Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο περιηγητή στο Thunderbird

Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί το Thunderbird για να ανοίξει συνδέσμους στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Είναι βολικό να έχετε τα εισερχόμενά σας, το κιβώτιο αποστολής και κάθε άλλο γραμματοκιβώτιο μαζί σας, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε, απλά συνδέοντας δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Gmail και το Yahoo! Ταχυδρομείο. Αλλά για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας ή για τεχνικούς λόγους, υπάρχουν ακόμα πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε και έναν υπολογιστή-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση την επιφάνεια εργασίας. Μεταξύ των επιλογών ανοιχτής πηγής, το Mozilla Thunderbird είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Ενώ αυτό το λογισμικό είναι γενικά φιλικό προς το χρήστη, διαμορφώσιμο και εύκολο στη χρήση, υπάρχουν περιστασιακά σφάλματα και αποφάσεις διεπαφής που κάνουν για μια δύσκολη βόλτα.

Το πρόβλημα

Το Thunderbird δεν λειτουργεί μόνο του. Όταν εγκαθιστάτε τον Thunderbird στον υπολογιστή σας, το αφήνετε σε ένα στιφάδο άλλων εφαρμογών ... μερικές από τις οποίες μπορεί να ενεργοποιηθούν με βάση το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας. Στην περίπτωση των ενοποιημένων εντοπιστών πόρων (διευθύνσεις URL) κάντε κλικ σε - όπως διευθύνσεις ιστότοπων - ο Thunderbird περνάει συνήθως το συμβάν στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Κάτω από κανονικές συνθήκες, όλα αυτά σβήνουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα σας δίνουν την επιλογή να επιλέξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε κάποια οθόνη διαμόρφωσης και τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού σάς δίνουν έναν τρόπο να τα επιλέξετε ως την προεπιλεγμένη σας επιλογή. Μερικές φορές, όμως, τα πράγματα πηγαίνουν στραβά, και πρέπει να ξέρετε πώς να ενημερώσετε το Thunderbird σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να χρησιμοποιήσει.

Ορίστε τον προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Thunderbird

Πριν διαβάσετε περαιτέρω, βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε ότι αυτή η τεχνική δεν θα αλλάξει τον προεπιλεγμένο ιστότοπό σας σε όλες τις εφαρμογές σας. Η ρύθμιση που πρόκειται να αλλάξουμε θα επηρεάσει μόνο το Thunderbird .

Σημείωση: Οι χρήστες του Linux, αν βρείτε τον εαυτό σας να αναρωτιέται αν αυτή η αλλαγή θα λειτουργήσει στην ιδιαίτερη διανομή σας που τρέχει το συγκεκριμένο περιβάλλον εργασίας σας, η απάντηση είναι ... ναι ... πιθανώς. Εάν διαπιστώσετε ότι σκεφτήκατε πράγματα όπως η δημιουργία συμβολικών συνδέσμων στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας με ψευδώνυμο, επεξεργασία / etc / εναλλακτικές λύσεις / ή ακόμα και κατάδυση στον επεξεργαστή παραμέτρων του Thunderbird, STOP! Η παρακάτω πρόταση είναι εξίσου πιθανή και θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Μια τελευταία σημείωση, αυτές οι οδηγίες είναι για το Thunderbird 11.0.1 έως 17.0.8. Τα αποτελέσματα σε άλλες εκδόσεις ενδέχεται να διαφέρουν.

Οδηγίες

  1. Ανοίξτε το Thunderbird.
  2. Στο μενού Επεξεργασία, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προτιμήσεις για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Προτιμήσεις.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Συνημμένα στο επάνω μέρος του παραθύρου Προτιμήσεις.
  4. Στο παράθυρο "Συνημμένα", κάντε κλικ στην καρτέλα Εισερχόμενα.
  5. Αναζητήστε http (http) στη στήλη Τύπος περιεχομένου. Κάντε κλικ στην τιμή στη στήλη Δράση στην ίδια σειρά για να δείτε μια λίστα επιλογών που περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε τη νέα ενέργεια που θέλετε να ακολουθήσει ο Thunderbird όταν συναντήσει μια διεύθυνση URL που αρχίζει με "http".
  6. Αναζητήστε https (https) στη στήλη Τύπος περιεχομένου. Κάντε κλικ στην τιμή στη στήλη Δράση στην ίδια σειρά για να δείτε μια λίστα επιλογών που περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε τη νέα ενέργεια που θέλετε να ακολουθήσει ο Thunderbird όταν συναντήσει μια διεύθυνση URL που ξεκινά με το "https".
  7. Πατήστε το κουμπί Κλείσιμο στο παράθυρο "Προτιμήσεις".
  8. Επανεκκινήστε τον Thunderbird

Εάν όλα λειτουργούσαν, ο Thunderbird θα έπρεπε τώρα να στείλει κλικ σε διευθύνσεις URL σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης επιλέξατε στα βήματα 5 και 6 παραπάνω.

Επαγγελματική συμβουλή

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει δύο ειδικά πράγματα σχετικά με τη χρήση των φυλλομετρητών ιστού του Thunderbird σε αυτό το σεμινάριο.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να ορίσετε το Thunderbird να χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα περιήγησης διαφορετικό από το προεπιλεγμένο που χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες εφαρμογές του υπολογιστή σας. Αυτό θα ήταν χρήσιμο εάν ανησυχείτε ιδιαίτερα για τους ιούς που έρχονται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θέλετε να δείτε μόνο αυτές τις ιστοσελίδες σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού υψηλής ασφάλειας.

Και, μπορείτε να χειριστείτε διευθύνσεις URL που βασίζονται σε HTTP με ένα πρόγραμμα περιήγησης και με βάση το https με ένα άλλο. Και πάλι, αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί τόσο για ζητήματα ασφάλειας όσο και για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ενώ μπορείτε να εμπιστευθείτε τα αιτήματά σας https (δηλ. Κρυπτογραφημένα) σε οποιοδήποτε από τα εγκατεστημένα προγράμματα περιήγησης ιστού, ίσως να θέλετε τα αιτήματά σας HTTP (δηλαδή μη κρυπτογραφημένα) να διακινούνται μόνο από ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης.