Πώς επιτρέπει το VoIP κλήσεις μεταξύ των δικτύων IP και του PSTN;

Πώς αυτές οι δύο τεχνολογίες κάνουν κλήσεις συμβαίνουν

Με το VoIP , χρησιμοποιείτε ένα δίκτυο IP όπως το Διαδίκτυο, μέσω ADSL ή άλλης σύνδεσης στο Internet, για να πραγματοποιείτε / να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ υπηρεσίας VoIP αλλά και προς / από σταθερά δίκτυα PSTN . Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία VoIP για να πραγματοποιήσετε κλήσεις σε σταθερούς και κινητούς αριθμούς που βρίσκονται εκτός των πτυχών των δικτύων IP. Ένα παράδειγμα είναι η χρήση του Skype για να καλέσετε μια σταθερή γραμμή. Το Διαδίκτυο και η γραμμή PSTN λειτουργούν με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Το ένα είναι αναλογικό και το ένα είναι ψηφιακό. Μια άλλη μεγάλη διαφορά είναι ο τρόπος μεταφοράς των δεδομένων. Το VoIP στο Internet χρησιμοποιεί μεταγωγή πακέτων ενώ το PSTN χρησιμοποιεί εναλλαγή κυκλώματος. Εδώ είναι πώς η επικοινωνία μεταξύ αυτών των δύο διαφορετικών συστημάτων λειτουργεί με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Το ένα είναι αναλογικό και το ένα είναι ψηφιακό. Μια άλλη μεγάλη διαφορά είναι ο τρόπος μεταφοράς των δεδομένων. Το VoIP στο Internet χρησιμοποιεί μεταγωγή πακέτων ενώ το PSTN χρησιμοποιεί εναλλαγή κυκλώματος. Εδώ λειτουργεί η επικοινωνία μεταξύ αυτών των δύο διαφορετικών συστημάτων.

Μετάφραση διεύθυνσης

Η απάντηση βρίσκεται σε έναν όρο: μετάφραση διεύθυνσης. Πρόκειται για χαρτογράφηση που γίνεται μεταξύ διαφορετικών τύπων διευθυνσιοδότησης. Από τη μία πλευρά, υπάρχει η υπηρεσία VoIP που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, στην οποία κάθε συσκευή αναγνωρίζεται από μια διεύθυνση IP. Από την άλλη πλευρά, κάθε τηλέφωνο στον αριθμό PSTN αναγνωρίζεται από έναν αριθμό τηλεφώνου. Η χειραψία πραγματοποιείται μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων διευθυνσιοδότησης.

Στο VoIP, κάθε αριθμός τηλεφώνου έχει μια διεύθυνση IP στην οποία χάρτες. Κάθε φορά που μια συσκευή (PC, IP τηλέφωνο , ATA κ.λπ.) πραγματοποιεί κλήση VoIP, η διεύθυνση IP μεταφράζεται στον αριθμό τηλεφώνου, ο οποίος στη συνέχεια μεταβιβάζεται στο δίκτυο PSTN. Αυτό είναι ανάλογο με τον τρόπο με τον οποίο οι διευθύνσεις ιστού (ονόματα τομέα) και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντιστοιχίζονται σε διευθύνσεις IP.

Στην πραγματικότητα, όταν εγγραφείτε σε μια υπηρεσία που προσφέρει τον τύπο υπηρεσίας (VoIP σε PSTN ή κινητό), σας δίνεται ένας τηλεφωνικός αριθμός. Αυτός ο αριθμός είναι η λαβή σας προς και από το σύστημα. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε έναν αριθμό σε μια δεδομένη τοποθεσία, ώστε να μειώσετε το κόστος. Για παράδειγμα, εάν η βάση αλληλογραφίας σας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, θα θέλετε να έχετε έναν αριθμό στην περιοχή. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τον υπάρχοντα αριθμό σας στην υπηρεσία VoIP, έτσι ώστε όσοι σας γνωρίζουν να μπορούν όλοι σας μέσω του αριθμού που γνωρίζουν χωρίς να πρέπει να ενημερώσετε τον καθένα για μια αλλαγή στα στοιχεία επικοινωνίας.

Το κόστος

Το κόστος μιας κλήσης μεταξύ του VoIP και του PSTN είναι σε δύο μέρη. Υπάρχει το τμήμα VoIP-VoIP, το οποίο πραγματοποιείται στο Διαδίκτυο. Αυτό το τμήμα είναι γενικά ελεύθερο και δεν εξαρτάται από τη διάρκεια της κλήσης. Το πραγματικό κόστος για αυτό το μέρος αφορά την επένδυση σε τεχνολογίες, χώρο, λειτουργίες διακομιστή κ.λπ., η οποία μοιράζεται με την πάροδο του χρόνου και από τους χρήστες και ως εκ τούτου είναι αμελητέα για τον χρήστη.

Το δεύτερο μέρος είναι το μέρος όπου η κλήση συνεχίζεται μόλις βγει από το δίκτυο IP και μεταβαίνει στην απλή παλιά τηλεφωνική γραμμή. Η μεταγωγή κυκλώματος πραγματοποιείται εδώ και το κύκλωμα είναι αφιερωμένο καθ 'όλη τη διάρκεια της κλήσης. Αυτό είναι το μέρος για το οποίο πληρώνετε, εξ ου και τα επιτόκια ανά λεπτό. Είναι πολύ φθηνότερο από την παραδοσιακή τηλεφωνία, καθώς πολλές από αυτές πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο. Ορισμένοι προορισμοί παραμένουν ακριβοί εξαιτίας παραγόντων όπως οι κακές συναλλαγές στο δίκτυο, το φτωχό υποκείμενο υλικό και η τεχνολογία, η απόσταση κλπ.