Τι είναι ένα αρχείο PDI;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PDI

Ένα αρχείο με την επέκταση του αρχείου PDI είναι πιθανότατα ένα αρχείο InstantCopy Disc Image, το οποίο είναι ένα ακριβές αντίγραφο ενός δίσκου που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα DVD ripper του InstantCopy του Pinnacle Systems.

Το αρχείο PDI μπορεί να συσχετιστεί με τις υπορουτίνες PReS Creation Document ή μπορεί να είναι ένα αρχείο εικόνας δίσκου που χρησιμοποιείται με το λογισμικό PI ProcessBook ως αρχείο ορισμού οθόνης.

Ορισμένες εκδόσεις του Microsoft PowerPoint χρησιμοποιούν την επέκταση PDI ως μορφή υποστήριξης για την εισαγωγή και εξαγωγή αρχείων PowerPoint, ενώ άλλα αρχεία PDI μπορεί να ισχύουν για την Portable Image Image, η οποία είναι μια μορφή που χρησιμοποιείται για τη δημοσίευση και την ανάλυση δεδομένων.

Σημείωση: Το PDI είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για έναν αριθμό όρων τεχνολογίας, αλλά κανένα από αυτά δεν σχετίζεται με μια μορφή αρχείου. Για παράδειγμα, διεπαφή προγράμματος και εντοπισμού σφαλμάτων, δείκτης ελαττωμάτων διαδρομής, ευρετήριο δεδομένων προϊόντων, επαγγελματική ψηφιακή απεικόνιση και επαγγελματική ανάπτυξη - επιτροπή IP.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PDI

Αν και τώρα διακοπεί, το InstantCopy από το Pinnacle Systems ήταν το πρωταρχικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και το άνοιγμα αρχείων PDI που βρίσκονται στη μορφή αρχείου εικόνας InstantCopy.

Το ImgBurn είναι μια ελεύθερη εναλλακτική λύση που ανοίγει και αυτά τα είδη αρχείων PDI, αλλά μόνο για το σκοπό της εγγραφής σε ένα δίσκο. Το ImgBurn δεν υποστηρίζει την αντιγραφή δίσκων στη μορφή PDI, όπως έκανε το InstantCopy. Το IsoBuster μπορεί να ανοίξει αρχεία PDI με παρόμοιο τρόπο.

Οι υπορουτίνες δημιουργίας εγγράφων PReS σχετίζονται με το PrintSoft, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πού βρίσκονται τα αρχεία PDI εδώ. Δεν είναι σαφές σε ποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιούνται αυτοί οι τύποι αρχείων PDI.

Το PI ProcessBook είναι αυτό που χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία PDI που είναι αρχεία ορισμού εμφάνισης.

Τα αρχεία PDI που χρησιμοποιεί το Microsoft PowerPoint για την εισαγωγή / εξαγωγή αρχείων μπορούν βεβαίως να ανοίξουν με αυτό το πρόγραμμα.

Το Microsoft Excel και το λογισμικό από το Panoratio είναι δύο επιλογές για το άνοιγμα των αρχείων εικόνας Portable Database.

Συμβουλή: Εάν και μετά από αυτές τις προτάσεις εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο PDI, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ++. Είναι πιθανό το αρχείο PDI σας να είναι απλά ένα αρχείο κειμένου, οπότε ο επεξεργαστής κειμένου μπορεί να ανοίξει και να εμφανίσει τα περιεχόμενα. Ωστόσο, αν δεν είναι αρχείο κειμένου, το αρχείο PDI μπορεί να έχει κάποιο είδος αναγνώσιμου κειμένου μέσα σε αυτό, το οποίο να εξηγεί τι είδους πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για να το δημιουργήσει ... και πιθανώς να το ανοίξει επίσης.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PDI, αλλά είναι λάθος ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία PDI, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για οδηγίες για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PDI

Ένα ειδικό εργαλείο μετατροπής αρχείων είναι συνήθως αρκετό για να μετατρέψει τους περισσότερους τύπους αρχείων, αλλά αυτό πιθανότατα ισχύει μόνο για τα αρχεία PDI όταν πρόκειται για τη μορφή InstantCopy Disc Image.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ISOBuddy για να μετατρέψετε αυτά τα είδη αρχείων PDI σε μορφή ISO . Το πρόγραμμα ImgBurn μπορεί να λειτουργήσει πάρα πολύ, και αν ναι, υποστηρίζει πιθανώς πρόσθετες μορφές εξαγωγής όπως BIN, IMG και MINISO.

Έχω μικρή σιγουριά ότι οποιαδήποτε από τις άλλες μορφές PDI που περιγράφηκαν παραπάνω μπορεί να μετατραπεί σε νέα μορφή. Ωστόσο, αν είναι δυνατό, απλά ανοίξτε το αρχείο PDI σε οποιοδήποτε λογισμικό μπορεί να ανοίξει και αναζητήστε κάποιο είδος του File> Save As ή Export menu.

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Εάν ανοίξετε το αρχείο σας με τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω και δεν θα μετατραπεί στο σωστό αρχείο που χρειάζεστε, δοκιμάστε να κάνετε διπλό έλεγχο της επέκτασης αρχείου. Βεβαιωθείτε ότι διαβάζει ".PDI" και όχι κάτι παρόμοιο όπως PDF ή PDD .

Και οι τρεις μορφές αρχείων απαιτούν διαφορετικά προγράμματα για να τα ανοίξουν ακόμα κι αν φαίνονται πολύ παρόμοια με τον τρόπο που ονομάζονται.

Εάν διαπιστώσετε ότι δεν ασχολείστε πραγματικά με ένα αρχείο PDI, ερευνήστε την επέκταση αρχείου που έχετε. Αν δεν είναι μια εξαιρετικά ασαφής μορφή, πιθανότατα θα μάθετε ποια προγράμματα λογισμικού την υποστηρίζουν και πώς, αν είναι δυνατό, να μετατρέψετε το αρχείο σας σε κάποια άλλη μορφή.

Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μου πείτε ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PDI (ή άλλου αρχείου, αν διαπιστώσετε ότι η δική σας δεν τελειώνει πραγματικά με .PDI), σε ποια μορφή πιστεύετε ότι είναι μέσα και τι έχετε δοκιμάσει ήδη, και τότε θα δούμε τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.