Λήψη εφαρμογών που δεν βρίσκονται στο App Store

Το App Store προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο εκπληκτικές εφαρμογές , αλλά δεν είναι διαθέσιμες όλες οι εφαρμογές που μπορούν να λειτουργήσουν στο iPhone. Η Apple θέτει ορισμένους περιορισμούς και οδηγίες σχετικά με τις εφαρμογές που επιτρέπει στο App Store . Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες καλές εφαρμογές που δεν ακολουθούν αυτούς τους κανόνες δεν είναι διαθέσιμες εκεί.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε άτομα που θέλουν να μάθουν πώς να αποκτήσουν εφαρμογές που δεν βρίσκονται στο App Store. Υπάρχουν μερικοί τρόποι να το κάνετε αυτό, αλλά ακριβώς πώς το κάνετε εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε. Μπορείτε να λαμβάνετε δωρεάν εφαρμογές που βρίσκονται στο App Store χωρίς να χρησιμοποιείτε το App Store, αλλά δεν πρέπει. Θα μάθετε γιατί αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Από την άλλη πλευρά, εάν είστε πρόθυμοι να αναλάβετε μερικούς κινδύνους και να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που δεν έχουν εγκριθεί από την Apple, υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που μπορείτε να κάνετε λήψη χωρίς να χρησιμοποιήσετε το App Store.

Εφαρμογές πλευρικής φόρτωσης

Ίσως ο απλούστερος τρόπος για να προσθέσετε εφαρμογές στο iPhone σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε το App Store είναι χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται φραγή . Το Sideloading είναι το όνομα που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση εφαρμογών απευθείας στο iPhone αντί για το App Store. Δεν είναι ένας κοινός τρόπος να κάνεις πράγματα, αλλά είναι δυνατό.

Η πραγματική δυσκολία με την παρακέντηση είναι ότι πρέπει πρώτα να έχετε την εφαρμογή. Οι περισσότερες εφαρμογές iPhone είναι διαθέσιμες μόνο στο App Store, όχι για άμεση λήψη από τον ιστότοπο του προγραμματιστή ή άλλη πηγή. Αλλά αν μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, είστε καλό να πάτε.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να τοποθετήσετε εφαρμογές στο iPhone, διαβάστε αυτό το άρθρο . Το άρθρο αυτό είναι τεχνικά σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης εφαρμογών που έχουν καταργηθεί από το App Store, αλλά οι οδηγίες ισχύουν και για αυτό το σενάριο.

Jailbroken iPhones: Νομικές Εφαρμογές

Με τον ίδιο τρόπο που η Apple ελέγχει αυστηρά το App Store, ελέγχει επίσης τι μπορεί και δεν μπορεί να γίνει στο iPhone. Αυτοί οι έλεγχοι περιλαμβάνουν την παρεμπόδιση των χρηστών να τροποποιήσουν ορισμένα μέρη του iOS, του λειτουργικού συστήματος που λειτουργεί στο iPhone.

Μερικοί άνθρωποι καταργούν αυτά τα στοιχεία ελέγχου με jailbreaking τα τηλέφωνά τους , πράγμα που τους επιτρέπει να εγκαταστήσουν εφαρμογές που δεν είναι διαθέσιμες στο App Store, μεταξύ άλλων. Αυτές οι εφαρμογές δεν βρίσκονται στο App Store για διάφορους λόγους: ποιότητα, νομιμότητα, ασφάλεια, πράγματα που η Apple θέλει να αποτρέψει για έναν ή τον άλλο λόγο.

Αν έχετε iPhone jailbroken, υπάρχει ένα εναλλακτικό App Store: Cydia. Η Cydia είναι γεμάτη δωρεάν και πληρωμένες εφαρμογές που δεν βρίσκονται στο App Store της Apple και σας επιτρέπουν να κάνετε όλα τα δροσερά πράγματα ( μάθετε τα πάντα για το Cydia σε αυτό το άρθρο ).

Πριν ξεμείνετε από το jailbreak στο τηλέφωνό σας και εγκαταστήσετε το Cydia, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το jailbreaking μπορεί να βλάψει το τηλέφωνό σας και να το εκθέσει σε προβλήματα ασφάλειας . Η Apple δεν παρέχει υποστήριξη για τα κινητά τηλέφωνα jailbroken , οπότε βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε και αποδέχεστε τους κινδύνους προτού να βουτήξετε σε jailbreaking.

Jailbroken iPhones: πειρατικές εφαρμογές

Ο άλλος λόγος που οι άνθρωποι jailbreak τα τηλέφωνά τους είναι ότι μπορεί να τους επιτρέψει να πληρώνονται δωρεάν εφαρμογές, χωρίς τη χρήση του App Store. Αυτό μπορεί να ακούγεται ελκυστικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι η πειρατεία, η οποία είναι παράνομη και ηθικά λανθασμένη. Ενώ ορισμένοι προγραμματιστές εφαρμογών είναι μεγάλες εταιρείες (όχι ότι θα έκανε την πειρατεία καλύτερο), η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμματιστών είναι μικρές εταιρείες ή άτομα που βασίζονται στα χρήματα που κερδίζουν από τις εφαρμογές τους για να πληρώσουν τα έξοδά τους και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη περισσότερων εφαρμογών.

Οι εφαρμογές πειρατείας παίρνουν σκληρά κερδισμένα χρήματα από τους προγραμματιστές. Ενώ οι εφαρμογές jailbreaking και pirating είναι ένας τρόπος για να κατεβάσετε εφαρμογές χωρίς το App Store, δεν πρέπει να το κάνετε.

Γιατί η Apple δεν επιτρέπει ορισμένες εφαρμογές στο App Store

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί η Apple δεν επιτρέπει κάποιες εφαρμογές στο App Store. Εδώ είναι η συμφωνία.

Η Apple εξετάζει κάθε εφαρμογή που οι προγραμματιστές θέλουν να συμπεριλάβουν στο App Store πριν οι χρήστες μπορέσουν να το κατεβάσουν. Σε αυτήν την αναθεώρηση, η Apple ελέγχει για παράδειγμα αν η εφαρμογή είναι:

Όλα τα αρκετά λογικά πράγματα, σωστά; Συγκρίνετε αυτό το με το Google Play Store για Android , το οποίο δεν έχει αυτό το βήμα και είναι γεμάτο από εφαρμογές χαμηλής ποιότητας, μερικές φορές σκιερό. Ενώ η Apple έχει επικριθεί στο παρελθόν για το πώς εφαρμόζει αυτές τις οδηγίες, γενικά κάνουν τις εφαρμογές διαθέσιμες στο App Store καλύτερα.