Οδηγός Pokemon GO: Όλοι οι αρχάριοι πρέπει να ξέρουν

Θα είσαι το καλύτερο, όπως κανείς δεν ήταν ποτέ

Για να καλέσετε το Pokemon GO, ένα φαινόμενο ίσως να το υποτιμά λίγο. Παρόλο που δεν είναι η πρώτη εφαρμογή για κινητά από τη Nintendo (αυτή η τιμή ανήκει στον Miitomo ), είναι το πρώτο κινητό παιχνίδι της εταιρείας, το οποίο κατέστη εφικτό από τις πρωτοποριακές τεχνολογίες ανάπτυξης των πρωτοπόρων στην Niantic.

Αλλά ενώ η κυκλοφορία του Pokemon Go ήταν πολύ αναμενόμενη, κανείς δεν θα μπορούσε να αναμένει ότι θα πετάξει στην κορυφή και των δύο δωρεάν app και top-grossing charts, παίρνοντας τον iOS κόσμο από καταιγίδα.

Σχεδόν αντίθετα-διαισθητικά, αυτή η πρωτοφανής επιτυχία έχει έρθει παρά το γεγονός ότι η έναρξη του παιχνιδιού ήταν buggy και οι νέοι παίκτες έχουν πολύ μικρή κατεύθυνση όταν πυροδοτούν Pokemon GO για πρώτη φορά. Όπου υπάρχει έλλειψη καθοδήγησης, όμως, υπάρχει η ευκαιρία και ίσως να πάρουμε και αυτό για να εξηγήσουμε το παιχνίδι, έτσι ώστε οι αρχάριοι να το καταλάβουν.

Διαβάστε παρακάτω και θα τραβήξετε Pokemon στο iPhone ή στο iPad σας, όπως γεννήσατε ως εκπαιδευτής. Και πραγματικά, χάρη στον Pokemon GO, όλοι μας κάναμε.

Η ρύθμιση

Niantic

Περισσότεροι από ένας παρατηρητές επεσήμαναν ότι το Pokemon GO φαίνεται να στερείται σημασίας. Δεν είναι το είδος του παιχνιδιού που μπορείτε να "κερδίσετε" ολοκληρώνοντας κάθε επίπεδο. Θα μπορούσατε να πιάσετε κάθε Pokemon που είναι στο παιχνίδι, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι οι προγραμματιστές θα προσθέσουν απλά περισσότερα με το πέρασμα του χρόνου.

Φαινομενικά, υπάρχει ένας λόγος για την εξερεύνηση του κόσμου και την αλίευση του Pokemon, καθώς ένας ευγενικός καθηγητής χρειάζεται κάποια βοήθεια για την έρευνά του. Η δουλειά σου είναι να βγεις έξω και να πιάσεις τα τσέπη τέρατα σε άγρια ​​κατάσταση - και ναι, πραγματικά χρειάζεται να ταξιδέψεις για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το παιχνίδι.

Εκεί, όπως και το προηγούμενο παιχνίδι τους, το Ingress, το Pokemon GO χρησιμοποιεί τον αισθητήρα GPS του τηλεφώνου ή του tablet σας για να προσδιορίσει την τοποθεσία σας, γεμίζοντας τον κόσμο γύρω σας με περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλο Pokemon (δείτε το Magikarp για το τμήμα "λιγότερο" αυτή η φράση). Χρησιμοποιεί επίσης τη φωτογραφική μηχανή σας για να φανεί αντιμέτωπη με τα πανταχού παρόντα πλάσματα στον πραγματικό κόσμο. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις πτυχές AR μόνο με μια βρύση, αλλά αυτό το είδος της ήττα το σκοπό.

Η τέχνη της ρίψης Pokeballs

Niantic

Αφού εντοπίσετε ένα Pokemon σε άγρια ​​κατάσταση - ή στο σπίτι σας, εάν είστε αρκετά τυχεροί - θα θέλετε να το πιάσετε και να το προσθέσετε στη συλλογή σας. Το κάνετε αυτό μέσω της διαχρονικής παράδοσης της ρίψης Pokeballs σε αυτό, που ποτέ δεν τους κάνει να είναι τόσο αναστατωμένοι όπως μπορεί να φανταστεί κανείς.

