Η Optoma ανακοινώνει τον πρώτο βιντεοπροβολέα DARBEEvision (αναθεωρημένο)

Η Optoma, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές βιντεοπροβολέων, συνεργάστηκε με το DARBEEVision για τον προβολέα HD28DSE DLP .

Τα βασικά

Ξεκινώντας από τα βασικά, το HD28DSE παρέχει πλήρη ανάλυση 1920x1080 ( 1080p ) για προβολή 2D και 3D, ενώ παράγει εντυπωσιακά 3.000 lumens λευκού φωτός ( Έξοδος φωτισμού χρώματος και απόδοση 3D φωτισμού θα είναι χαμηλότερη ), αντίθεση 30.000: 1 και μια εντυπωσιακή ζωή λαμπτήρων 8000 ωρών σε φωτεινή / δυναμική λειτουργία (αυτό είναι μεγάλη είδηση ​​για τους 3D ανεμιστήρες.

Για προβολή 3D, το Optoma HD28DSE χρησιμοποιεί τα ενεργά συστήματα κλείστρου και τα γυαλιά απαιτούν ξεχωριστή αγορά. Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν μικρά ή καθόλου προβλήματα διενέξεων κατά την προβολή του 3D χρησιμοποιώντας έναν προβολέα DLP και η ενισχυμένη έξοδος φωτός του HD28DSE πρέπει να αντισταθμίζει καλά την απώλεια φωτεινότητας κατά την προβολή μέσω τρισδιάστατων γυαλιών ενεργού κλείστρου.

Συνδεσιμότητα

Το HD28DSE διαθέτει δύο εισόδους HDMI . Μία από τις εισόδους HDMI είναι επίσης ενεργοποιημένη για τη λειτουργία MHL , η οποία επιτρέπει τη σύνδεση συμβατών smartphones, δισκίων και την έκδοση MHL του Stick Roku Streaming .

Για πρόσθετη δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο, το Optoma παρέχει επίσης μια θύρα τροφοδοσίας USB που επιτρέπει τη σύνδεση συσκευών συνεχούς ροής, όπως το Chromecast, το Amazon FireTV Stick , το BiggiFi και το μη-MHL έκδοση του Stick Roku Stick, καθώς και ένα προαιρετικό Wireless Σύστημα σύνδεσης HDMI (WHD200) που εξαλείφει την ανάγκη για αυτά τα μεγάλα καλώδια HDMI, αν το HD28DSE είναι τοποθετημένο στην οροφή.

Ήχος

Παρόλο που για την πλήρη εμπειρία προβολής βίντεο προβολέα είναι καλύτερο να έχετε ένα εξωτερικό ηχοσύστημα, οι προβολείς βίντεο με ενσωματωμένα ηχεία γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι. Για το HD28DSE, το Optoma παρέχει ένα ενιαίο ενσωματωμένο ηχείο 10 watt που λειτουργεί σε ένα τσίμπημα για μικρά δωμάτια ή επαγγελματικές συναντήσεις.

Darbee Οπτική Παρουσία

Προχωρώντας πέρα ​​από τα βασικά χαρακτηριστικά, τη συνδεσιμότητα και την πρόσβαση στο περιεχόμενο, το μεγάλο πρόσθετο πλεονέκτημα για το HD28DSE είναι η ενσωμάτωση της επεξεργασίας Darbee Visual Presence, η οποία παρέχεται πάνω από τις τυπικές δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας και αναβάθμισης του προβολέα.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή επεξεργασία βίντεο, η Darbee Visual Presence δεν λειτουργεί με αναβάθμιση της ανάλυσης (ανεξαρτήτως ανάλυσης έρχεται με την ίδια ανάλυση που εξέρχεται), μειώνοντας τον θόρυβο του βίντεο φόντου, εξαλείφοντας αντικείμενα τέχνης ή εξομαλύνοντας την απόκριση κίνησης, όλα πρωτότυπα ή επεξεργασμένα πριν φτάσουν Η διαδικασία Darbee Visual Presence διατηρείται, είτε καλή είτε κακή.

Ωστόσο, αυτό που κάνει η Darbee Visual Presence είναι να προσθέσετε πληροφορίες βάθους στην εικόνα μέσω μιας καινοτόμου χρήσης της αντίθεσης, της φωτεινότητας και του χειρισμού της ευκρίνειας σε πραγματικό χρόνο (αναφέρεται ως φωτεινή διαμόρφωση). Αποκαθιστά τις πληροφορίες "3D" που λείπει που προσπαθεί να δει ο εγκέφαλος μέσα στην 2D εικόνα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η εικόνα "σκάει" με την προστιθέμενη υφή, το βάθος και το εύρος της αντίθεσης, δίνοντάς της μια "πραγματικό 3D" εμφάνιση πιο πραγματικού κόσμου.

