Οι 5 καλύτερες δωρεάν συσκευές εγγραφής οθόνης

Καταγράψτε οθόνες iOS, Android, Windows, Mac ή Linux

Ενώ ορισμένα λειτουργικά συστήματα προσφέρουν βασική λειτουργία εγγραφής οθόνης από προεπιλογή, άλλα απαιτούν εφαρμογές τρίτων μερών, προκειμένου να καταγράψουν βίντεο του υπολογιστή ή της κινητής συσκευής σας. Επίσης, οι εγγενείς συσκευές εγγραφής οθόνης που παρέχουν ορισμένες πλατφόρμες δεν είναι πάντα ισχυρές ή αρκετά διαφορετικές για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές, υπάρχει σχεδόν πάντα μια διαθέσιμη εφαρμογή που μπορεί να παρέχει τις δυνατότητες εγγραφής στην οθόνη που ψάχνετε, ανεξάρτητα από το αν προσπαθείτε να καταγράψετε δράση ζωντανών παιχνιδιών ή να δημιουργήσετε τεχνικά βίντεο αντιμετώπισης προβλημάτων. Έχουμε αναφέρει κάποιες από τις καλύτερες ελεύθερες συσκευές εγγραφής οθόνης παρακάτω.

OBS Studio

Screenshot από τα Windows

Ίσως η κρέμα της καλλιέργειας όταν πρόκειται για δωρεάν καταγραφείς οθόνης, OBS Studio είναι η προτίμηση πολλών σκληρών gamers για καλό λόγο. Αυτό το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι ιδανικό τόσο για εγγραφή βίντεο όσο και για ζωντανή ροή, επιτρέποντάς σας να καταγράφετε από πολλαπλές πηγές, όπως εξωτερικά μικρόφωνα, κάμερες web κ.λπ.

Η κάλυψη εικόνων, η συλλογή χρωμάτων και πολλά άλλα οπτικά φίλτρα παρέχονται μαζί με έναν υψηλής ποιότητας μίκτη ήχου με προηγμένο φιλτράρισμα που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε μεμονωμένη πηγή. Το OBS Studio σας επιτρέπει να ενσωματώσετε άλλα βίντεο και εικόνες στην ηχογράφηση σας, καθώς και να καταγράψετε τμήματα που ορίζονται από το χρήστη της οθόνης σας, μαζί με ζωντανά λήμματα παιχνιδιών.

Επιπροσθέτως, επιτρέποντας την εγγραφή σε πολλαπλές μορφές, το OBS Studio υποστηρίζει επίσης τη μίξη on-the-fly κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής και λειτουργεί άψογα με το Twitch , το DailyMotion, το YouTube Gaming , το Facebook Live, το Smashcast και πολλά άλλα.

Παρόλο που το OBS Studio έχει λίγο απότομη καμπύλη εκμάθησης, υπάρχουν ενεργά φόρουμ και μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κοινότητα που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του προγραμματιστή, ώστε να μην έχετε ποτέ μια απάντηση για πολύ καιρό.

Συμβατό με:

Περισσότερο "

FlashBack Express

Screenshot από τα Windows

Το FlashBack Express είναι η δωρεάν έκδοση μιας πληρωμένης εφαρμογής που περιλαμβάνει αρκετά χαρακτηριστικά για να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα. Η διαισθητική διεπαφή του καθιστά την απλή εργασία καταγραφής βασικής οθόνης και η δωρεάν έκδοση δεν επιβάλλει περιορισμούς μήκους εγγραφής ούτε σφραγίζει υδατογραφήματα στο τελικό προϊόν.

Μπορείτε να ορίσετε FPS για την εγγραφή σας, ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους gamers ειδικότερα, και να προγραμματίσετε την εγγραφή για να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Το FlashBack Express μπορεί επίσης να εγκατασταθεί για να ξεκινήσει η εγγραφή μόλις ξεκινήσει μια καθορισμένη εφαρμογή, ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει πλήρη σύλληψη. Το λογισμικό σας επιτρέπει να αναμειγνύετε εύκολα σε κάμερες σχολιασμού και κάμερας webcam στο εγγεγραμμένο βίντεο σας, και ακόμη επιτρέπει την εγγραφή σε πολλαπλές οθόνες.

