Τι είναι το Google Apps for Work

Παλαιότερα γνωστό ως Google Apps για τον τομέα σας

Το Google Apps for Work είναι η υπηρεσία Google για επιχειρήσεις, η οποία σας επιτρέπει να διαχειριστείτε προσαρμοσμένες γεύσεις των υπηρεσιών της Google στον δικό σας προσαρμοσμένο τομέα. Η Google προσφέρει αυτή την υπηρεσία για συνδρομητές με πληρωμή και η Google προσφέρει επίσης μια δωρεάν έκδοση για εκπαιδευτικά ιδρύματα. Κάποιοι παλαιότεροι χρήστες έχουν πρόσβαση σε δωρεάν, περιορισμένες εκδόσεις του Google Apps for Work, αλλά το Google σταμάτησε να προσφέρει δωρεάν εκδόσεις της υπηρεσίας.

Η καταχώριση τομέα δεν περιλαμβάνεται, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε και να καταχωρίσετε έναν τομέα μέσω των Τομέων Google.

Οι Εφαρμογές Google μπορούν να βρεθούν στον Ιστό στη διεύθυνση www.google.com/a.

Τι προσφέρει η Προσφορά Google για Εργασία;

Το Google Apps προσφέρει υπηρεσίες που φιλοξενούνται από την Google στον δικό σας προσαρμοσμένο τομέα. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, εκπαιδευτικό ίδρυμα, οικογένεια ή οργανισμός και δεν διαθέτετε τους πόρους για να τρέξετε το δικό σας διακομιστή και να φιλοξενήσετε αυτό το είδος υπηρεσιών στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για Κάντο για σένα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες εμφανίσεις για πράγματα όπως το Google Hangouts και το Google Drive, για να διευκολύνετε τη συνεργασία στο χώρο εργασίας σας.

Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να συνδυαστούν στον υφιστάμενο τομέα σας και ακόμη και να φέρουν επώνυμο με ένα προσαρμοσμένο λογότυπο της εταιρείας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο πίνακα ελέγχου για τη διαχείριση πολλών τομέων, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε τα "example.com" και "example.net" με τα ίδια εργαλεία.

Ανταγωνισμός με το Google Apps for Work

Το Google Apps είναι ένας άμεσος ανταγωνιστής στο Microsoft Office Live. Και οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν φιλοξενούμενες λύσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Web και οι δύο υπηρεσίες έχουν δωρεάν λύσεις εισόδου.

Παρόλο που οι δύο υπηρεσίες απευθύνονται σε παρόμοια ακροατήρια, μεγάλο μέρος εξαρτάται από την προτίμησή σας. Το Microsoft Office Live θα λειτουργήσει καλά όταν όλοι οι χρήστες τρέχουν τα Windows και χρησιμοποιούν το Microsoft Office. Οι Εφαρμογές Google θα λειτουργούν καλά σε καταστάσεις όπου οι χρήστες έχουν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, έχουν εύκολη πρόσβαση στο Internet ή δεν χρησιμοποιούν απαραίτητα το Microsoft Office. Πολλές οργανώσεις μπορεί απλά να προτιμήσουν τα εργαλεία της Microsoft στο Google. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο υπηρεσίες σε ένα μεγάλο οργανισμό, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες επιλέγουν να τρέξουν το δικό τους διακομιστή (συνήθως με το Microsoft Exchange).

Και οι δύο εταιρείες φαίνεται να τράπεζα για την εξοικείωση του χρήστη με τις υπηρεσίες τους ως σημείο πώλησης.

Υπηρεσίες

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα χαρακτηριστικά premium μέσω του Google Apps for Education.

Τα τρέχοντα επίπεδα τιμολόγησης είναι $ 5 ανά χρήστη ανά μήνα για βασικές υπηρεσίες και $ 10 ανά χρήστη ανά μήνα για "απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο" και άλλα χαρακτηριστικά premium.

Ξεκινώντας

Η μετεγκατάσταση μιας υπάρχουσας τοποθεσίας Web σε Google Apps δεν είναι μια απλή διαδικασία για μια μικρή επιχείρηση. Πρέπει να μεταβείτε στην υπηρεσία φιλοξενίας τομέα και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις CNAME.