Απλώς πατώντας σε ένα κοντινό Pokemon στον κύριο χάρτη θα μπείτε σε αναμέτρηση, με τη χρήση της κάμερας όπου και αν βρίσκεστε να στέκεστε ως σκηνικό. Για να ρίξετε ένα Pokeball, απλά σπρώξτε προς τα πάνω την εικόνα της κόκκινης και λευκής σφαίρας στο κάτω μέρος της οθόνης.

Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά μπορεί να σας πάρει μερικές βολές για να το κρεμάσετε, καθώς πρέπει να κτυπήσετε προς τη σωστή κατεύθυνση και με τη σωστή σχετική ταχύτητα για να χτυπήσετε το Pokemon. Τα σκληρότερα, σπανιότερα πλάσματα ίσως απαιτούν περισσότερες από μία βολές, αλλά μην ρίχνουν σπατάλη. Παρόλο που είναι εύκολο να αναπληρώσετε, η προσφορά σας Pokeballs δεν είναι απεριόριστη.

Επίσκεψη στο PokeStops

Νίνατικ

Μεταξύ του Pokemon, θα πρέπει να ελέγξετε τα PokeStops στην περιοχή σας. Στον χάρτη, ένα PokeStop μοιάζει με ένα λεπτό μπλε πύργο με κύβο στην κορυφή και χαρτογραφούνται σε ορόσημα στον πραγματικό κόσμο - συχνά εκκλησίες, βιβλιοθήκες, αγάλματα, βρύσες, ιστορικούς δείκτες και τα παρόμοια.

Καθώς περπατάτε, θα παρατηρήσετε ότι ο avatar σας προπονητής εκπέμπει έναν παλλόμενο μπλε κύκλο. Μόλις φτάσετε αρκετά κοντά ώστε να εμφανιστεί το PokeStop σε αυτόν τον κύκλο, θα αλλάξει σχήμα για να έχει ένα μεγάλο μπλε κύκλο στην κορυφή. Αγγίξτε το και θα δείτε ένα δίσκο εικόνων, τον οποίο μπορείτε να περιστρέψετε περνώντας.

Κάτι τέτοιο θα παράγει μια ποικιλία από δωρεάν αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των Pokeballs (σας είπε ότι ήταν εύκολο να ανανεωθεί). Αξίζει να επισκεφθείτε συχνά τους PokeStops, ειδικά επειδή επαναφορτίζουν συχνά. Ένα πρόσφατα χρησιμοποιημένο PokeStop μετατρέπεται σε πορφυρό, αλλά θα επανέλθει σε μπλε όταν μπορείτε να το χτυπήσετε για αναλώσιμα και πάλι.

Αυγά και πώς να τα εκκολαφθεί

Niantic

Το άλλο πλεονέκτημα της επίσκεψης σε ένα PokeStop είναι ότι θα μπορούσε να αποφέρει ένα αυγό Pokemon. Ποτέ δεν θα ξέρετε τι μπορεί να εκτοξευθεί από αυτό, αλλά είναι μια καλή μέθοδος για να προσθέσετε στη συλλογή σας όταν δεν υπάρχουν πολλοί Pokemon στη γύρω περιοχή.

Για να εκκολάψετε ένα αυγό, πρέπει να επωαστεί. Τυχερός για εσάς, ότι ένα από τα πράγματα που δεν σας έδινε άλλοτε πολύ χρήσιμος καθηγητής ήταν ένα φυτώριο. Απλά πηγαίνετε στο κατάστημά σας Pokemon, σύρετε πάνω για να δείτε το αυγό και μετά αγγίξτε το. Θα δείτε κατωτέρω τα αχρησιμοποίητα φυτώρια και μπορείτε να αγγίξετε ένα για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Υπάρχει μόνο ένα αλιευτικό: Το εκκολαπτήριο τροφοδοτείται από το περπάτημα σας και θα πρέπει να καλύψετε μια καθορισμένη απόσταση τουλάχιστον 2 χλμ. Για να εκκολάψετε το αυγό. Οι άνθρωποι που έκαναν το παιχνίδι θέλουν να βγείτε και να μετακινηθείτε, και αυτός είναι ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε.

Ω, και μην ενοχλείστε να οδηγείτε στο αυτοκίνητο. Το Pokemon GO ξέρει πότε κινείστε πολύ γρήγορα για να είστε με τα πόδια και δεν θα σας δώσω πίστωση για την απόσταση που ταξιδεύετε με αυτόν τον τρόπο προς την εκκόλαψη οποιωνδήποτε αυγών. Καλή σκέψη, όμως!

