Βρόχοι εδάφους: Ηχητικά ηχητικά σήματα αυτοκινήτου

Πώς να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς ήχους στο σύστημα ήχου του αυτοκινήτου σας

Αν ένας θόρυβος από το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας καλύπτει τα αυτιά σας, μπορεί να φταίει ένας βρόχος γείωσης. Είναι αδύνατο να πω σίγουρα χωρίς να δούμε τη συγκεκριμένη ρύθμιση ήχου αυτοκινήτου, αλλά το ηχητικό σας σύστημα μπορεί να υποφέρει από ένα κλασικό πρόβλημα βρόχου γείωσης. Οι βρόχοι γείωσης εμφανίζονται όταν δύο στοιχεία είναι γειωμένα σε θέσεις με διαφορετικές δυνατότητες γείωσης. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα ανεπιθύμητο ρεύμα, το οποίο εισάγει το είδος της παρεμβολής που συχνά περιγράφεται ως βουητό ή κνησμός.

Ο σωστός τρόπος για να διορθώσετε ένα πρόβλημα βρόχου γείωσης αυτοκινήτου αυτοκινήτου είναι να γειώσετε τα πάντα στην ίδια θέση. Εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα με τον σωστό τρόπο, η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο θορύβου σε σειρά.

Ήχοι εδάφους αυτοκινήτου

Αν και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να εισαγάγουν ανεπιθύμητο θόρυβο σε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου, οι βρόχοι γείωσης είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος ένοχος. Αυτό το πρόβλημα θορύβου μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε στιγμή όταν δύο ακουστικά στοιχεία στο ίδιο σύστημα είναι γειωμένα σε διαφορετικές θέσεις. Εάν οι δύο αυτές θέσεις έχουν διαφορετικά δυναμικά εδάφους, εισάγεται στο σύστημα ανεπιθύμητη ροή ρεύματος, η οποία μπορεί να δημιουργήσει θόρυβο. Όταν αφαιρεθεί η διαφορά στα δυναμικά εδάφους, διακόπτεται η ανεπιθύμητη ροή ρεύματος και ο θόρυβος απομακρύνεται.

Στα οικιακά συστήματα ήχου, οι βρόχοι γείωσης συμβαίνουν συνήθως όταν δύο στοιχεία συνδέονται σε διαφορετικές πρίζες. Η επίλυση του προβλήματος μπορεί να είναι ένα απλό θέμα αλλαγής όπου έχετε τα πράγματα συνδεδεμένα. Δυστυχώς, το θέμα της γείωσης είναι λίγο πιο περίπλοκο στα συστήματα ήχου αυτοκινήτου. Το σασί - και κάθε μέταλλο που έρχεται σε επαφή με αυτό - είναι το έδαφος, αλλά δεν δημιουργούνται όλοι οι λόγοι ίσοι. Για παράδειγμα, η γείωση ενός εξαρτήματος ήχου στο πλαίσιο και μία στο αναπτήρα είναι μια κλασική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός βρόχου γείωσης. Η γείωση μιας μονάδας κεφαλής σε έναν αναπτήρα τσιγάρου αντί του πλαισίου μπορεί επίσης να εισαγάγει έναν βρόχο γείωσης.

Ο σωστός τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να σπάσετε το ηχητικό σας σύστημα και να προσαρτήσετε τα γήπεδα από εξαρτήματα όπως η κεφαλή και ο ενισχυτής απευθείας στο σασί στην ίδια θέση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλα σχεδιάζονται προσεκτικά κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού κάθε νέου συστήματος ήχου αυτοκινήτου και στη συνέχεια συνδέονται σωστά κατά την εγκατάσταση. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου μια ουγγιά πρόληψης αξίζει μια λίβρα θεραπείας.

Απομόνωση γειωμένων βρόχων

Ενώ ο σωστός τρόπος για να διορθώσετε έναν βρόχο γείωσης είναι να αντιμετωπίσετε το διαφορικό των δυνατοτήτων εδάφους μεταξύ διαφορετικών εξαρτημάτων, δεν είναι ο μόνος τρόπος. Εάν η σκέψη να σπάσετε το ηχητικό σας σύστημα, να εντοπίσετε τους χώρους και να τοποθετήσετε τα πάντα πίσω δεν ακούγεται ελκυστική, τότε ίσως θελήσετε να κοιτάξετε έναν απομονωτή.

Οι απομονωτές βρόχων εδάφους αποτελούνται από μια είσοδο, μια έξοδο και έναν μετασχηματιστή. Το ηχητικό σήμα εισέρχεται στον απομονωτή μέσω της υποδοχής εισόδου, διέρχεται μέσω του μετασχηματιστή και εξέρχεται μέσω του βύσματος εξόδου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άμεση ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ της εισόδου και της εξόδου, ο βρόχος γείωσης και κάθε παρεμβολή που παράγει απομονώνεται από το σήμα.

Ενώ αυτά τα φίλτρα θορύβου είναι τεχνικά απλά μπαλώματα, και το υποκείμενο πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, είναι επιδιορθώσεις που λύουν το άμεσο πρόβλημα.