Δέκτης AV Marantz SR7300ose - Επισκόπηση προϊόντων

Επισκόπηση προϊόντος και δοκιμή ρύθμισης

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Οι σημερινοί δέκτες AV διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα για τον λάτρεις του home theatre και σε πολύ λογικές τιμές. Το Marantz SR7300ose είναι ένας τέτοιος δέκτης που περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που θα περιμένατε, αλλά προσθέτει μερικά χαρακτηριστικά που δεν εμφανίζονται στους περισσότερους δέκτες στο εύρος τιμών του.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το SR7300ose είναι ένας από τους τελευταίους δέκτες AV από το θρυλικό Marantz και δεν τραβάει διατρήσεις για χαρακτηριστικά ή επιδόσεις. Ο διακριτός ενισχυτής 6 καναλιών τροφοδοτεί 110 RMS WPC σε στάνταρ φορτία 8 ωμών. Έχει όλες τις απαραίτητες μπροστινές και πίσω αναλογικές / ψηφιακές συνδέσεις AV καθώς και αναλογικές εισόδους 7.1 καναλιών για εξωτερικό αποκωδικοποιητή ήχου surround ή πηγές SACD / DVD-Audio . Το SR7300 προσφέρει επίσης είσοδο και έξοδο 2 καναλιών δεύτερης ζώνης. Το SR7300ose προσφέρει επίσης εναλλαγή AV από σύνθετες, S-video και πηγές συνιστωσών. Το SR7300ose μπορεί επίσης να αποκωδικοποιήσει ήχου DTS 96kz / 24bit και είναι επίσης εξοπλισμένο με DACs 192kHz / 24bit σε όλα τα κανάλια.

Επιπλέον, για την αποκωδικοποίηση περιμετρικού DD / DTS surround, το 73000ose διαθέτει επίσης Pro Logic II, DTS Neo: 6 και SRS Circle Surround II , τα οποία δημιουργούν αποτελεσματικά πεδία surround 5.1 / 6.1 από πηγές δύο καναλιών. Επιπλέον, ο ενσωματωμένος αποκωδικοποιητής HDCD απελευθερώνει την επιπλέον ποιότητα ήχου που είναι κρυμμένη σε πολλά CD-encoded HDCD . Άλλες επιλογές ήχου περιλαμβάνουν stereo 7 καναλιών και Virtual Surround. Το Virtual Surround επιτρέπει την ανάμιξη 5 ή 6 καναλιών σε δύο κανάλια, χωρίς να χάσει το περιεχόμενο από τα κανάλια surround, παρέχοντας έτσι ένα ευρύτερο πεδίο ήχου από ένα κανονικό στερεοφωνικό σήμα.

Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη εάν έχετε μόνο μια ρύθμιση με δύο ηχεία.

Άλλα λειτουργικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια μπροστινή υποδοχή ακουστικών, δύο οπίσθιες έξοδοι εξόδου (μία διακόπτη / μία χωρίς αποσύνδεση) και, φυσικά, ένα τηλεχειριστήριο με οθόνη LCD. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, το SR7300ose διαθέτει επίσης σύνδεση RS232 για μελλοντική αναβάθμιση υλικολογισμικού ή εγκατάσταση πλήρων λειτουργιών ελέγχου συστήματος. Η SR7300ose ζυγίζει σε ένα αξιοσέβαστο 32 κιλά και έχει ένα MSRP των $ 1299.

Δοκιμή εγκατάστασης

Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση περιελάμβαναν έναν μεταλλάκτη CD / HDCD Denon DCM-370, έναν φορητό ακροδέκτη Panasonic LX-1000 Laserdisc, έναν DVD-Player Pioneer DV-525, έναν DVD εγγραφής DVDR985 της Philips, ένα subwoofer Yamaha YST-SW205 και έναν βιντεοπροβολέα Optoma H56 DLP . Χρησιμοποιήθηκαν διάφορα μεγάφωνα, τόσο σε αντιστοιχισμένα όσο και σε ασυμβίβαστες ρυθμίσεις. Όλα τα καλώδια (συμπεριλαμβανομένων των υπογούφερ) και οι ψηφιακές συνδέσεις ήχου μεταξύ των εξαρτημάτων κατασκευάστηκαν με καλώδια διασύνδεσης Cobalt.