Επιπλέον, η Darbee Visual Presence είναι συμβατή τόσο με πηγές σημάτων 2D όσο και 3D και μπορεί να βελτιώσει την ευκρίνεια σε 3D εικόνες, αντισταθμίζοντας περαιτέρω την μαλάκωμα της άκρης που μπορεί να συμβεί με την κανονική προβολή 3D.

Ρύθμιση του HD28DSE

Η εγκατάσταση του Optoma HD28DSE είναι αρκετά ευθεία προς τα εμπρός, μπορείτε να προβάλλετε σε έναν τοίχο ή μια οθόνη και η τοποθέτηση μπορεί να είναι σε ένα τραπεζάκι τραπέζι ή να τοποθετηθεί στην οροφή.

Ωστόσο, για τις εγκαταστάσεις οροφής, πριν ασφαλίσετε μόνιμα το HD28DSE σε μια οροφή - τοποθετήστε τον προβολέα σε ένα κινητό τραπέζι ή ράφι για να καθορίσετε πρώτα την οθόνη σας στην απόσταση προβολέα όσο το δυνατόν πιο κοντά.

Τα πρόσθετα εργαλεία εγκατάστασης περιλαμβάνουν ρυθμιζόμενα πόδια τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του προβολέα, στο χειροκίνητο ζουμ και τα στοιχεία ελέγχου εστίασης, καθώς και στη διόρθωση των οριζόντιων, κάθετων και τεσσάρων γωνιών.

Ένα άλλο βοήθημα ρύθμισης που παρέχεται είναι δύο ενσωματωμένα μοτίβα δοκιμής (λευκή οθόνη και μοτίβο πλέγματος). Αυτά τα μοτίβα μπορούν περαιτέρω να βοηθήσουν στο κεντράρισμα της εικόνας και να βεβαιωθείτε ότι γεμίζει σωστά τις άκρες της οθόνης και ότι η εικόνα είναι σωστά εστιασμένη.

Αφού συνδέσετε τις πηγές σας, το HD28DSE θα αναζητήσει την είσοδο της πηγής που είναι ενεργή. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στις πηγές εισόδου χειροκίνητα μέσω των χειριστηρίων του προβολέα ή μέσω του ασύρματου τηλεχειριστηρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν έχετε αγοράσει ένα εξάρτημα 3D πομπού και γυαλιά - για προβολή 3D, συνδέστε τον πομπό τρισδιάστατου στην προβλεπόμενη θύρα του προβολέα και ενεργοποιήστε τα γυαλιά 3D - το HD28DSE θα ανιχνεύσει αυτόματα την παρουσία μιας τρισδιάστατης εικόνας.

Βίντεο απόδοσης - 2D

Το Optoma HD28DSE κάνει μια πολύ καλή δουλειά προβάλλοντας 2D υψηλής ευκρίνειας εικόνες σε μια παραδοσιακή σκοτεινή αίθουσα home theater setup, παρέχοντας σταθερό χρώμα και λεπτομέρεια.

Με την ισχυρή έξοδο φωτός, το HD28DSE μπορεί επίσης να προβάλει μια προβολή εικόνας σε ένα δωμάτιο που μπορεί να έχει κάποιο φως περιβάλλοντος. Ωστόσο, υπάρχει κάποια θυσία σε μαύρο επίπεδο και απόδοση αντίθεσης. Από την άλλη πλευρά, για δωμάτια που μπορεί να μην παρέχουν καλό έλεγχο φωτισμού, όπως η αίθουσα διδασκαλίας ή επαγγελματικών συνεδρίων, η αυξημένη φωτεινή απόδοση είναι πιο σημαντική και οι προβαλλόμενες εικόνες είναι σίγουρα ορατές.

Οι 2D εικόνες παρέχουν πολύ καλές λεπτομέρειες, ειδικά όταν βλέπετε δίσκο Blu-ray και άλλο υλικό πηγής περιεχομένου HD. Ωστόσο, τα μαύρα επίπεδα, αν και αποδεκτά, δεν είναι βαθιά. Επιπλέον, όταν ενεργοποιείτε τον προβολέα στην αρχική εικόνα στην οθόνη, εμφανίζεται μετά από περίπου 10-15 δευτερόλεπτα κάποια αλλαγή χρώματος από ζεστό πρασινωπό τόνο σε πιο φυσικό τόνο.