Με αυτό είπε, υπάρχουν πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά διαθέσιμα μόνο στην πληρωμένη έκδοση, η οποία θα σας κοστίσει $ 49 για οικιακή χρήση και $ 99 αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε εγγραφές για επαγγελματικούς σκοπούς. Μια σημαντική διάκριση είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο εγγραφές στη μορφή WMV ή να τις μεταφορτώσετε στο YouTube στο FlashBack Express, ενώ η αγορά άδειας χρήσης σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία ως MP4 , AVI , Flash , QuickTime, GIF και αυτόνομο EXE . Η δαπάνη των χρημάτων ξεκλειδώνει επίσης την επεξεργασία καρέ ανά καρέ, εξομαλύνοντας τις ασταθείς κινήσεις του δρομέα, την ικανότητα να θολώνουν τις ευαίσθητες πληροφορίες, την εικόνα σε εικόνα και πολλά άλλα. Από την άποψη της ασφάλειας, οι καταγραφές που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης μπορούν να δημιουργηθούν στην πληρωμένη έκδοση.

Συμβατό με:

Περισσότερο "

TinyTake

MangoApps Inc.

Ένα πιο βασικό καταγραφικό οθόνης σε σύγκριση με άλλα σε αυτή τη λίστα, TinyTake είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια απλή, σύντομη καταγραφή των ενεργειών τους στην οθόνη ή μιας συγκεκριμένης εφαρμογής. Παρόλο που δεν είναι ιδανικό για εντατικές εγγραφές, όπως το gameplay, αυτό το λογισμικό χειρίζεται το βασικό screencast που συλλαμβάνει αρκετά καλά.

Υπάρχει ένα όριο εγγραφής 5 λεπτών στην ελεύθερη έκδοση, αλλά η αποθήκευση cloud και μια ηλεκτρονική συλλογή παρέχει χώρο έως και 2 GB για να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε τα εγγεγραμμένα κλιπ σας. Αυτό το χρονικό όριο και το ποσό της αποθήκευσης σύννεφο αυξάνεται εκθετικά με την αγορά της άδειας, ωστόσο.

Η δωρεάν εφαρμογή απευθύνεται αποκλειστικά σε διαφημίσεις και προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση, ενώ οι εμπορικοί χρήστες και οι χρήστες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κάποια από τις προηγμένες λειτουργίες του TinyTake θα πρέπει να αγοράσουν την έκδοση Premium. Υπάρχουν πολλά επίπεδα άδειας χρήσης, με το κόστος να ποικίλλει ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Η αγορά μιας άδειας ανοίγει επίσης άλλες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα προσθήκης σχολιασμών στα βίντεό σας και η μεταφόρτωση απευθείας από το TinyTake στο YouTube.

Συμβατό με:

Περισσότερο "

Αναπαραγωγή οθόνης παγωτού

Εφαρμογές Icecream

Με την υποστήριξη για πάνω από 50 διαφορετικές γλώσσες, ένας ενσωματωμένος πίνακας σχεδίασης που σας επιτρέπει να προσθέσετε σχολιασμούς, βέλη, περιγράμματα και άλλα σχήματα και αριθμούς στο βίντεο, στην ενσωμάτωση της κάμερας και πολλά άλλα, το Icecream Screen Recorder είναι μια ασύγκριτη αλλά ενδιαφέρουσα επιλογή όταν πρόκειται για καταγραφή οθόνης εφαρμογές. Περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης για να επιλέξετε συγκεκριμένα τμήματα της οθόνης που θέλετε να καταγράψετε καθώς και προσαρμογές επιπέδου ποιότητας, μια λειτουργία που είναι χρήσιμη όταν χρειάζεται εύρος ζώνης και μεγέθη αρχείων.

Η οθόνη παγωτού Screen Recorder προσφέρει πολύ περισσότερα, αλλά, δυστυχώς, έρχεται με μια τιμή που επισυνάπτεται. Για παράδειγμα, για να ακυρώσετε τον περιορισμό των 5 λεπτών εγγραφής, θα χρειαστεί να παραδώσετε 29,95 δολάρια για την έκδοση Pro. Ενώ η δωρεάν έκδοση προσφέρει μόνο μία μορφή βίντεο εξόδου ( WEBM ) και έναν κωδικοποιητή βίντεο (VP8), το Icecream Pro υποστηρίζει εγγραφές AVI, MP4 και MOV καθώς και κωδικοποιητές H264 και MPEG4.

Άλλες λειτουργίες Pro μόνο περιλαμβάνουν προσαρμοσμένα υδατογραφήματα, προγραμματισμένες εγγραφές, πλήκτρα πρόσβασης, ζωντανή ζουμ και λειτουργίες περιποίησης.

Συμβατό με:

Περισσότερο "

Εγγραφή DU

Ομάδα DU

Η επιλογή εγγραφής στην κορυφαία οθόνη της φορητής πλατφόρμας, η συσκευή εγγραφής DU λειτουργεί σε Android 5.x ή νεότερη έκδοση χωρίς να χρειάζεται να εκριζώσει τη συσκευή σας. Χωρίς διαφημίσεις και χωρίς σημαντικούς περιορισμούς, η συχνά ενημερωμένη εφαρμογή υποστηρίζει πάνω από 20 γλώσσες και διαθέτει πάνω από 10 εκατομμύρια εγκατώσεις από το Google Play Store .

Η συσκευή εγγραφής DU δημιουργεί εγγραφές υψηλής ποιότητας για τα κινητά σας παιχνίδια, τις βιντεοκλήσεις και άλλες εφαρμογές με υποστήριξη HD, αξιοπρεπή επιλογή ρυθμών καρέ, bit rates και ψηφίσματα. Έχει τη δυνατότητα να εγγράψει εξωτερικό ήχο ως μέρος του βίντεό σας και περιλαμβάνει ακόμη και την ανίχνευση κίνησης, η οποία σταματά την εγγραφή όποτε ανακινείτε το τηλέφωνο ή το tablet σας. Το εργαλείο βούρτσας της DU σας επιτρέπει να σχεδιάζετε την οθόνη και να ενσωματώνετε τα χαρακτικά σας ως μέρος της εγγραφής.

Το ζωντανό χαρακτηριστικό της σάς επιτρέπει να μεταφέρετε απευθείας την οθόνη Android στο Facebook και τα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο της εφαρμογής σας επιτρέπουν μεγάλη ευελιξία. Μπορείτε να επεξεργαστείτε μέρη του βίντεο, να συγχωνεύσετε πολλαπλές εγγραφές σε ένα, να προσθέσετε μουσική υπόκρουση και υποτίτλους, να περιστρέψετε, να περικόψετε και να μετατρέψετε βίντεο σε μορφή GIF - όλα χωρίς χρέωση.

Συμβατό με:

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη συσκευή εγγραφής DU για οποιονδήποτε λόγο, άλλες αξιόλογες αναφορές στην πλατφόρμα Android είναι οι καταγραφείς οθόνης AZ και Mobizen Screen Recorder. Περισσότερο "

iPad, iPhone και iPod touch

Getty Images (Caiaimage / Martin Barraud # 562872373)

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι καμία από τις παραπάνω εφαρμογές δεν υποστηρίζει την πλατφόρμα iOS, επειδή οι εφαρμογές εγγραφής στην οθόνη που υπάρχουν για αυτές τις συσκευές δεν έχουν εγκριθεί από την Apple και συνεπώς δεν είναι διαθέσιμες στο App Store . Αυτό σημαίνει ότι τρέχουν μόνο σε jailbroken συσκευές , εξ ου και ο λόγος που δεν τους έχουμε συμπεριλάβει σε αυτόν τον κατάλογο.

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι μπορείτε να καταγράψετε την οθόνη σας χωρίς jailbreaking iPad, iPhone ή iPod touch. Λεπτομέρειες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το κάνετε μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο άρθρο: Πώς να εγγράψετε την οθόνη σας σε οποιαδήποτε συσκευή .