Πώς να αλλάξετε τη ρύθμιση ρυθμού ανανέωσης της οθόνης στα Windows

Ρυθμίστε τη ρύθμιση ρυθμού ανανέωσης για να διορθώσετε τρεμόπαιγμα της οθόνης και άλλα προβλήματα οθόνης

Ποτέ η οθόνη ειδοποίησης τρεμοπαίζει όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας; Παίρνετε πονοκεφάλους ή έχετε ασυνήθιστη πίεση στα μάτια όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας;

Αν ναι, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη ρύθμιση ρυθμού ανανέωσης . Η αλλαγή του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης σε υψηλότερη τιμή θα μειώσει την τρεμόπαιξη της οθόνης. Μπορεί επίσης να διορθώσει άλλα προβλήματα ασταθούς εμφάνισης.

Συμβουλή: Η ρύθμιση της ρύθμισης ρυθμού ανανέωσης συνήθως είναι χρήσιμη μόνο σε παλαιότερες οθόνες τύπου CRT , όχι σε νεότερες οθόνες επίπεδης οθ νης LCD .

Σημείωση: Η ρύθμιση ρυθμού ανανέωσης στα Windows ονομάζεται ρύθμιση ρυθμού ανανέωσης οθόνης και βρίσκεται στην περιοχή "Προχωρημένους" της κάρτας οθόνης και των ιδιοτήτων οθόνης. Αν και αυτό το γεγονός δεν έχει αλλάξει από μια έκδοση των Windows στο επόμενο, ο τρόπος που θα φτάσετε εδώ έχει. Ακολουθήστε τυχόν συγκεκριμένες συμβουλές για την έκδοση των Windows, όπως ακολουθείτε παρακάτω.

Απαιτείται χρόνος: Ο έλεγχος και η αλλαγή της ρύθμισης ρυθμού ανανέωσης στα Windows θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από 5 λεπτά και είναι πολύ εύκολη.

Πώς να αλλάξετε τη ρύθμιση ρυθμού ανανέωσης οθόνης στα Windows

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου .
    1. Συμβουλή: Στα Windows 10 και τα Windows 8 , αυτό επιτυγχάνεται πιο εύκολα μέσω του μενού Power User Menu . Στα Windows 7 , στα Windows Vista και στα Windows XP , θα βρείτε τον σύνδεσμο στο μενού Έναρξη .
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση από τη λίστα των μικροεφαρμογών στο παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου . Στα Windows Vista, ανοίξτε την εξατομίκευση .
    1. Σημείωση: Ανάλογα με τον τρόπο που έχετε την εγκατάσταση του Πίνακα Ελέγχου, ίσως να μην εμφανιστεί η εμφάνιση ή εξατομίκευση . Εάν όχι, αλλάξτε την προβολή σε μικρά εικονίδια ή κλασική προβολή , ανάλογα με την έκδοση των Windows και, στη συνέχεια, αναζητήστε ξανά.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσαρμογή ανάλυσης στο αριστερό περιθώριο του παραθύρου εμφάνισης .
    1. Στα Windows Vista, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Ρυθμίσεις οθόνης στο κάτω μέρος του παραθύρου Εξατομίκευση .
    2. Στα Windows XP και πριν, κάντε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις .
  4. Πατήστε ή κάντε κλικ στην οθόνη στην οποία θέλετε να αλλάξετε τον ρυθμό ανανέωσης για (υποθέτοντας ότι έχετε περισσότερες από μία οθόνες).
  5. Πατήστε ή κάντε κλικ στη σύνδεση Σύνθετες ρυθμίσεις . Αυτό είναι ένα κουμπί στα Windows Vista.
    1. Στα Windows XP, κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους ".
    2. Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογέας για να λάβετε τις ρυθμίσεις ρυθμού ανανέωσης.
  1. Στο μικρότερο παράθυρο που εμφανίζεται, το οποίο θα πρέπει να είναι παρόμοιο με αυτό στο στιγμιότυπο οθόνης αυτής της σελίδας, πατήστε ή κάντε κλικ στην καρτέλα Παρακολούθηση .
  2. Εντοπίστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο ρυθμού ανανέωσης οθόνης στη μέση του παραθύρου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η καλύτερη επιλογή είναι ο υψηλότερος δυνατός ρυθμός, ειδικά εάν βλέπετε μια οθόνη που τρεμοπαίζει ή πιστεύετε ότι ένας χαμηλός ρυθμός ανανέωσης μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ή άλλα προβλήματα.
    1. Σε άλλες περιπτώσεις, ειδικά εάν αυξήσατε πρόσφατα το ρυθμό ανανέωσης και τώρα ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει προβλήματα, μειώνοντας τον είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης σας.
    2. Συμβουλή: Είναι καλύτερο να κρατήσετε τις επιλογές "Απόκρυψη" ότι η οθόνη δεν μπορεί να εμφανίσει το πλαίσιο ελέγχου, αν υποτεθεί ότι είναι ακόμη και μια επιλογή. Η επιλογή ρυθμών ανανέωσης εκτός αυτού του εύρους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην κάρτα γραφικών ή στην οθόνη σας.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές. Άλλα ανοιχτά παράθυρα μπορούν να κλείσουν.
  4. Ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες αν εμφανίζονται στην οθόνη. Με τις περισσότερες ρυθμίσεις υπολογιστών στις περισσότερες εκδόσεις των Windows, η αλλαγή του ρυθμού ανανέωσης δεν απαιτεί περαιτέρω βήματα, αλλά άλλες φορές μπορεί να χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .