Ο ορισμός ενός διπλού ορόφου στην τυπογραφία

Μεταξύ της εξειδικευμένης ορολογίας που υπάρχει στην τυπογραφία και η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει στοιχεία μεμονωμένων σχημάτων επιστολών είναι ο όρος "ορόφου". Αρκετά γράμματα μπορούν να περιγραφούν ως είτε με μονόχωρο είτε με διπλό όροφο, μεταξύ των οποίων τα γράμματα a και g.

Τι είναι ένας κατάστημα στην τυπογραφία

Ο διπλός όροφος a είναι ένα πεζούλι a που αποτελείται από ένα κλειστό μπολ στο κάτω μέρος και ένα στέλεχος με ένα φινιριστικό βραχίονα στην κορυφή κρέμεται πάνω από το μπολ και δημιουργώντας μια μερικώς κλειστή περιοχή πάνω από το μπολ.

Ένα μονοκατοικία a είναι ένα πεζούλι που αποτελείται από ένα στρογγυλεμένο κλειστό μπολ και ένα στέλεχος αλλά χωρίς προφανές φινίρισμα. Είναι το πεζά που οι περισσότεροι από εμάς μάθαιναν όταν σπούδαζα συγγραφική γραφή. Ο μονώροφος ονομάζεται επίσης "όρθιος φινάλε α".

Άλλη ορολογία της τυπογραφίας

Ο μικρός διπλός όροφος a έχει και τα τρία αυτά στοιχεία.

Τύπος Trivia

Στη τυπογραφία, ένας τρόπος για να διαφοροποιήσετε το αληθινό πλάγια από τις απλές ή γραμματοσειρές που έχουν κλίση στο λογισμικό είναι η εξέταση του γράμματος α . Ο διπλός όροφος a βρίσκεται συνήθως σε όρθια ρωμαϊκή γραμματοσειρά. Ακόμα και όταν η συνοδευτική ρωμαϊκή έκδοση έχει ένα διώροφο a, η πραγματική κηλίδα έκδοση συνήθως χρησιμοποιεί ένα μονοκατοικία a. Ο διπλός-διπλός όροφος a είναι ένα πιθανό σημάδι μιας faux πλάγιας γραφής.