Έλεγχος αντικατάστασης κειμένου σε σύστημα OS X

Δημιουργήστε τις δικές σας συντομεύσεις κειμένου για συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις ή φράσεις

Το OS X έχει υποστηρίξει τις δυνατότητες αντικατάστασης κειμένου σε όλο το σύστημα από το OS X Snow Leopard . Η αντικατάσταση κειμένου σάς επιτρέπει να δημιουργείτε συντομεύσεις κειμένου για λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιείτε συχνά. Μόλις πληκτρολογήσετε μια συντόμευση κειμένου, θα επεκταθεί αυτόματα στη σχετική φράση. Αυτό λειτουργεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή, εξ ου και το όνομα "σε όλο το σύστημα". δεν περιορίζεται σε επεξεργαστές κειμένου. Η υποκατάσταση κειμένου θα λειτουργήσει σε οποιαδήποτε εφαρμογή που χρησιμοποιεί τα API χειρισμού κειμένου του OS X (Interface Programming Interface).

Η αντικατάσταση κειμένου είναι επίσης ένα εύχρηστο εργαλείο για τις λέξεις που συχνά μπερδεύετε. Για παράδειγμα, τείνω να πληκτρολογώ "teh" όταν εννοώ να πληκτρολογήσω "το." Ο επεξεργαστής κειμένου μου είναι αρκετά έξυπνος για να διορθώσει αυτό το σφάλμα πληκτρολόγησης για μένα, αλλά άλλες εφαρμογές είναι απολύτως χαρούμενοι που με επιτρέπουν να φαίνω ανόητος, με το «η» γραπτό σε όλη τη χώρα.

Ρύθμιση αντικατάστασης κειμένου

Μπορείτε να ελέγξετε την αντικατάσταση κειμένου από τις προτιμήσεις του συστήματος Mac. Ωστόσο, το πραγματικό παράθυρο προτιμήσεων που χρησιμοποιείτε έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, οπότε θα παρέχουμε πολλαπλές οδηγίες για τον τρόπο ρύθμισης της υποκατάστασης κειμένου, ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε. Εάν δεν είστε βέβαιοι, επιλέξτε 'Σχετικά με αυτό το Mac' από το μενού της Apple.

Snow Leopard (10.6.x), Λιοντάρι (10.7.x) και Mountain Lion (10.8.x) Αντικατάσταση κειμένου

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις Συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας 'System Preferences' από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων "Γλώσσα & κείμενο" από το παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  3. Επιλέξτε την καρτέλα 'Κείμενο' από το παράθυρο Γλώσσα και κείμενο.

Το Snow Leopard, το Λιοντάρι και το Mountain Lion έρχονται προκαθορισμένα με μια ποικιλία αντικαταστάσεων κειμένου, συμπεριλαμβανομένου του παραδείγματος μου. Εκτός από τις υποκαταστάσεις για ορισμένες λέξεις που έχουν πληκτρολογηθεί συχνά, το Snow Leopard περιλαμβάνει επίσης αντικαταστάσεις για πνευματικά δικαιώματα, εμπορικά σήματα και άλλα κοινά σύμβολα, καθώς και κλάσματα.

Για να προσθέσετε τα δικά σας λόγια και φράσεις στη λίστα, προχωρήστε στο "Προσθήκη των αντικαταστάσεων του κειμένου σας".

Mavericks (10.9.x), Yosemite (10.10.x) και El Capitan (10.11) Αντικατάσταση κειμένου

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock του ή επιλέγοντας το στοιχείο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων πληκτρολογίου.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Κείμενο στο παράθυρο παραθύρου παραθύρου Προτιμήσεις πληκτρολογίου.

OS X Mavericks και αργότερα έρχονται με κάπως περιορισμένο αριθμό προκαθορισμένων αντικαταστάσεων κειμένου. Θα βρείτε υποκαταστάσεις για πνευματικά δικαιώματα, εμπορικά σήματα και μερικά άλλα στοιχεία.

Προσθέτοντας τις δικές σας αντικαταστάσεις κειμένου

  1. Κάντε κλικ στο σύμβολο '+' (συν) κοντά στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου Κείμενο.
  2. Εισαγάγετε το κείμενο συντόμευσης στη στήλη 'Αντικατάσταση'.
  3. Εισαγάγετε το εκτεταμένο κείμενο στη στήλη 'Με'.
  4. Πατήστε επιστροφή ή εισαγάγετε για να προσθέσετε την αντικατάσταση κειμένου.

Κατάργηση αντικαταστάσεων κειμένου

  1. Στο παράθυρο Κείμενο, επιλέξτε την αντικατάσταση που θέλετε να καταργήσετε.
  2. Κάντε κλικ στο σύμβολο '-' (μείον) κοντά στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου.
  3. Η επιλεγμένη υποκατάσταση θα καταργηθεί.

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση μεμονωμένων αντικαταστάσεων κειμένου (Snow Leopard, Lion και Mountain Lion Only)

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε μεμονωμένες αντικαταστάσεις κειμένου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν προπληρωθεί από την Apple. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε μια μεγάλη συλλογή αντικαταστάσεων, χωρίς να χρειάζεται να διαγράφετε αυτά που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

  1. Στο παράθυρο Γλώσσα & κείμενο, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα σε οποιαδήποτε υποκατάσταση θέλετε να κάνετε ενεργή.
  2. Στο παράθυρο Γλώσσα & κείμενο, αφαιρέστε το σημάδι ελέγχου από οποιαδήποτε υποκατάσταση που θέλετε να κάνετε ανενεργή.

Η αντικατάσταση κειμένου είναι μια ισχυρή δυνατότητα, αλλά το ενσωματωμένο σύστημα είναι στην καλύτερη περίπτωση βασικό. Αν διαπιστώσετε ότι δεν διαθέτει μερικά χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα αντιστοίχισης υποκαταστάσεων σε μια βάση ανά εφαρμογή, τότε μια επέκταση κειμένου τρίτου μέρους, όπως αυτές που παρατίθενται παρακάτω, μπορεί να είναι περισσότερο από τις προτιμήσεις σας.