Πώς να χρησιμοποιήσετε το SFC / Scannow για την επιδιόρθωση των αρχείων συστήματος των Windows

Εκτελέστε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος με το διακόπτη 'scannow' για να διορθώσετε τα αρχεία των Windows

Η επιλογή scanow sfc είναι ένας από τους διάφορους συγκεκριμένους διακόπτες που είναι διαθέσιμοι στην εντολή sfc , την εντολή Command Prompt που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση του System File Checker.

Ενώ υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την εντολή, το sfc / scannow είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η εντολή sfc.

Το Sfc / scannow θα επιθεωρήσει όλα τα σημαντικά αρχεία των Windows στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων DLL των Windows. Εάν ο Έλεγχος αρχείων συστήματος εντοπίσει κάποιο πρόβλημα με κάποιο από αυτά τα προστατευμένα αρχεία, θα το αντικαταστήσει.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε το sfc με την επιλογή scannow για να επιδιορθώσετε σημαντικά αρχεία των Windows:

Απαιτείται χρóνος : Η χρήση του sfc / scannow για την επισκευή σημαντικών αρχείων των Windows διαρκεί συνήθως 5 έως 15 λεπτά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το SFC / Scannow

  1. Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών ως διαχειριστής , που συχνά αναφέρεται ως "αυξημένη" Γραμμή εντολών.
    1. Σημαντικό: Για να λειτουργεί σωστά η εντολή sfc / scannow, πρέπει να εκτελεστεί από ένα παράθυρο με αυξημένα παράθυρα εντολών στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista . Αυτό δεν απαιτείται σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows.
  2. Μόλις ανοίξει η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και στη συνέχεια πατήστε Enter . sfc / scannow Συμβουλή: Υπάρχει διάστημα μεταξύ sfc και / scannow . Η εκτέλεση της εντολής sfc με την επιλογή δίπλα της (χωρίς κενό) μπορεί να προκαλέσει σφάλμα.
    1. Σημαντικό: Εάν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος από τη γραμμή εντολών που είναι διαθέσιμη από τις Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους ή τις Επιλογές αποκατάστασης συστήματος , ανατρέξτε στην ενότητα Εκτέλεση του SFC / SCANNOW Εκτός των Windows παρακάτω για κάποιες απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο εκτέλεσης της εντολής.
  3. Ο Έλεγχος αρχείων συστήματος θα επαληθεύσει τώρα την ακεραιότητα κάθε προστατευμένου αρχείου λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή σας. Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί.
    1. Μόλις η επαλήθευση φθάσει το 100%, θα δείτε κάτι παρόμοιο στο παράθυρο "Γραμμή εντολών", υποθέτοντας ότι τα ζητήματα εντοπίστηκαν και διορθώθηκαν: Η Προστασία των πόρων των Windows βρήκε διεφθαρμένα αρχεία και τα επιδότησε με επιτυχία. Λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στο CBS.Log windir \ Logs \ CBS \ CBS.log. Για παράδειγμα C: \ Windows \ Logs \ CBS \ CBS.log. Σημειώστε ότι αυτή τη στιγμή η καταγραφή δεν υποστηρίζεται σε σενάρια εξυπηρέτησης εκτός σύνδεσης. ... ή κάτι τέτοιο, εάν δεν εντοπίστηκαν ζητήματα: Η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων των Windows δεν διαπίστωσε παραβιάσεις ακεραιότητας. Συμβουλή: Σε ορισμένες περιπτώσεις, πιο συχνά στα Windows XP και Windows 2000, ίσως χρειαστεί επίσης να έχετε πρόσβαση στο αρχικό σας CD ή DVD εγκατάστασης των Windows σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
  1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας, εάν το sfc / scannow επιδιορθώσει πραγματικά οποιαδήποτε αρχεία.
    1. Σημείωση: Ο Έλεγχος αρχείων συστήματος μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση ή ακόμα και να μην σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση, αλλά ακόμα και αν δεν το κάνετε, θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση ούτως ή άλλως.
  2. Επαναλάβετε οποιαδήποτε διαδικασία προκάλεσε το αρχικό πρόβλημα για να δείτε εάν το sfc / scannow διόρθωσε το πρόβλημα.

Πώς να ερμηνεύσετε το αρχείο CBS.log

Κάθε φορά που εκτελείτε τον Έλεγχο Αρχείων Συστήματος (System File Checker), δημιουργείται ένα αρχείο LOG που περιέχει μια κατάλογο με κάθε αντικείμενο που έχει ελεγχθεί και κάθε ενέργεια επιδιόρθωσης που έγινε, αν υπάρχει.

Υποθέτοντας ότι τα Windows εγκαθίστανται στη μονάδα C: (συνήθως είναι) τότε το αρχείο καταγραφής βρίσκεται στο C: \ Windows \ Logs \ CBS \ CBS.log και ανοίγει με το Notepad ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου . Αυτό το αρχείο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε προχωρημένους ή ως πόρος για ένα άτομο τεχνικής υποστήριξης που μπορεί να σας βοηθήσει.

Ανατρέξτε στην ενότητα "Πώς να αναλύσετε τις καταχωρίσεις αρχείων καταγραφής της Microsoft", που δημιουργήθηκε από το άρθρο SFC, αν σας ενδιαφέρει να κάνετε καταδύσεις σε αυτό το αρχείο μόνοι σας.

Εκτέλεση του SFC / SCANNOW από το εξωτερικό των Windows

Όταν εκτελείτε το sfc / scannow εκτός Windows, όπως και από την εντολή Command Prompt που είναι διαθέσιμη κατά την εκκίνηση από το δίσκο εγκατάστασης των Windows ή τη μονάδα flash ή από το System Repair Disc ή Recovery Drive, θα πρέπει να πείτε ακριβώς στην εντολή sfc την εντολή sfc υπάρχει.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

sfc / scannow / offbootdir = d: \ / offwindir = d: \ windows

Η επιλογή / offbootdir = καθορίζει το γράμμα της μονάδας δίσκου, ενώ η επιλογή / offwindir = καθορίζει τη διαδρομή των Windows, συμπεριλαμβάνοντας ξανά το γράμμα μονάδας δίσκου.

Σημείωση: Ανάλογα με τον τρόπο διαμόρφωσης του υπολογιστή σας, η γραμμή εντολών, όταν χρησιμοποιείται εκτός Windows, δεν εκχωρεί πάντα γράμματα μονάδας δίσκου με τον ίδιο τρόπο που τα βλέπετε από τα Windows. Με άλλα λόγια, τα Windows ενδέχεται να βρίσκονται στο C: \ Windows όταν το χρησιμοποιείτε, αλλά D: \ Windows από τη Γραμμή εντολών σε ASO ή SRO.

Στις περισσότερες εγκαταστάσεις των Windows 10, Windows 8 και Windows 7, το C: συνήθως γίνεται D: και στα Windows Vista, το C: είναι συνήθως C :. Για να βεβαιωθείτε, αναζητήστε τη μονάδα δίσκου με το φάκελο Χρήστες σε αυτήν - αυτή θα είναι η μονάδα στην οποία είναι εγκατεστημένα τα Windows, εκτός αν έχετε πολλές εγκαταστάσεις Windows σε πολλές μονάδες δίσκου. Μπορείτε να περιηγηθείτε στους φακέλους στη γραμμή εντολών με την εντολή dir .