Εισαγωγή στο Online Gaming

Χρησιμοποιώντας δίκτυα υπολογιστών για να παίξετε παιχνίδια online

Ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα δίκτυο υπολογιστών είναι να παίζετε παιχνίδια με φίλους και οικογένεια. Για να χρησιμοποιήσετε τα αποκαλούμενα παιχνίδια LAN και παιχνίδια στο διαδίκτυο , ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε το τοπικό σας δίκτυο και τη ρύθμιση του Internet. Θα πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε ορισμένους τύπους τεχνικών ζητημάτων που συνήθως σχετίζονται με το τοπικό δίκτυο και τα online παιχνίδια.

Τύποι τοπικού δικτύου και σε απευθείας σύνδεση παιχνίδια

Τα παιχνίδια με υπολογιστή για έναν παίκτη τρέχουν μόνο σε έναν προσωπικό υπολογιστή, αλλά μερικά (όχι όλα) παιχνίδια για πολλούς παίκτες λειτουργούν επίσης σε ένα δίκτυο. Ελέγξτε τη συσκευασία ή την τεκμηρίωση του παιχνιδιού για να καθορίσετε τη φύση της υποστήριξής του:

Οι κονσόλες παιχνιδιών όπως το Microsoft Xbox, το Nintendo Wii και το Sony PlayStation προσφέρουν επιλογές αναπαραγωγής τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στο διαδίκτυο για παιχνίδια που τα υποστηρίζουν. Κάθε κατασκευαστής κονσόλας διατηρεί τη δική του, ξεχωριστή υπηρεσία Internet για online παιχνίδια. Για παράδειγμα, οι κονσόλες της Microsoft χρησιμοποιούν τη λειτουργία Link System για τοπική αναπαραγωγή και την υπηρεσία Xbox Live για αναπαραγωγή μέσω Internet. Το δίκτυο PlayStation της Sony επιτρέπει επίσης το gaming στο Διαδίκτυο μεταξύ των κονσολών PS3. Μπορείτε να μοιραστείτε ζωντανές περιόδους σύνδεσης με αυτούς που κατέχουν τον ίδιο τύπο κονσόλας και ένα αντίγραφο του ίδιου παιχνιδιού, αλλά δεν μπορείτε να μοιράζεστε ζωντανές περιόδους σύνδεσης μεταξύ μιας κονσόλας και ενός υπολογιστή ή δύο διαφορετικών τύπων κονσολών.

Ρύθμιση του δικτύου σας για online παιχνίδια

Τα παιχνίδια για πολλούς παίκτες PC λειτουργούν συνήθως σε οποιοδήποτε ενσύρματο ή ασύρματο οικιακό δίκτυο. Μερικοί έμπειροι παίκτες μπορεί να προτιμούν να χρησιμοποιούν ενσύρματες συνδέσεις Ethernet για τοπικό gaming στο δίκτυο, ωστόσο, λόγω των πλεονεκτημάτων απόδοσης που μπορεί να προσφέρει το Ethernet (ειδικά για παιχνίδια high-end). Εκτός από τις αξιόπιστες συνδέσεις δικτύου, τα παιχνίδια PC μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη λειτουργία σε συστήματα με γρήγορους επεξεργαστές.

Όλες οι σύγχρονες κονσόλες παιχνιδιών περιέχουν επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη Ethernet για σύνδεση μεταξύ τους και στο Internet. Με μια κονσόλα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προσαρμογείς ασύρματων παιχνιδιών που μετατρέπουν τον σύνδεσμό Ethernet σε μια σύνδεση Wi-Fi κατάλληλη για σύνδεση με ασύρματους δρομολογητές οικίας.

Τόσο τα PC όσο και τα παιχνίδια κονσόλας επωφελούνται από τη γρήγορη σύνδεση στο Internet όταν χρησιμοποιούνται online:

Αντιμετώπιση προβλημάτων σε παιχνίδια δικτύου

Να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε κάποιες τεχνικές δυσκολίες κατά τη δημιουργία και το παιχνίδι online παιχνιδιών.

1. Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με άλλους παίκτες σε τοπικό επίπεδο - Τα παιχνίδια PC χρησιμοποιούν μια ποικιλία αριθμών θύρας για να δημιουργήσουν συνδέσεις LAN . Ενδέχεται να χρειαστεί να τροποποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε προσωρινά τα τείχη προστασίας δικτύου που εκτελούνται στους υπολογιστές, για να ξεμπλοκάρετε αυτές τις συνδέσεις. Επιπλέον, ελέγξτε για χαλαρά καλώδια, αποτυχημένους δρομολογητές και άλλα προβλήματα οικιακού δικτύου που δεν αφορούν συγκεκριμένα παιχνίδια.

2. Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στην υπηρεσία gaming στο Διαδίκτυο - Οι υπηρεσίες online gaming απαιτούν συχνά τη δημιουργία μιας συνδρομής στο διαδίκτυο και μερικές φορές την καταβολή ενός τέλους. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες για τη δημιουργία του λογαριασμού σας στο διαδίκτυο και επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη, εάν είναι απαραίτητο. Ορισμένοι δρομολογητές δεν είναι συμβατοί με τις υπηρεσίες online τυχερών παιχνιδιών. ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε τη διαμόρφωση του δρομολογητή ή να τον αντικαταστήσετε με ένα διαφορετικό μοντέλο. Τέλος, αν ξαφνικά ή περιστασιακά δεν μπορείτε να συνδεθείτε με τον παροχέα υπηρεσιών, η ίδια η υπηρεσία θα μπορούσε να είναι βλάβη και όχι οποιοδήποτε πρόβλημα με τη ρύθμιση του δικτύου σας και του Internet.

3. Συσπάσεις παιχνιδιού - Μερικές φορές κατά τη διάρκεια παιχνιδιού δικτύου, η οθόνη θα παγώσει και ο υπολογιστής ή η κονσόλα θα σταματήσει να ανταποκρίνεται στα στοιχεία ελέγχου. Λόγοι για αυτό περιλαμβάνουν:

4. Καθυστέρηση κατά την αναπαραγωγή - Ο όρος καθυστέρηση αναφέρεται σε μια αργή απόκριση στους ελέγχους παιχνιδιών λόγω προβλημάτων δικτύου. Κατά την καθυστέρηση, η άποψή σας για τη δράση του παιχνιδιού πέφτει πίσω από αυτή των άλλων παικτών, και το παιχνίδι μπορεί επίσης να παγώσει περιστασιακά για σύντομες περιόδους. Διάφοροι διάφοροι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το προβληματικό πρόβλημα που περιλαμβάνει:

Για να προσδιορίσετε αν το παιχνίδι σας υποφέρει από καθυστέρηση, χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το ping στον υπολογιστή ή αναζητήστε παρόμοιους γραφικούς δείκτες που παρέχονται στις κονσόλες παιχνιδιών.