Πώς να κάνετε κοινή χρήση ενός ημερολογίου στο Ημερολόγιο Google

Δώστε στους άλλους πρόσβαση στα συμβάντα του ημερολογίου σας

Μπορείτε να μοιραστείτε ένα ολόκληρο ημερολόγιο Google εάν θέλετε κάποιος άλλος ή περισσότερα από ένα άτομα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα συμβάντα του ημερολογίου σας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη και να τους δώσετε άδεια να κάνουν αλλαγές στο ημερολόγιο, ώστε να μπορούν να προσθέσουν και νέα γεγονότα.

Η κοινή χρήση ημερολογίων Ημερολογίου Google είναι πραγματικά βολική σε εργασιακές και οικογενειακές καταστάσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα οικογενειακό ημερολόγιο με όλα τα ραντεβού του γιατρού σας, το σχολικό πρόγραμμα, τις ώρες εργασίας, τα σχέδια δείπνου κ.λπ. και να το μοιραστείτε με την οικογένειά σας, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να ενημερώνονται με νέα γεγονότα, άλλα γεγονότα και πολλά άλλα.

Σε ορισμένες καταστάσεις κοινής χρήσης, μπορείτε ακόμη και να επιτρέψετε σε άλλα άτομα να προσθέσουν νέα γεγονότα στο ημερολόγιο. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι ασχολούνται με το ημερολόγιο μπορούν να προσθέσουν νέα γεγονότα, να αλλάξουν τους χρόνους εκδηλώσεων αν προκύψει κάτι, να διαγράψουν γεγονότα που δεν είναι πλέον έγκυρα κλπ.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε ένα ημερολόγιο του Ημερολογίου Google, το οποίο θα ακολουθήσουμε παρακάτω. Το ένα είναι να μοιραστείτε ολόκληρο το ημερολόγιο με το κοινό, ώστε οποιοσδήποτε με το σύνδεσμο να μπορεί να το δει και ο άλλος τρόπος είναι να μοιραστείτε το ημερολόγιο με συγκεκριμένα άτομα μόνο έτσι ώστε να μπορούν να δουν γεγονότα ή / και να κάνουν αλλαγές στα γεγονότα.

Πώς να κάνετε κοινή χρήση ενός Ημερολογίου Google

  1. Ανοίξτε το Ημερολόγιο Google.
  2. Εντοπίστε την περιοχή Ημερολόγια μου στα αριστερά του Ημερολογίου Google. Εάν δεν βλέπετε ημερολόγια εκεί, κάντε κλικ ή αγγίξτε το βέλος για να αναπτύξετε το μενού.
  3. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από το ημερολόγιο που θέλετε να μοιραστείτε και επιλέξτε το μενού στα δεξιά του συγκεκριμένου ημερολογίου. Το μενού αντιπροσωπεύεται από τρεις στοίβες.
  4. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και κοινή χρήση για να ανοίξετε όλες τις ρυθμίσεις για το συγκεκριμένο ημερολόγιο.
  5. Στη δεξιά πλευρά της σελίδας υπάρχουν οι επιλογές κοινής χρήσης:
    1. Η διάθεση στο κοινό είναι μια ρύθμιση, στην ενότητα "Άδειες πρόσβασης", που μπορείτε να ενεργοποιήσετε στο Ημερολόγιο Google, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε το ημερολόγιό σας με κυριολεκτικά οποιονδήποτε έχει τη διεύθυνση URL. Αν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε Εμφάνιση μόνο ελεύθερου / απασχολημένου (απόκρυψη λεπτομερειών) ή Δείτε όλες τις λεπτομέρειες συμβάντων για να αποφασίσετε πόση λεπτομέρεια μπορεί να δει το κοινό στο ημερολόγιό σας. Αφού ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, επιλέξτε την επιλογή GET SHAREABLE LINK για να βρείτε τη διεύθυνση URL που θέλετε να μοιραστείτε με το ημερολόγιο.
    2. Η "Κοινή χρήση με συγκεκριμένα άτομα" είναι η άλλη επιλογή που έχετε όταν κάνετε κοινή χρήση των συμβάντων του Ημερολογίου Google. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ ή επιλέξτε ADD PEOPLE σε αυτήν την περιοχή της σελίδας και στη συνέχεια πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ατόμου με τον οποίο θέλετε να μοιραστείτε το ημερολόγιο. Ορίστε επίσης τα δικαιώματά τους: Δείτε μόνο τα ελεύθερα / απασχολημένα (απόκρυψη λεπτομερειών) , Δείτε όλες τις λεπτομέρειες συμβάντων , Κάντε αλλαγές στα συμβάντα ή κάντε αλλαγές και διαχειριστείτε την κοινή χρήση .
  1. Μόλις επιλέξετε τις επιλογές κοινής χρήσης που σας εξυπηρετούν, μπορείτε να επιστρέψετε στο ημερολόγιό σας ή να βγείτε από τη σελίδα. Οι αλλαγές αποθηκεύονται αυτόματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας άλλος τρόπος για να επιτρέψετε σε άλλα άτομα να μοιράζονται το ημερολόγιο του Ημερολογίου Google σας είναι να μοιραστείτε μαζί τους ένα συγκεκριμένο γεγονός. Όταν το κάνετε αυτό, δεν μπορούν να δουν ολόκληρο το ημερολόγιο, αλλά μπορείτε να τους δώσετε δικαιώματα τροποποίησης, εάν θέλετε να είναι σε θέση να κάνουν περισσότερα από το να βλέπουν ακριβώς αυτό το συμβάν. Αυτό μπορεί να γίνει με την επεξεργασία του συμβάντος και την προσθήκη νέου επισκέπτη.

Θυμηθείτε ότι αν μοιραστείτε το ημερολόγιο του Ημερολογίου Google με το κοινό, θα δοθούν όποιες άδειες περιγράφετε σε οποιονδήποτε με τη σύνδεση . Οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να μοιράζονται το ημερολόγιό τους με συγκεκριμένα άτομα επειδή μπορούν να επιλέξουν ποιος συγκεκριμένα μπορεί να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιο καθώς και να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν νέα συμβάντα ημερολογίου στο κοινόχρηστο ημερολόγιο.

Κατά τη διάρκεια του Βήματος 5, εάν μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα ανταλλαγής ημερολογίων λίγο περισσότερο, μπορείτε να δείτε μια άλλη περιοχή που ονομάζεται "Ενσωμάτωση ημερολογίου". Αυτό σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τα συμβάντα του Ημερολογίου Google στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τον ειδικό κώδικα ενσωμάτωσης που βρίσκεται σε αυτήν τη σελίδα. Υπάρχει επίσης ένας μυστικός σύνδεσμος ημερολογίου που μπορείτε να αντιγράψετε εάν θέλετε να δώσετε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να προσθέσουν το ημερολόγιό σας στο πρόγραμμα ημερολογίου iCal.