Για περαιτέρω προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο η μονάδα HD28DSE επεξεργάζεται και βαθμολογεί τα σήματα εισόδου και εξόδου 1080i (όπως αυτά που μπορεί να συναντήσετε σε DVD με τυπική ευκρίνεια, περιεχόμενο συνεχούς ροής και εκπομπές μέσω καλωδιακής / δορυφορικής τηλεόρασης), πραγματοποίησα σειρά τυποποιημένων δοκιμών. Παρόλο που οι παράγοντες, όπως η αποσυμφόρηση, ήταν πολύ ικανοί, μερικά από τα άλλα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν μικτά.

3D απόδοση

Για να ελέγξω την απόδοση 3D του Optoma HD28DSE, χρησιμοποίησα το OPPO BDP-103 3D-enabled Blu-ray Disc player σε συνδυασμό με ένα πομπό τρισδιάστατου πομπού και τα γυαλιά που παρέχονται για αυτή την κριτική. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα 3D γυαλιά δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο του προβολέα - πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά.

Χρησιμοποιώντας τόσο πολυάριθμες ταινίες 3D δίσκων Blu-ray όσο και τρέχοντας τις δοκιμές βάθους και αφύπνισης που είναι διαθέσιμες στο Spear & Munsil HD Benchmark Disc 2nd Edition, διαπίστωσα ότι η εμπειρία προβολής 3D ήταν πολύ καλή, χωρίς ορατές παρεμβολές και μόνο ασήμαντο θόλωμα και θαμπάδα κίνησης .

Ωστόσο, οι εικόνες 3D, αν και αρκετά φωτεινές, εξακολουθούν να είναι λίγο πιο σκούρες και μαλακές από τις αντίστοιχες των 2D. Επίσης, το χρώμα έχει ελαφρώς θερμότερο τόνο σε σύγκριση με το 2D.

Αν σχεδιάζετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο 3D περιεχόμενο, σκεφτείτε σίγουρα ένα δωμάτιο που μπορεί να ελέγχεται με φωτισμό, καθώς ένα σκοτεινότερο δωμάτιο θα προσφέρει πάντα καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, τρέξτε τη λάμπα σε κανονική λειτουργία και όχι τη λειτουργία ECO, η οποία, αν και εξοικονομεί ενέργεια και παράταση της διάρκειας ζωής της λάμπας, μειώνει την έξοδο φωτός που είναι επιθυμητή για καλή προβολή 3D (Ο προβολέας μπαίνει αυτόματα σε πιο φωτεινή λειτουργία όταν ανιχνεύει μια πηγή περιεχομένου 3D).

Darbee οπτική παρουσία παρουσίας

Μια πρόσθετη καινοτομία που έχει ενσωματωθεί στο Optoma HD28DSE (ο πρώτος προβολέας για να το κάνει) είναι η επεξεργασία Darbee Visual Presence (DarbeeVision για σύντομο χρονικό διάστημα). Το Darbeevision είναι ένα άλλο στρώμα επεξεργασίας βίντεο που υλοποιείται ανεξάρτητα από τις άλλες δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο του προβολέα.

Το Darbeevision είναι διαφορετικό από ό, τι άλλοι αλγόριθμοι επεξεργασίας βίντεο είναι ότι δεν λειτουργεί με αναβάθμιση της ανάλυσης (όποια ανάλυση έρχεται, είναι η ίδια ανάλυση που κάνει), μειώνοντας τον θόρυβο του βίντεο φόντου, εξαλείφοντας αντικείμενα τέχνης ή εξομαλύνοντας την απόκριση κίνησης. Όλα τα πρωτότυπα ή τα επεξεργασμένα στην αλυσίδα σήματος πριν φτάσει στον προβολέα διατηρούνται, είτε καλά είτε άρρωστα.

Ωστόσο, αυτό που κάνει το Darbeevision είναι να προσθέσετε πληροφορίες βάθους στην εικόνα χρησιμοποιώντας την αντίθεση σε πραγματικό χρόνο, τη φωτεινότητα και τον χειρισμό ευκρίνειας (που αναφέρεται ως φωτεινή διαμόρφωση). Η διαδικασία αποκαθιστά τις πληροφορίες "3D" που λείπουν που ο εγκέφαλος προσπαθεί να δει μέσα στην εικόνα 2D. Το αποτέλεσμα είναι ότι η εικόνα "σκάει" με βελτιωμένη υφή, βάθος και περιοχή αντίθεσης, δίνοντάς της μια πιο πραγματική εμφάνιση, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε πραγματική στερεοσκοπική προβολή.