Η φροντίδα και η τροφή του Pokemon

Μόλις καταγράψετε ένα Pokemon, μπορείτε να πατήσετε σε αυτό στη συλλογή σας για να δείτε την δύναμη της μάχης, ζωτικά στατιστικά στοιχεία, επιθέσεις και πολλά άλλα. Υπάρχει ακόμη και ένα αρχείο του πότε και πού πιάσατε το Pokemon, ώστε να μπορείτε να θυμηθείτε ότι έχετε τραβήξει ένα από τα lanai της θείας σας (όταν δεν ήταν σπίτι, αλλά hey).

Παρόλο που δεν υπάρχει τόνος μάχης στο Pokemon Go στο λανσάρισμα, για να προετοιμαστείτε για τις επόμενες μάχες, θα θελήσετε να έχετε το Pokemon σας όσο το δυνατόν πιο ισχυρό. Κάτι τέτοιο σημαίνει τη χρήση δύο διαφορετικών πόρων, αλλά και κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Δείτε, κάθε φορά που πιάσετε ένα Pokemon, θα ανταμειφθείτε με δύο πράγματα: stardust και καραμέλα. Ο πρώτος είναι καθολικός, ενώ ο τελευταίος είναι συγκεκριμένος για αυτόν τον τύπο Pokemon. Μπορείτε να περάσετε μερικές εκατοντάδες αστέρι και ένα ή περισσότερα κομμάτια καραμελών για να ενεργοποιήσετε οποιοδήποτε Pokemon, οδηγώντας σε αύξηση της δύναμης μάχης και της HP.

Η άλλη επιλογή είναι να αποθηκεύσετε την καραμέλα σας επειδή η συγκέντρωση αρκετά σας επιτρέπει να (όπως ο Eddie Vedder θα μπορούσε να πει) να την εξέλιξη. Όπως γνωρίζουν οι εκπαιδευτές του Pokemon, οι εξελίξεις προσκρούουν στο τέρας σε μια πιο τρομερή μορφή, ενισχύοντας όλα τα στατιστικά στοιχεία και ανοίγοντας και νέες επιθέσεις.

Η επιλογή είναι δική σας, αλλά εδώ είναι μια συμβουλή: Spare Pokemon μπορεί να δοθεί πίσω στον καθηγητή για επιπλέον καραμέλα. Έτσι, αν θέλετε να εξελίξετε το Pidgey σε Pidgeotto, απλά πιάστε πολλούς buggers και ανταλλάξτε όλα εκτός από έναν από αυτούς πίσω για περισσότερη καραμέλα.

Εισαγωγή στα γυμναστήρια

niantic

Τώρα μπαίνουμε σε λίγο πιο εξελιγμένα μέρη του παιχνιδιού, αλλά από τη στιγμή που θα φτάσετε στο επίπεδο 5 - κερδίζοντας XP με την αλίευση του Pokemon και την επίσκεψη του PokeStops - θα ξεκλειδώσετε τα γυμναστήρια. Αυτά βρίσκονται επίσης σε αξιοσημείωτα σημεία σε κάθε δεδομένη περιοχή, αλλά είναι πολύ πιο εμφανή στον χάρτη παιχνιδιών επειδή εμφανίζονται ως πραγματικά μεγάλοι πύργοι.

Αρχικά, θα σας ζητηθεί να συμμετάσχετε σε μία από τις τρεις ομάδες: Spark (κίτρινο), Mystic (μπλε) ή Valor (κόκκινο). Η συναίνεση είναι ότι η επιλογή της ομάδας σας δεν επηρεάζει το παιχνίδι με κανέναν τρόπο, γι 'αυτό μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα.

Όταν συναντάτε Γυμναστήρια, θα δείτε αν η ομάδα σας ελέγχει με ποιο χρώμα είναι (εντελώς αζήτητα Γυμναστήρια είναι ασήμι, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, αυτές πιθανότατα δεν υπάρχουν πια). Εάν το Γυμναστήριο ελέγχεται από την ομάδα σας, μπορείτε να πατήσετε σε αυτό και να εκχωρήσετε ένα Pokemon για να το υπερασπιστείτε. Αυτό ξεκλειδώνει το εικονίδιο "Bonus Defender" στο κατάστημα στο παιχνίδι, το οποίο μπορείτε να χτυπήσετε επάνω για δωρεάν Stardust και PokeCoins, το νόμισμα του παιχνιδιού στο παιχνίδι, περίπου μία φορά την ημέρα.

