Ένας Οδηγός Γονέων στο PS Vita

Το Sony PlayStation Vita, ο διάδοχος του PlayStation Portable

Το PS Vita είναι το επίσημο όνομα του φορητού συστήματος της Sony που εισήχθη το 2011, το οποίο αντικατέστησε το Sony PlayStation Portable. Τα αρχικά "PS" είναι συντομογραφία του PlayStation , όπως και στο PSP, και το PS Vita αποτελεί μέρος της μάρκας παιχνιδιών Sony Interactive. Το PS Vita είναι γνωστό και ως PSP2 και NGP (ή "Next Generation Portable"), έτσι τα περισσότερα παλαιότερα άρθρα αναφέρονται σε αυτό με ένα από αυτά τα ονόματα.

Θα λειτουργήσουν τα παλιά παιχνίδια PSP του παιδιού μου στο PS Vita

Ναι και ΟΧΙ. Ναι, αν τα παιχνίδια PSP αγοράστηκαν μέσω του PSN Store - μπορούν να μεταφορτωθούν ξανά στο PS Vita. Όχι, για παιχνίδια που κατέχετε σε CD ή UMD - τους οπτικούς δίσκους που χρησιμοποιούνται από όλα τα PSP μοντέλα εκτός από το PSPgo. Αυτά δεν θα λειτουργήσουν στο PS Vita, αφού θα στερείται UMD Drive.

Το PS Vita είναι επίσης συμβατό προς τα πίσω με την πλειοψηφία των τίτλων από άλλες πλατφόρμες όπως το PSone Classics, το PlayStation minis και τα παιχνίδια PlayStation Mobile

Το PS Vita είναι συμβατό προς τα εμπρός

την ικανότητα να δουλεύει σε συνδυασμό με τα άλλα παιχνίδια παιχνιδιών της, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναπαραγωγής παιχνιδιών του PlayStation 4 μέσω της διαδικασίας απομακρυσμένης αναπαραγωγής (παρόμοια με τη λειτουργία του Wii U του Off TV Play), αναπαραγωγή του λογισμικού PlayStation 3 μέσω του cloud gaming υπηρεσία PS Now και μελλοντική συνδεσιμότητα με την επερχόμενη συσκευή Sony PlayStation VR.

Όλα τα παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί για το PlayStation 4, εκτός από τα παιχνίδια που απαιτούν τη χρήση ειδικών περιφερειακών όπως το PlayStation Camera, μπορούν να αναπαραχθούν στο Vita μέσω του Remote Play.

Πότε βγήκε

Το PS Vita εισήχθη στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 2011. Απελευθερώθηκε στη Βόρεια Αμερική τον Φεβρουάριο του 2012. Από τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, τον Αύγουστο του 2016, φαίνεται ότι μαζί με τα PS4 Neo και PS4 Slim, η Sony θα έχει τρίτη ανακοίνωση υλικού και θα μπορούσαμε να δούμε μόνο μια άλλη επανάληψη του PS Vita ή ενδεχομένως ένα νέο handheld εντελώς.

PS Vita vs PS Vita Slim

Το PS Vita Slim κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις αρχές του 2014.

Το PS Vita Slim έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το αρχικό PS Vita όταν βλέπει το πρόσωπό του, αλλά είναι 3mm λεπτότερο και στρογγυλεμένο. Το PS Vita Slim είναι επίσης ελαφρύτερο (219g στο αρχικό 260g). Το PS Vita Slim διαθέτει μια οθόνη LCD IPS 5 ιντσών και όχι τον πίνακα OLED 5 ιντσών PS Vita, και οι δύο με ανάλυση 960 x 544 pixel. Η Sony ισχυρίζεται ότι η μπαταρία στο PS Vita Slim έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής 6 ωρών.

Παράδοση παιχνιδιών

Τα παιχνίδια λιανικής θα έρθουν σε κάρτες NVG , ενώ τα παιχνίδια άμεσης λήψης θα συνεχίσουν να παραδίδονται μέσω του PlayStation Store .

Το ήξερες?