Κλειδαριές: Τι είναι αυτό;

Η περιστροφή είναι ένας από εκείνους τους όρους που είναι γύρω για λίγο και μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετική έννοια, ανάλογα με το πλαίσιο. Σε γενικές γραμμές, χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990 και ανήκει σε μια ομάδα όρων που αναπτύχθηκαν με το Διαδίκτυο: upload, download και sideload. Το Sideload σημαίνει μεταφορά δεδομένων απευθείας μεταξύ δύο συσκευών, αποφεύγοντας τη διαδικασία λήψης δεδομένων μέσω του Internet. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μέθοδοι περιστροφής είναι μέσω μιας σύνδεσης USB, μέσω σύνδεσης Bluetooth ή με την αντιγραφή δεδομένων σε μια κάρτα μνήμης.

Κλειδαριές και E-Readers

Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι αρχεία δεδομένων. Για να διαβάσετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, θα πρέπει πρώτα να το μεταφέρετε σε μια ικανή συσκευή, όπως έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη. Ενώ οι πρώτες γενιές των ηλεκτρονικών αναγνωστών εξαρτώνται από την ομαλή λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων, η σημερινή γενιά των συσκευών χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα. Η Sony συνεχίζει να βασίζεται στην τεχνολογία sideloading για τους πιο δημοφιλείς ηλεκτρονικούς αναγνώστες, την Reader Pocket Edition και την Reader Touch . Αυτές οι συσκευές δεν έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, οπότε η μεταφορά ηλεκτρονικών βιβλίων απαιτεί είτε σύνδεση USB με υπολογιστή είτε αντιγραφή ηλεκτρονικών βιβλίων σε μια κάρτα μνήμης.

Άλλοι κατασκευαστές e-reader έχουν μετατραπεί στη λήψη ως την προεπιλεγμένη μέθοδο για την φόρτωση ηλεκτρονικών βιβλίων στις συσκευές τους. Τα Kindles του Amazon, το NOOK και το NOOK Color του Barnes & Noble και ο ηλεκτρονικός αναγνώστης του Kobo προσφέρουν Wi-Fi συνδεσιμότητα (και, σε ορισμένες περιπτώσεις, και 3G). Οι ιδιοκτήτες έχουν λογαριασμούς στον αντίστοιχο διαδικτυακό λιανοπωλητή ηλεκτρονικών βιβλίων και διατηρείται στο νέφος ένα αρχείο των αγορών ηλεκτρονικών βιβλίων τους . Όταν θέλουν να φορτώσουν ένα αντίγραφο ενός ηλεκτρονικού βιβλίου στη συσκευή τους, εισέρχονται στο λογαριασμό τους μέσω σύνδεσης στο Internet, αγοράζουν το ηλεκτρονικό βιβλίο (ή επιλέγουν έναν τίτλο που υπάρχει ήδη στη συλλογή τους) και κατεβάζουν ασύρματα το e-reader τους . Οι κατασκευαστές e-reader προσπαθούν να συνδέσουν τον ηλεκτρονικό αναγνώστη τους στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα, οπότε αγοράζοντας online βιβλία για ένα NOOK Color σημαίνει μια προεπιλεγμένη σχέση με το Barnes & Noble NOOK Book Store.

Οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί αναγνώστες - είτε προσφέρουν τη λήψη ηλεκτρονικών βιβλίων είτε όχι - είναι σε θέση να περιστρέφονται. Τα ηλεκτρονικά βιβλία μπορούν να αντιγραφούν σε κάρτες μνήμης από έναν υπολογιστή και να έχουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό αναγνώστη. Οι περισσότεροι προσφέρουν δυνατότητα σύνδεσης USB. Σύνδεση του ηλεκτρονικού αναγνώστη σε έναν υπολογιστή με καλώδιο USB σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τον ηλεκτρονικό αναγνώστη ως εξωτερική συσκευή ή μονάδα δίσκου, επιτρέποντας τη μεταφορά και αποβίβαση των ηλεκτρονικών βιβλίων. Υπάρχουν επίσης ανεξάρτητα προγράμματα διαχείρισης ηλεκτρονικών βιβλίων (κυρίως Caliber), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση μιας βιβλιοθήκης ηλεκτρονικών βιβλίων και του περιεχομένου ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη μέσω της περιστροφής. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε, όμως. Η συμβατότητα μορφής αρχείου δεν ξεφεύγει με περιστροφή. Με άλλα λόγια, το περιστροφικό περιεχόμενο στο Kindle σας δεν ξεπερνά το γεγονός ότι ένα Kindle δεν μπορεί να διαβάσει ηλεκτρονικά βιβλία μορφής EPUB .

Πλεονεκτήματα πλευρικής κλίσης

Μειονεκτήματα με βέλη

Γιατί Sideload εάν ο ηλεκτρονικός σας αναγνώστης είναι ασύρματος;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα άτομα με ασύρματα ικανά ηλεκτρονικά προγράμματα ανάγνωσης, όπως το NOOK ή το Kobo, θα μπορούσαν να επιλέξουν τα e-books με παρακέντηση για download. Ο πρωταρχικός λόγος είναι ότι η ευθυγράμμιση είναι ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης σε συμβατά ηλεκτρονικά βιβλία από άλλους εμπόρους λιανικής εκτός από το ηλεκτρονικό κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων που σχετίζεται με τον ηλεκτρονικό σας αναγνώστη. Εάν είστε κάτοχος ενός NOOK και θέλετε να αγοράσετε ένα συμβατό ebook από το kobo.com, μπορείτε εύκολα να κάνετε την αγορά μέσω του υπολογιστή σας και να αποφύγετε τον τίτλο στο NOOK σας. Το Sideloading καθιστά επίσης εύκολη την πρόσβαση σε δικά σας έγγραφα που μπορεί να θέλετε να πάρετε μαζί σας και να διαβάσετε, για παράδειγμα, μια έκθεση επιχειρησιακού λογισμικού PDF. Εάν διαθέτετε πολλαπλές συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο νοικοκυριό σας και δεν θέλετε να έχουν όλοι πρόσβαση στον ηλεκτρονικό σας κατάλογο ηλεκτρονικών βιβλίων, η υπηρεσία sideloading σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τα ηλεκτρονικά σας βιβλία (εντός των περιορισμών DRM ) μεταξύ πολλών ηλεκτρονικών αναγνωστών.