Μια δειγματοληψία του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε περιελάμβανε τυποποιημένα CD: HEART - Dreamboat Annie, Pink Floyd: Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (2003), Nora Jones: Ελάτε μαζί μου, Lisa Loeb: Firecracker (HDCD), Blondie: Live Telarc: 1812 Overture. Ένας Laserdisc χρησιμοποιήθηκε: Godzilla 1998.

Τα DVD που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν: Godzilla 1998, Jurassic Park III, Η μούμια / Η μούμια επιστρέφει, Είκοσι χιλιάδες πρωταθλήματα κάτω από τη θάλασσα, Τεχνητή νοημοσύνη και U571 (DTS). Δίσκοι μουσικής DVD-Audio / DTS: Βασίλισσα: Νύχτα στην όπερα / το παιχνίδι, Eagles: Ξενοδοχείο Καλιφόρνια, Alan Parsons: On Air. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης τμήματα άλλων τίτλων λογισμικού στις παραπάνω κατηγορίες.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Το Marantz SR7300ose ήταν ένα εξαιρετικό performer με κάθε ένα από τα συνδεδεμένα εξαρτήματα και με όλο το υλικό του προγράμματος λογισμικού. Με τον διακριτό σχεδιασμό ενισχυτή υψηλού ρεύματος, υπήρχε περισσότερη ισχύς για να ανταποκρίνεται γρήγορα σε δραματικές αλλαγές στα ηχητικά επίπεδα, εμποδίζοντας έτσι την κοινή φαινόμενη "κόπωση" όταν ακούει κάποιον δέκτη AV μεσαίας εμβέλειας και προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια ενός DVD προβολή. Επιπλέον, το λεπτομερές και εύκολο στη χρήση σύστημα ρύθμισης της οθόνης το έκανε εύκολο να προσαρμοστεί για τα ανεπαρκή ηχεία και την απόσταση των ηχείων από το σημείο ακρόασης. Η διέλευση των σημάτων S-video στο SR7300ose ήταν επίσης πολύ καλή, χωρίς καμία ορατή απώλεια σήματος σε σύγκριση με μια άμεση ροή βίντεο από τους Laserdisc και DVD players στο βιντεοπροβολέα που χρησιμοποιήθηκε.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό για το SR7300ose (το οποίο γίνεται συνηθισμένο στους δέκτες AV) είναι η δεύτερη επιλογή ζώνης . Αυτό επιτρέπει τη ρύθμιση ενός επιπρόσθετου ενισχυτή δύο καναλιών, των ηχείων και της τηλεόρασης σε άλλο δωμάτιο, χρησιμοποιώντας τη συσκευή 7300ose για την αποστολή ενός σήματος σε επίπεδο γραμμής από ένα από τα συνδεδεμένα στοιχεία ήχου / βίντεο. Η πηγή μπορεί να είναι ίδια ή διαφορετική από αυτή που παίζει στο κύριο σύστημα.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι επίσης εξαιρετικό αν τα εξαρτήματά σας είναι εγκατεστημένα σε ντουλάπα ή περίπτερο, ξεχωριστά από την αίθουσα προβολής σας. Χρησιμοποιώντας μια μικρή οθόνη τηλεόρασης, έναν ενισχυτή και ένα μικρό ζευγάρι ηχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία δεύτερης ζώνης για ένα μικρό σταθμό παρακολούθησης ήχου / εικόνας, χωριστά από την πραγματική αίθουσα προβολής όπου έχει ρυθμιστεί ο βιντεοπροβολέας σας ή η τηλεόραση μεγάλης οθόνης.

Επιπλέον, δύο ακόμα χαρακτηριστικά, η αποκωδικοποίηση HDCD επί του σκάφους και το SRS Circle Surround II, προστέθηκαν στον δέκτη "μπαχαρικό". Με τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή HDCD, ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει δίσκο με κωδικοποίηση HDCD (ανατρέξτε στον σύνδεσμο "Σχετικοί πόροι" στο κάτω μέρος της σελίδας) σε ένα τυπικό CD ή DVD player με ψηφιακή έξοδο. Στη συνέχεια, το SR7300ose μπορεί να αποκωδικοποιήσει την ενισχυμένη ποιότητα ήχου του ενσωματωμένου σήματος HDCD. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της λειτουργίας είναι ότι οδηγεί σε αναπαραγωγή μόνο δύο καναλιών στερεοφωνικά, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις υπόλοιπες επιλογές λογισμικού surround sound του SR7300ose. Από την άλλη πλευρά, τα HDCD που αναπαράγονται σε μια συσκευή αναπαραγωγής εξοπλισμένη με HDCD, όπου το σήμα είναι ήδη αποκωδικοποιημένο πριν φτάσει στον δέκτη, μπορεί να χειριστεί με τις επιλογές surround sound.

Το άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό του δέκτη είναι το SRS Circle Surround II.

Βασικά, το Circle Surround II, όπως χρησιμοποιείται στο SR7300ose, μπορεί να εξάγει ένα περιβάλλον ήχου surround 6.1 καναλιών από οποιοδήποτε κύκλωμα Surround, Dolby Surround (αναλογικό), Dolby Digital (2 καναλιών) ή αναλογικό δι-κανάλι ήχο (εκτός όταν χρησιμοποιείται ο αποκωδικοποιητής HDCD). Σε αυτό το βασικό επίπεδο, είναι παρόμοιο με Dolby Pro-Logic II και DTS Neo: 6. Ωστόσο, το Circle Surround II κάνει χρήση ενός ευρύτερου πεδίου ήχου μεταξύ των καναλιών, δίνοντας ένα πιο «εντυπωσιακό» αποτέλεσμα για τον ακροατή. Προσθέτοντας ένα ρυθμιζόμενο ενισχυτή διαλόγου και ενισχυτή μπάσων, το Circle Surround II είναι μια εξαιρετική επιλογή για ακουστικό πολυκάναλου ήχου. Το μόνο μειονέκτημα της επιλογής Circle Surround II, όπως χρησιμοποιείται σε αυτό το δέκτη, είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις επιλογές Dolby Digital 5.1 / 6.1, DTS ή HDCD. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SRS Circle Surround II, δείτε τους συνδέσμους "σχετικοί πόροι" στο κάτω μέρος της σελίδας.

Τόσο το HDCD όσο και το Circle Surround II είναι εξαιρετικές προσθήκες, αλλά θα ήταν ωραίο να έχουμε λίγο περισσότερη ευελιξία. Το μόνο άλλο παράπονο που έχω είναι η έλλειψη άμεσης εξισορροπημένης εισόδου phono για ένα ηχητικό πικάπ. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της πλατφόρμας πρέπει να αγοράσουν ένα προενίσχυση phono και να χρησιμοποιήσουν μία από τις βοηθητικές εισόδους ήχου στη συσκευή SR7300ose.

Ωστόσο, παρά αυτές τις αδυναμίες, βρήκα τη συνολική απόδοση και ευκολία χρήσης του SR7300ose να είναι κορυφαία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συστήσω αυτό το δέκτη AV ως μια καλή επένδυση για οποιοδήποτε σύστημα οικιακού κινηματογράφου από τα μέσα μέχρι το τέλος. Εκτός αν θέλετε περισσότερη ισχύ και περισσότερες επιλογές εισόδου, αυτή η μονάδα έχει όλα όσα χρειάζεστε και, με μια θύρα RS232, είναι έτοιμη για μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.