Πόσο αργή μπορεί να γίνει η σύνδεση δικτύου σας

Και εξακολουθούν να είναι χρησιμοποιήσιμα

Η μέτρηση της ταχύτητας ενός δικτύου υπολογιστών μπορεί να γίνει πολύπλοκη, αλλά τελικά αυτό που έχει σημασία στους περισσότερους ανθρώπους είναι πόσο καλά η σύνδεση αποκρίνεται όταν προσπαθεί να ολοκληρώσει κάποια εργασία. Πόσο γρήγορα ή αργά ένα δίκτυο πρέπει να είναι εξαρτάται από το πώς το χρησιμοποιείτε. Γενικά, καθώς περισσότερες συσκευές και άτομα μοιράζονται ένα δίκτυο, τόσο καλύτερη είναι η απόδοσή του (μετρούμενη από άποψη εύρους ζώνης και λανθάνουσας κατάστασης ) για την υποστήριξη του συνολικού φορτίου.

Web ταχύτητες πλοήγησης

εικόνες altrendo / Stockbyte / Getty Images

Η βασική πλοήγηση στο Web μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ταχύτητα σύνδεσης , συμπεριλαμβανομένων των πολύ αργών dial-up Internet ή τηλεφωνικών συνδέσεων. Ωστόσο, ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτωση μιας ιστοσελίδας αυξάνεται σημαντικά στις συνδέσεις χαμηλής ταχύτητας. Οι συνδέσεις ευρυζωνικού Internet με ταχύτητα 512 Kbps ή υψηλότερη υποστηρίζουν την πλοήγηση στο Web επαρκώς, αν και οι συνδέσεις υψηλότερης ταχύτητας βοηθούν τις σελίδες που έχουν βίντεο και άλλο πλούσιο περιεχόμενο.

Εκτός από το εύρος ζώνης δικτύου, η πλοήγηση στο Web είναι επίσης ευαίσθητη στην καθυστέρηση του δικτύου. Η πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω δορυφορικών συνδέσεων Internet , για παράδειγμα, διαρκεί περισσότερο από ό, τι για τις ενσύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες Internet που προσφέρουν το ίδιο εύρος ζώνης, λόγω της υψηλής καθυστέρησης του δορυφόρου.

Ταχύτητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και IM

Η αποστολή κειμένου μέσω δικτύων υπολογιστών απαιτεί ελάχιστο εύρος ζώνης. Ακόμη και οι παλιές, αργές συνδέσεις Internet μέσω διαδικτύου υποστηρίζουν επαρκώς τα άμεσα μηνύματα και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζονται στο Web. Ωστόσο, τα μεγάλα συνημμένα που αποστέλλονται μέσω e-mail ή IM μεταφέρονται αργά σε συνδέσεις χαμηλότερης ταχύτητας. Ένα συνημμένο ένα MB (megabyte) που αποστέλλεται μέσω τηλεφωνικής κλήσης μπορεί να διαρκέσει 10 λεπτά ή περισσότερο για να μεταφερθεί μέσω της σύνδεσης, ενώ το ίδιο συνημμένο μπορεί να αποσταλεί μέσω καλής ευρυζωνικής σύνδεσης σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Ταχύτητα ροής τηλεόρασης και ταινίας

Οι ροές βίντεο χρησιμοποιούν περισσότερο ή λιγότερο εύρος ζώνης δικτύου που βασίζεται στην ανάλυση και τον ρυθμό καρέ του περιεχομένου που προβάλλεται μαζί με την τεχνολογία κωδικοποιητή που χρησιμοποιείται για τη συμπίεση και την αποκωδικοποίηση των επιμέρους πλαισίων. Για παράδειγμα, η τηλεόραση με τυπική ευκρίνεια απαιτεί 3,5 Mbps κατά μέσο όρο, ενώ η ποιότητα ροής ταινιών DVD απαιτεί έως και 9,8 Mbps. Η τηλεοπτική λήψη υψηλής ευκρίνειας απαιτεί συνήθως 10-15 Mbps και βίντεο Blu-ray έως και 40 Mbps. Ο πραγματικός ρυθμός δυαδικών ψηφίων ενός δεδομένου βίντεο κυμαίνεται από και προς τα κάτω με βάση το περιεχόμενο. οι ταινίες με σύνθετες εικόνες και μεγαλύτερη κίνηση απαιτούν σχετικά μεγαλύτερο εύρος ζώνης.

Ταχύτητες τηλεδιάσκεψης

Οι απαιτούμενες ταχύτητες δικτύου για τηλεδιάσκεψη είναι παρόμοιες με τις τηλεοπτικές εκπομπές, με εξαίρεση ότι τα προϊόντα τηλεδιάσκεψης προσφέρουν επιλογές χαμηλότερης ανάλυσης και ποιότητας που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις απαιτήσεις εύρους ζώνης. Προσωπικά προϊόντα διασκέψεων όπως το Apple iChat , για παράδειγμα, απαιτούν 900 Kbps (0,9 Mbps) για μια συνάντηση βίντεο δύο ατόμων. Τα προϊόντα εταιρικής τηλεδιάσκεψης χρησιμοποιούν περισσότερο εύρος ζώνης μέχρι τις απαιτήσεις τηλεόρασης τυπικής ευκρίνειας (3-4 Mbps), ενώ οι συνεδρίες τριών και τεσσάρων δρόμων αυξάνουν περαιτέρω τις απαιτήσεις ταχύτητας.

Internet Ραδιόφωνο (Streaming Audio) Ταχύτητα

Σε σύγκριση με το βίντεο, η ροή ήχου απαιτεί πολύ μικρότερο εύρος ζώνης δικτύου. Το ραδιόφωνο Internet υψηλής ποιότητας εκπέμπει χαρακτηριστικά στα 128 Kbps, ενώ η αναπαραγωγή podcast ή μουσικού κλιπ δεν απαιτεί περισσότερα από 320 Kbps.

Online ταχύτητες παιχνιδιών

Τα online παιχνίδια χρησιμοποιούν ευρέως διαφορετικά ποσά εύρους ζώνης δικτύου ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε. Παιχνίδια με γρήγορη κίνηση (όπως σκοπευτές πρώτου προσώπου και τίτλους αγώνων) τείνουν να απαιτούν περισσότερο εύρος ζώνης από ό, τι τα παιχνίδια προσομοίωσης και arcade που χρησιμοποιούν σχετικά απλούστερα γραφικά. Οποιαδήποτε σύγχρονη σύνδεση ευρείας ζώνης ή οικιακού δικτύου προσφέρει επαρκές εύρος ζώνης για online gaming.

Το online τυχερό παιχνίδι απαιτεί συνήθως συνδέσεις δικτύου χαμηλής λανθάνοντος χρόνου, εκτός από επαρκές εύρος ζώνης . Τα διαδραστικά παιχνίδια που εκτελούνται σε δίκτυο με λανθάνουσα διάρκεια ταξιδιού μεγαλύτερο από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου τείνουν να υποφέρουν από αισθητή υστέρηση . Το ακριβές ποσό της καθυστέρησης που είναι αποδεκτό εξαρτάται από την αντίληψη των μεμονωμένων παικτών και επίσης τον τύπο του παιχνιδιού. Οι σκοπευτές πρώτου προσώπου, για παράδειγμα, απαιτούν γενικά τις χαμηλότερες καθυστερήσεις στο δίκτυο.