρίσκεται σε μορφή υπολογιστικού φύλλου, υπάρχουν σειρές και στήλες κελιών που διαχωρίζονται σε φύλλα που μπορούν να περιέχουν δεδομένα και γραφήματα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLW

Τα XLW αρχεία, και των δύο τύπων που εξηγούνται παραπάνω, μπορούν να ανοίξουν με το Microsoft Excel.

Εάν βρίσκεστε σε Mac, το NeoOffice θα πρέπει να είναι σε θέση να ανοίγει αρχεία του Workbook του Excel που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .XLW.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο XLW, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία XLW, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLW

Δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο χώρου εργασίας του Excel σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, επειδή περιέχει μόνο τις πληροφορίες τοποθεσίας για βιβλία εργασίας. Δεν υπάρχει άλλη χρήση για αυτήν τη μορφή εκτός από το Excel και εκτός από τις πληροφορίες διάταξης.

Ωστόσο, τα αρχεία XLW που χρησιμοποιούνται στην έκδοση 4 του Microsoft Excel θα πρέπει να μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές υπολογιστικών φύλλων χρησιμοποιώντας το ίδιο το Excel. Απλά ανοίξτε το αρχείο με το Excel και επιλέξτε μια νέα μορφή από το μενού, πιθανώς μέσω Αρχείο> Αποθήκευση ως.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XLW και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.