Μάθετε τη σωστή χρήση της εντολής τεμαχισμού του Linux

Όταν δεν θέλετε να βλέπει κανείς τα αρχεία που διαγράφετε

Το τεμαχισμό είναι μία από τις τέσσερις εντολές του Linux που ακούγονται παρόμοιες αλλά δεν είναι οι ίδιες: αποκοπή, σκούπισμα, διαγραφή και σβήσιμο.

Χρησιμοποιείτε τεμαχισμό όταν θέλετε να διαγράψετε μόνιμα ένα μόνο κομμάτι δεδομένων. Οι πληροφορίες, που προσδιορίζετε, αντικαθίστανται από 1s και 0s αρκετές φορές, οι οποίες διαγράφουν μόνιμα τα δεδομένα. Αυτό είναι σε αντίθεση με τις άλλες παρόμοιες εντολές που διαγράφουν τα δεδομένα, αλλά αφήνουν το αρχείο ανακτήσιμο υπό ορισμένες συνθήκες.

Με την εντολή τεμαχισμού, μπορείτε να αποκόψετε μια μικρή συλλογή αρχείων όποτε θέλετε. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διαγράψετε δεδομένα που δεν θέλετε ο καθένας να είναι σε θέση να ανατρέψει. Πάντα.

Σύνταξη κατακερματισμού

τεμαχίστε [ΕΠΙΛΟΓΕΣ] ΑΡΧΕΙΟ [...]

Επιλογές κατά τη χρήση της εντολής κατατεμαχισμού

Χρησιμοποιήστε την εντολή Shred (Συγχώνευση) για να αντικαταστήσετε επανειλημμένα τα συγκεκριμένα αρχεία και να δυσκολευτείτε ή να μην μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα ακόμη και ακριβά υλικό ή λογισμικό. Οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν:

Παραδείγματα της εντολής κατατεμαχισμού

Για να εισαγάγετε τα ονόματα των ακριβών αρχείων που θέλετε να τεμαχίσουν, χρησιμοποιήστε την παρακάτω μορφή:

αποκοπή fileABC.text file2.doc file3.jpg

Εάν προσθέσετε την επιλογή -u, τα αναφερόμενα αρχεία τεμαχίζονται και διαγράφονται επίσης για να ελευθερώσετε χώρο στον υπολογιστή σας.

αποκοπή -u fileABC.text file2.doc file3.jpg

Τα μέρη Shred δεν λειτουργούν

Το τεμαχισμό βασίζεται σε μια σημαντική υπόθεση - ότι το σύστημα αρχείων αντικαθιστά τα δεδομένα στη θέση του. Αυτό είναι παραδοσιακό, αλλά ορισμένα συστήματα αρχείων δεν ικανοποιούν αυτή την υπόθεση. Τα παρακάτω είναι παραδείγματα συστημάτων αρχείων στα οποία δεν είναι αποτελεσματικά τα κομμάτια:

Επίσης, τα αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου αρχείων και τα απομακρυσμένα κάτοπτρα ενδέχεται να περιέχουν αντίγραφα του αρχείου που δεν μπορούν να καταργηθούν και αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει την ανάκτηση ενός τεμαχισμένου αρχείου αργότερα.