Το Darbeevision μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους τρόπους προβολής 2D ή 3D προβολέα. Στην πραγματικότητα, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το πραγματικό 3D, "αποκαθιστά" μερικές από τις απώλειες άκρων, καθώς το 3D μερικές φορές έχει την τάση να μαλακώνει την εικόνα σε σύγκριση με το 2D αντίστοιχο.

Μια άλλη πτυχή του Darbeevision είναι ότι μπορεί να ρυθμίζεται συνεχώς, οπότε ο βαθμός του αποτελέσματος μπορεί να ρυθμιστεί ή να απενεργοποιηθεί στην προτίμηση των θεατών μέσω ενός μενού ρύθμισης της οθόνης, το οποίο παρέχει επίσης μια επιλογή split-screen έτσι ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε πριν και μετά τα αποτελέσματα σε πραγματικές χρόνος.

Υπάρχουν τρεις "λειτουργίες" - Hi Def, Game, και Full Pop - το επίπεδο εφέ είναι ρυθμιζόμενο σε κάθε λειτουργία. Από το κουτί, η επιλογή επεξεργασίας Optoma HD28DSE Darbeevision έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία Hi-Def, σε επίπεδο 80%, το οποίο παρέχει μια καλή εικόνα για το πώς μπορεί να βελτιώσει την εικόνα που είδατε.

Για μερικά παραδείγματα διαίρεσης οθόνης, ελέγξτε τις σελίδες του συμπληρωματικού προφίλ φωτογραφιών μου Optoma HD28DSE.

Έχοντας προηγούμενη εμπειρία με τη χρήση της Darbee Visual παρουσία τόσο σε αυτόνομο επεξεργαστή όσο και σε ενσωματωμένο Blu-ray Disc player, διαπίστωσα ότι το Optoma HD28DSE εφαρμόζει την επιλογή αυτή με τον ίδιο τρόπο και προσφέρει ισοδύναμα αποτελέσματα.

Ηχητική απόδοση

Το Optoma HD28DSE ενσωματώνει έναν μονοφωνικό ενισχυτή 10 watt και ένα ενσωματωμένο μεγάφωνο, το οποίο παρέχει επαρκή ένταση και καθαρή ποιότητα ήχου για φωνές και διάλογο σε ένα μικρό δωμάτιο, αλλά όχι απροσδόκητα δεν έχει τόσο υψηλή όσο και χαμηλή συχνότητα απόκρισης.

Ωστόσο, αυτή η επιλογή ακρόασης μπορεί να είναι κατάλληλη όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο άλλο σύστημα ή, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα μικρό δωμάτιο. Ωστόσο, ως μέρος της εγκατάστασης οικιακού κινηματογράφου, σίγουρα θα πρότεινα να στείλετε τις πηγές ήχου σας σε δέκτη ή ενισχυτή οικιακού κινηματογράφου για την πλήρη εμπειρία ακρόασης surround ήχου.

Τι μου άρεσε για το Optoma HD28DSE

1. Η συμπερίληψη της Darbee Visual Presence.

2. Καλή ποιότητα εικόνας από υλικό πηγής HD για την τιμή.

3. Αποδέχεται αναλύσεις εισόδου μέχρι 1080p (συμπεριλαμβανομένων των 1080p / 24). Επίσης, όλα τα σήματα εισόδου κλιμακώνονται σε 1080p για προβολή.

3. Συμβατό με πηγές HDMI 3D.

4. Η έξοδος υψηλού αυλού παράγει φωτεινές εικόνες για μεγάλα δωμάτια και μεγέθη οθόνης. Με αυτόν τον τρόπο, ο βιντεοπροβολέας αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για περιβάλλοντα σπιτιού όσο και για επιχειρήσεις / εκπαιδευτικά δωμάτια. Το HD28DSE θα λειτουργεί επίσης σε εξωτερικούς χώρους τη νύχτα.

5. Darbeevision είναι μια μεγάλη προστιθέμενη επιλογή επεξεργασίας βίντεο.

6. Πολύ γρήγορος χρόνος ενεργοποίησης και απενεργοποίησης.

7. Ενσωματωμένος ηχείο για παρουσιάσεις ή περισσότερη ιδιωτική ακρόαση.

8. Η διόρθωση των τεσσάρων γωνιών Keystone είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή που βοηθά στη ρύθμιση των προβολέων.

9. Backlit Remote Control - Κάνει εύκολο τα κουμπιά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το Optoma HD28DSE

1. Καλές επιδόσεις αποσυμπίεσης / κλιμάκωσης από τις αναλογικές πηγές βίντεο τυπικής ανάλυσης (480i) αλλά μεικτά αποτελέσματα σε άλλους παράγοντες, όπως η μείωση του θορύβου και η ανίχνευση cadence πλαισίου.

2. Η απόδοση του μαύρου επιπέδου είναι απλή.

3. Περιορισμένες επιλογές εισόδου βίντεο (παρέχεται μόνο HDMI).

4. Το 3D είναι ελαφρώς πιο σκούρο, μαλακότερο, θερμότερο από 2D.

5. Δεν υπάρχει οπτική μετατόπιση φακού - παρέχεται μόνο διόρθωση Keystone.

6. Ο θόρυβος του ανεμιστήρα παρατηρείται κατά την προβολή σε φωτεινές λειτουργίες (όπως απαιτείται για το 3D).

7. Μη ρύθμιση θορύβου βίντεο.

8. Το αποτέλεσμα DLP Rainbow Effect είναι ορατό.

9. Όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά τον προβολέα, καθώς θερμαίνεται, ο χρωματικός τόνος της εικόνας δεν είναι ακριβής για τα πρώτα 10-15 δευτερόλεπτα.

Τελική λήψη

Ο προβολέας Optoma HD28DSE DLP είναι ένας πολύ ενδιαφέρων βιντεοπροβολέας.

Με το σχετικά μικρό μέγεθος, τα κουμπιά ελέγχου της μονάδας, το τηλεχειριστήριο και το μενού λειτουργίας, είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε και να το χρησιμοποιήσετε.

Η μέγιστη ικανότητα εξόδου των 2.800 μεγεθών, το HD28DSE προβάλλει τόσο φωτεινή όσο και μεγάλη εικόνα κατάλληλη για μικρά, μεσαία και μεγάλα δωμάτια στα περισσότερα σπίτια. Η τρισδιάστατη απόδοση ήταν πολύ καλή σε ό, τι αφορά τα εκθέματα πολύ μικρών αντικειμένων (halo), αλλά είναι ελαφρώς πιο χαμηλή όταν προβάλλετε 3D εικόνες (αλλά μπορείτε να κάνετε ρυθμίσεις για να αντισταθμίσετε). Επίσης, η δυνατότητα σύνδεσης MHL επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε περιεχόμενο που να είναι συμβατό με smartphones και tablet.

Από την άλλη πλευρά, παρόλο που ο προβολέας λειτουργεί πολύ καλά με πηγές ανάλυσης HD, παρέχοντας εξαιρετικές λεπτομέρειες και πολύ καλό χρώμα, όπως το Blu-ray Disc και το καλώδιο / δορυφόρο HD, η ενσωματωμένη επεξεργασία βίντεο προσφέρει μικτά αποτελέσματα με χαμηλότερη ανάλυση ή κακής ποιότητας (θορυβώδεις) πηγές βίντεο.

Εντούτοις, αυτό που κάνει το Optoma HD28DSE standout ως ένα καλό performer είναι η ενσωμάτωση της Darbee Visual Presence η οποία προσθέτει κυριολεκτικά μια "άλλη διάσταση" στην εμπειρία προβολής βίντεο προβολής, προσθέτοντας περισσότερο βάθος και υφή στις 2D και 3D εικόνες, ανεξάρτητα από τους προβολείς άλλες δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο.

Λαμβάνοντας όλα υπόψη, αν και δεν είναι τέλεια, το Optoma HD28DSE προσφέρει μια διαφορετική συστροφή στην εμπειρία προβολής του βιντεοπροβολέα που προσφέρει πρακτικά αποτελέσματα - άρα αξίζει τα υψηλά σημάδια.

Για μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς λειτουργεί η Darbee Visual Presence, ελέγξτε τις προηγούμενες κριτικές μου για το Darbee DVP-5000. αυτόνομο επεξεργαστή και την αναθεώρηση της συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc με δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων Blueprint OPDP BDP-103D Darbeevision καθώς και της επίσημης ιστοσελίδας DARBEEvision

UPDATE 11/16/15: Αποτελέσματα δοκιμών φωτογραφιών και βίντεο