Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου στο iPhone και το Apple Watch

Όποιος πετάει σε μια εμπορική αεροπορική εταιρεία γνωρίζει το μέρος της πτήσης στο οποίο μας λένε ότι τα μικρό ηλεκτρονικά όπως τα smartphones μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε αεροπλάνο ή σε παιχνίδι.

Η Λειτουργία αεροπλάνου είναι η λειτουργία του iPhone ή του iPod touch που πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε ένα αεροπλάνο, επειδή απενεργοποιεί τη δυνατότητα των συσκευών να στέλνουν και να λαμβάνουν ασύρματα δεδομένα . Πρόκειται για προφύλαξη ασφαλείας. Η χρήση ασύρματων δεδομένων μπορεί να επηρεάσει τα συστήματα επικοινωνιών του αεροσκάφους.

Τι κάνει η λειτουργία του αεροπλάνου;

Η Λειτουργία αεροπλάνου απενεργοποιεί τη σύνδεση του iPhone σας σε όλα τα ασύρματα δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του κινητού και του Wi-Fi. Απενεργοποιεί επίσης το Bluetooth , το GPS και άλλες συναφείς υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν σωστά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Επειδή η Λειτουργία Αεροπλάνου απενεργοποιεί τη σύνδεση δικτύου, μπορεί να σας βοηθήσει όταν έχετε πολύ λίγη μπαταρία και θα πρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια . Σε αυτή την περίπτωση, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας .

Υπάρχουν δύο τρόποι ενεργοποίησης της Λειτουργίας Αεροπλάνου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε, πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου στο iPhone, το Apple Watch και πολλά άλλα.

Ενεργοποίηση λειτουργίας αεροπλάνου iPhone Χρησιμοποιώντας το Κέντρο ελέγχου

Ο ευκολότερος τρόπος ενεργοποίησης της λειτουργίας του αεροπλάνου στο iPhone ή το iPod touch είναι η χρήση του Κέντρου Ελέγχου . Πρέπει να εκτελείτε iOS 7 ή νεότερη έκδοση γι 'αυτό, αλλά ουσιαστικά κάθε συσκευή iOS που χρησιμοποιείται έχει αυτό.

  1. Σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να αποκαλύψετε το Κέντρο ελέγχου (ή, στο iPhone X , σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος).
  2. Στην επάνω αριστερή γωνία του Κέντρου Ελέγχου υπάρχει μια εικόνα ενός αεροπλάνου.
  3. Πατήστε αυτό το εικονίδιο για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου (το εικονίδιο θα ανάψει).

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του αεροπλάνου, ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου και πατήστε ξανά το εικονίδιο.

Ενεργοποίηση λειτουργίας αεροπλάνου iPhone μέσω ρυθμίσεων

Ενώ το κέντρο ελέγχου είναι ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης στη λειτουργία αεροπλάνου, δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Μπορείτε επίσης να το κάνετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις iPhone. Δείτε πώς:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις " για να την ανοίξετε.
  2. Η πρώτη επιλογή στην οθόνη είναι η λειτουργία αεροπλάνου .
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο πράσινο / πράσινο.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του αεροπλάνου χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις, απλά μετακινήστε το ρυθμιστικό σε off / white.

Πώς να ξέρετε πότε είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία του αεροπλάνου

Είναι εύκολο να γνωρίζετε εάν η λειτουργία αεροπλάνου είναι ενεργοποιημένη στο iPhone ή στο iPod touch. Απλά κοιτάξτε στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης (είναι η δεξιά γωνία στο iPhone X). Εάν δείτε αεροπλάνο εκεί και δεν βλέπετε δείκτες Wi-Fi ή κυψελοειδούς σήματος, η Λειτουργία αεροπλάνου χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή.

Σύνδεση με Wi-Fi In-Plane κατά τη χρήση της λειτουργίας του αεροπλάνου

Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν σήμερα πρόσβαση Wi-Fi κατά την πτήση, επιτρέποντας στους επιβάτες να εργάζονται, να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να περιηγούνται στο διαδίκτυο ή να πραγματοποιούν ροές ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια πτήσεων. Αλλά εάν η Λειτουργία Αεροπλάνου απενεργοποιεί το Wi-Fi, πώς θα επωφεληθούν οι χρήστες iPhone από αυτήν την επιλογή;

Δεν είναι τόσο δύσκολο, στην πραγματικότητα. Ενώ η λειτουργία του αεροπλάνου απενεργοποιεί το Wi-Fi από προεπιλογή, δεν σας εμποδίζει να το ενεργοποιήσετε ξανά. Για να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi σε αεροπλάνο:

  1. Ξεκινήστε βάζοντας τη συσκευή σας σε κατάσταση λειτουργίας αεροπλάνου.
  2. Στη συνέχεια, χωρίς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου, ενεργοποιήστε το Wi-Fi (είτε μέσω του Κέντρου Ελέγχου είτε μέσω των Ρυθμίσεων).
  3. Στη συνέχεια, απλώς συνδεθείτε στο δίκτυο Wi-Fi όπως θα κάνατε κανονικά. Εφόσον δεν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του αεροπλάνου, τα πράγματα θα είναι καλά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του αεροπλάνου στο ρολόι της Apple

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου στο Watch της Apple . Κάνοντας αυτό είναι απλό. Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης Watch. Στη συνέχεια, αγγίξτε το εικονίδιο του αεροπλάνου. Θα γνωρίζετε ότι η λειτουργία αεροπλάνου είναι ενεργοποιημένη επειδή εμφανίζεται ένα πορτοκαλί εικονίδιο αεροπλάνου στο επάνω μέρος του προσώπου σας.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το Apple Watch να μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία αεροπλάνου όταν το ενεργοποιείτε στο iPhone σας. Να κάνω αυτό:

  1. Στο iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Apple Watch .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Πατήστε Λειτουργία αεροπλάνου .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό iPhone Mirror στο πράσινο / πράσινο.