Η επίθεση ενός γυμναστηρίου που ελέγχεται από μια άλλη ομάδα είναι κάπως εκτός του πεδίου εφαρμογής αυτού του οδηγού για αρχάριους, αλλά αν απλά είστε φαγούρα για έναν αγώνα, μπορείτε να φέρετε μέχρι και έξι Pokemon για μάχη. Πατήστε για βασικές επιθέσεις, κρατήστε πατημένο για ειδικές επιθέσεις και σύρετε αριστερά ή δεξιά για να αποφύγετε τις επιθέσεις του εχθρού. Και καλή τύχη, επειδή οι μάχες γυμναστικής δεν λειτουργούν πάντα σωστά και συνήθως είναι σχεδόν αδύνατες όταν το κάνουν.

Τα στοιχεία κάνουν τον κόσμο να κάνει γύρο

Niantic

Αν πατήσετε στο εικονίδιο του σακιδίου στο κύριο μενού, θα μπορείτε να δείτε τα στοιχεία που έχετε στην κατοχή σας. Ξεκινάτε το παιχνίδι με τη δυνατότητα να μεταφέρετε συνολικά 350 στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι ο εκπαιδευτής σας πρέπει να έχει ένα σακίδιο XXL πράγματι.

Μαζί με τα Pokeballs που έχουμε ήδη συζητήσει, υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που μπορείτε είτε να βρείτε στο PokeStops είτε να αγοράσετε από το κατάστημα. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση του τι θα βρείτε:

● Εκκολαπτήριο αυγών - Όπως σημειώνεται παραπάνω, βοηθά στην εκκόλαψη αυγών Pokemon καθώς περπατάτε. Ξεκινάτε με ένα δωρεάν θερμοκοιτίδα, κερδίστε ένα δεύτερο στο επίπεδο 6 και μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα από το κατάστημα με το PokeCoins.
● Κάμερα - Χρησιμοποιείται για να πάρει όλες αυτές τις ξεκαρδιστικές εικόνες που επιπλέουν στο διαδίκτυο του Pokemon στα πιο νόστιμα μέρη.
● Θυμίαμα - Βοηθά να αποπλανήσει τον Pokemon στην περιοχή σας για 30 λεπτά. Χρήσιμο όταν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, αλλά γνωρίζετε ότι υπάρχουν Pokemon σχετικά κοντινά.
● Αναβιώστε - Φέρνει τους Pokemon που έχουν «λιποθυμηθεί», γνωστό και ως «χτύπημα» σε μάχη γυμναστικής. Αποκαθιστά το Pokemon στο μισό της μέγιστης HP.
● Potion - Θεραπευτικό στοιχείο που αποκαθιστά 20 HP σε ένα Pokemon.
● Lucky Egg - Δεν σας δίνει ένα νέο Pokemon αλλά σας δίνει διπλό XP για 30 λεπτά. Ακόμα χρήσιμο.
● Lure Module - Αίσθημα κοινωνικής; Αυτό λειτουργεί σαν θυμίαμα, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε ένα PokeStop, καθώς συνδέεται στην υποδοχή πάνω από τον δίσκο εικόνας. Άλλοι παίκτες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την επίδραση του λαβύρινθο.
● Αναβάθμιση τσαντών - Σας επιτρέπει να μεταφέρετε 50 ακόμα αντικείμενα.
● Αναβάθμιση αποθήκευσης Pokemon - Σας επιτρέπει να έχετε 50 επιπλέον Pokemon στη συλλογή σας.

Ενώ αγοράζετε είδη είναι πάντα μια επιλογή, μην ξεχνάτε ότι θα βρείτε πολλά από τα βασικά, όπως τα Pokeballs και τα είδη θεραπείας, απλά με την επίσκεψη PokeStops σε συνεπή βάση. Αν έρχεστε από μερικούς PokeCoins, είναι συνετό να τα αποθηκεύσετε για τις μονάδες Lure και τις αναβαθμίσεις αποθήκευσης.