Η εγγραφή για νέους χρήστες (χωρίς τομέα) είναι μια απρόσκοπτη διαδικασία που απαιτεί ακριβώς το όνομα και τη διεύθυνσή σας και το όνομα τομέα που επιθυμείτε μέσω των Τομέων Google.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Όπου οι Εφαρμογές Google μπορούν να βελτιωθούν

Παρόλο που είναι ωραίο να έχουμε την ευελιξία να ενσωματώσουμε τμήματα υπηρεσιών με τα Google Apps, θα ήταν πολύ ευκολότερο να καταχωρίσει η Google τους τομείς μαζί με τη φιλοξενία των υπηρεσιών.

Θα ήταν ωραίο να βλέπουμε την ενσωμάτωση με το Blogger . Δεν είναι δυνατή η διαχείριση των λογαριασμών του Blogger από τον πίνακα ελέγχου των Εφαρμογών Google, παρόλο που το Blogger προσφέρει ξεχωριστή λύση για την ενσωμάτωση σε υπάρχοντα τομέα. Αυτό δεν θα ήταν κατάλληλο σε μια κατάσταση όπου θέλετε πολλοί χρήστες να διατηρούν χωριστά ιστολόγια.

Οι ιστότοποι Google επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν ανακοινώσεις και αυτό μοιάζει σχεδόν με ένα blog. Η Google έχει επίσης υπαινίξει ότι η ενσωμάτωση του Blogger μπορεί να έρχεται στο μέλλον.

Θα ήταν επίσης καλό να έχετε εύκολη ενσωμάτωση του Google Checkout και του Google Base για τις μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την πώληση αγαθών και υπηρεσιών.

Τα Έγγραφα και τα Φύλλα Google είναι ωραία, αλλά η υπηρεσία χρειάζεται κάποια σημαντική βελτίωση για να ανταγωνιστεί το κεφάλι στο κεφάλι με το Microsoft Office. Τα υπολογιστικά φύλλα θα πρέπει να ενσωματωθούν στα έγγραφα και η Παρουσίαση Google δεν είναι αρκετά δολοφόνος του PowerPoint.

Όπου η Google έχει το πόδι στη Microsoft είναι ότι τα Έγγραφα και τα υπολογιστικά φύλλα επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες να επεξεργάζονται ταυτόχρονα τα ίδια έγγραφα αντί να τα ελέγχουν μέσα και έξω.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν διαθέτετε μια υπάρχουσα τοποθεσία Web αλλά επιθυμείτε να ενσωματώσετε κάποιες λειτουργίες της Google, θα πρέπει να την εξετάσετε προσεκτικά, ειδικά εάν πρέπει να μοιραστείτε έγγραφα και να εργαστείτε με τουλάχιστον έναν υπολογιστή που δεν εκτελεί Windows.

Ο Δημιουργός Σελίδας Google δεν σας προσφέρει πολλές επιλογές σχεδίασης, οπότε η Google Apps δεν θα πρέπει να αποτελεί τη μόνη πηγή για ιστοσελίδες, αν η τοποθεσία Web της εταιρείας σας εξαρτάται από προσαρμοσμένη HTML, Flash ή ενσωμάτωση με μια υπηρεσία καλαθιού αγορών. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο πακέτο από την υπηρεσία φιλοξενίας σας και το πακέτο ενδέχεται να περιλαμβάνει ήδη τις περισσότερες από τις λειτουργίες που προσφέρει η Google Apps.

Αν δεν διαθέτετε ήδη έναν τομέα και θέλετε να ξεκινήσετε γρήγορα και οικονομικά, το Google Apps είναι φανταστικό και ίσως μια από τις καλύτερες διαθέσιμες προσφορές.

Εάν χρησιμοποιείτε το SharePoint, ήρθε η ώρα να δώσετε μια σοβαρή ματιά στο Google Apps. Όχι μόνο μπορείτε να οργανώσετε διαφορετικά αρχεία και να δημιουργήσετε το Wikis με το Google Apps, μπορείτε να επεξεργαστείτε όλα τα αρχεία σας ταυτόχρονα. Είναι επίσης πολύ φθηνότερο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους