Οδηγός Λογισμικού Tablet

Πώς να αξιολογήσετε τα δισκία που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα δισκία είναι τόσο δημοφιλή είναι ότι είναι εξαιρετικά φορητά και εύχρηστα. Πολλά από αυτά προέρχονται από τις διεπαφές λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για την οθόνη αφής. Η εμπειρία είναι αρκετά διαφορετική από ένα παραδοσιακό λειτουργικό σύστημα Η / Υ που βασίζεται σε ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι. Κάθε tablet θα έχει μια ελαφρώς διαφορετική αίσθηση σε αυτούς όσον αφορά τη χρήση λόγω του λογισμικού τους. Εξαιτίας αυτού, το λογισμικό για το tablet θα πρέπει να αποτελεί βασικό παράγοντα για να αποφασίσετε ποιο tablet επιθυμείτε να αγοράσετε .

Λειτουργικά συστήματα

Ο μεγαλύτερος παράγοντας στην εμπειρία ενός tablet θα είναι το λειτουργικό σύστημα. Είναι η βάση για όλη την εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων διεπαφής, της υποστήριξης εφαρμογών και ακόμη και των χαρακτηριστικών που μια συσκευή μπορεί πραγματικά να υποστηρίξει. Συγκεκριμένα, επιλέγοντας ένα tablet με ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, θα σας συνδέσει ουσιαστικά με την πλατφόρμα αυτή, σαν να έχετε επιλέξει έναν υπολογιστή με Windows ή Mac, αλλά ακόμα πιο ευέλικτο από ότι τα tablet.

Υπάρχουν τρία μεγάλα λειτουργικά συστήματα που είναι διαθέσιμα τώρα για υπολογιστές tablet. Κάθε ένας από αυτούς έχει τη δική του δύναμη και αδυναμίες. Παρακάτω θα έρθω σε επαφή με καθένα από αυτά και γιατί ίσως θέλετε να τα επιλέξετε ή να τα αποφύγετε.

Apple iOS - Πολλοί άνθρωποι θα πουν ότι το iPad είναι ένα δοξασμένο iPhone. Με κάποιο τρόπο έχουν δίκιο. Το λειτουργικό σύστημα είναι ουσιαστικά το ίδιο μεταξύ τους. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι το καθιστά ένα από τα ευκολότερα δισκία για να πάρει και να χρησιμοποιήσει. Η Apple έχει κάνει μια θαυμάσια δουλειά για τη δημιουργία μιας μινιμαλιστικής διασύνδεσης που είναι γρήγορη και εύκολη στη χρήση. Δεδομένου ότι είναι στην αγορά το μακρύτερο, έχει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών που είναι διαθέσιμες γι 'αυτό μέσω του Apps Store. Το μειονέκτημα είναι ότι είστε κλειδωμένοι στην περιορισμένη λειτουργικότητα της Apple. Αυτό περιλαμβάνει περιορισμένο multitasking και τη δυνατότητα φόρτωσης μόνο των εγκεκριμένων εφαρμογών της Apple εκτός και αν jailbreak τη συσκευή σας που έχει άλλες επιπλοκές.

Το Google Android - Το λειτουργικό σύστημα της Google είναι ίσως το πιο πολύπλοκο από τις διαθέσιμες επιλογές. Αυτό έχει να κάνει με τον κατακερματισμό του λειτουργικού συστήματος μεταξύ των εκδόσεων 2.x που έχουν σχεδιαστεί για smartphones με τις εκδόσεις 3.x που αφορούν συγκεκριμένες συσκευές tablet. Νέες εκδόσεις του Android έχουν κυκλοφορήσει και διορθώνουν ή ενημερώνουν τα θέματα και τις δυνατότητες κατά μήκος του δρόμου. Το μειονέκτημα για το άνοιγμα οδηγεί σε ζητήματα ασφάλειας και διασυνδέσεις που δεν είναι τυποποιημένες όπως κάποια από τα άλλα λειτουργικά συστήματα. Το Android είναι επίσης η βάση για πολλές άλλες εταιρείες tablet εταιρείες όπως το Amazon Fire αλλά είναι πολύ τροποποιημένες έτσι ώστε να μην είναι τόσο ανοιχτές όσο οι τυποποιημένες εκδόσεις του Android. Πολλοί κατασκευαστές tablet επίσης βάζουν δέρματα που είναι μια τροποποιημένη έκδοση του περιβάλλοντος χρήστη στις συσκευές τους, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και δύο δισκία που εκτελούν την ίδια έκδοση του Android μπορεί να φαίνονται και να αισθάνονται πολύ διαφορετικά.

Microsoft Windows - Η εταιρεία που κυριαρχεί στην αγορά προσωπικών υπολογιστών έχει αγωνιστεί να εισέλθει στην αγορά δισκίων. Η πρώτη προσπάθειά τους ήταν με τα Windows 8, αλλά είχε κάποιες σοβαρές ατέλειες λόγω της κατάταξης της επιφανείας . Ευτυχώς έχουν αποθέσει τη σειρά προϊόντων RT αντί να εστιάσουν στην κατασκευή ενός λειτουργικού συστήματος που λειτουργεί τόσο με τους παραδοσιακούς υπολογιστές όσο και με τα δισκία. Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν και ήταν κυρίως σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά το έκαναν και σε πολλά προϊόντα tablet. Τι έκανε η Microsoft με το λειτουργικό σύστημα που έβαλε σε μια λειτουργία Tablet που έχει βελτιστοποιηθεί για μικρότερες συσκευές με οθόνες αφής. Αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί και στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι όλο το ίδιο λογισμικό που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο tablet σας.

Καταστήματα εφαρμογών

Τα καταστήματα εφαρμογών είναι το κύριο μέσο που οι καταναλωτές θα αποκτούν και θα εγκαταστήσουν λογισμικό πάνω στα δισκία τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν αγοράσετε ένα tablet, καθώς η εμπειρία και το λογισμικό που είναι διαθέσιμο σε κάθε ένα έχει πολύ συγκεκριμένες συνέπειες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κατάστημα εφαρμογών για τη συσκευή θα λειτουργεί από την εταιρεία που ανέπτυξε το λειτουργικό σύστημα για το tablet. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις σε αυτό.

Εκείνοι που χρησιμοποιούν μια συσκευή με βάση το Android θα έχουν την επιλογή των πολλαπλών καταστημάτων εφαρμογών που θα χρησιμοποιήσουν. Υπάρχει το πρότυπο Google Play που λειτουργεί από την Google. Εκτός από αυτό, υπάρχουν διάφορα καταστήματα εφαρμογών που εκτελούνται από τρίτους, συμπεριλαμβανομένου του Appstore της Amazon για Android, το οποίο επίσης διπλασιάζεται ως η μόνη επιλογή καταστημάτων για τα δισκία Amazon Fire, διάφορα καταστήματα που διευθύνονται από τους κατασκευαστές υλικού των συσκευών και ακόμη και καταστήματα τρίτων. Αυτό είναι ιδανικό για το άνοιγμα του ανταγωνισμού όσον αφορά την τιμολόγηση των εφαρμογών, αλλά μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση εφαρμογών και να εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια εάν δεν είστε σίγουροι ποιος διαχειρίζεται πραγματικά το κατάστημα από το οποίο αγοράζετε μια εφαρμογή. Λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, η Google προσπαθεί να περιορίσει πιθανώς τις νεότερες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος Android μόνο στο κατάστημα Google Play.

Ακόμα και η Microsoft έχει πάρει στην επιχείρηση κατάστημα εφαρμογών με το Microsoft Apps στο Windows Store. Λάβετε υπόψη ότι, με το λειτουργικό σύστημα Windows 8 , μόνο οι εφαρμογές που υποστηρίζουν πλήρως το νέο Σύγχρονο UI θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε παραδοσιακούς υπολογιστές όσο και σε tablet με Windows RT . Με τα Windows 10, ωστόσο, οι χρήστες έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την εγκατάσταση εφαρμογών από σχεδόν οποιαδήποτε πηγή. Με ορισμένα δισκία παραμένει κατά κύριο λόγο μέσω ψηφιακών λήψεων.

Σε κάθε ένα από τα διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, θα υπάρχουν σύνδεσμοι ή εικονίδια στο προεπιλεγμένο κατάστημα εφαρμογών.

Διαθεσιμότητα και ποιότητα εφαρμογής

Με την ανάπτυξη των καταστημάτων εφαρμογής, έχει γίνει εξαιρετικά εύκολο για τους προγραμματιστές να απελευθερώσουν τις εφαρμογές τους στις διάφορες συσκευές tablet. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαθέσιμων εφαρμογών σε κάθε μια από τις διαφορετικές πλατφόρμες. Τώρα, κάποιες πλατφόρμες όπως το κατάστημα Apple iOS έχουν μεγαλύτερο αριθμό, επειδή το tablet έχει κυκλοφορήσει στην αγορά περισσότερο, ενώ άλλοι μόλις απογειώνονται. Εξαιτίας αυτού, το iPad της Apple τείνει να πάρει πρώτα διάφορες εφαρμογές και μερικές από αυτές δεν έχουν μεταναστεύσει ακόμη στις άλλες πλατφόρμες.

Το μειονέκτημα του μεγάλου αριθμού διαθέσιμων εφαρμογών και η ευκολία με την οποία μπορούν να δημοσιευθούν είναι η ποιότητα των εφαρμογών. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαθέσιμες χιλιάδες εφαρμογές λίστας για το iPad. Αυτό κάνει τη διαλογή των διαθέσιμων επιλογών για τις οποίες είναι η καλύτερη αρκετά δύσκολη. Οι αξιολογήσεις και οι κριτικές σχετικά με τα καταστήματα και τους ιστότοπους τρίτων μπορούν να διευκολύνουν αυτό, αλλά ειλικρινά μπορεί να είναι ένας μεγάλος πόνος να βρείτε ακόμη και βασικές εφαρμογές στο κατάστημα της Apple. Έτσι, μια συσκευή με λιγότερες εφαρμογές μπορεί επίσης να έχει κάποια πλεονεκτήματα.

Το άλλο πρόβλημα είναι η ποιότητα πολλών από αυτές τις εφαρμογές. Η τιμολόγηση των εφαρμογών μπορεί να είναι πολύ φθηνή ή ακόμα και δωρεάν. Φυσικά, μόνο επειδή κάτι είναι ελεύθερο ή ακόμα και $ .99 δεν σημαίνει ότι είναι καλά κατασκευασμένο. Πολλά από τα προγράμματα έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες ή δεν ενημερώνονται για να διορθώσουν προβλήματα με νέες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος. Οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές οδηγούνται επίσης από διαφημίσεις που θα εμφανίζουν διάφορα επίπεδα διαφημίσεων στον χρήστη ενώ βρίσκονται στις εφαρμογές. Τέλος, πολλές από τις δωρεάν εφαρμογές ενδέχεται να προσφέρουν εξαιρετικά περιορισμένη χρήση των χαρακτηριστικών, εκτός αν πληρώσετε για να τις ξεκλειδώσετε. Αυτό είναι ουσιαστικά παρόμοιο με το δοκιμαστικό παλιό.

Έχει έρθει πρόσφατα στο φως ότι εταιρείες όπως η Apple και η Google αγωνίζονται τώρα να επιλέξουν προγραμματιστές εφαρμογών για να παράγουν αποκλειστικές εκδόσεις. Στην ουσία, οι εταιρείες προσφέρουν κίνητρα στους προγραμματιστές, ώστε οι εφαρμογές να είναι εντελώς αποκλειστικές ή πιο συχνά κυκλοφορήσει πρώτα για την πλατφόρμα τους για ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο πριν να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν σε άλλους. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που κάποιες εταιρείες κονσόλας κάνουν με αποκλειστικά παιχνίδια για τις κονσόλες παιχνιδιών τους.

Γονικοί ελέγχοι

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για τις οικογένειες που μοιράζονται ένα δισκίο είναι οι γονικοί έλεγχοι. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που τελικά αρχίζει να παίρνει περισσότερη υποστήριξη από τις μεγάλες εταιρείες. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα γονικού ελέγχου. Το πρώτο είναι προφίλ. Ένα προφίλ επιτρέπει τη ρύθμιση ενός tablet, έτσι ώστε όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη συσκευή, επιτρέπεται μόνο η πρόσβαση σε εφαρμογές και μέσα στα οποία έχει παραχωρηθεί πρόσβαση. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω των μέσων και των επιπέδων βαθμολόγησης εφαρμογών. Η υποστήριξη του προφίλ είναι κάτι που η Amazon κάνει καλά με το Kindle Fire και τώρα γίνεται τυπικό χαρακτηριστικό για το βασικό λειτουργικό σύστημα Android 4.3 και αργότερα.

Το επόμενο επίπεδο ελέγχων είναι περιορισμοί. Αυτό είναι συνήθως κάποια μορφή ρυθμίσεων εντός του λειτουργικού συστήματος tablet που μπορεί να κλειδώσει τις λειτουργίες εκτός και αν εισαχθεί ένας κωδικός πρόσβασης ή ένας ακροδέκτης στο tablet. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον περιορισμό συγκεκριμένων ονομαστικών ταινιών και τηλεόρασης ή και να είναι ο περιορισμός σε μια λειτουργία όπως αγορές εντός εφαρμογής. Όποιος έχει ένα tablet που μοιράζεται μεταξύ των μελών της οικογένειας σίγουρα θα θέλει να πάρει το χρόνο για να ρυθμίσει αυτές τις δυνατότητες που θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλα τα λειτουργικά συστήματα tablet σε αυτό το σημείο.

Τέλος, υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Κοινή χρήση οικογένειας στο iOS. Αυτό επιτρέπει την κοινή χρήση των εφαρμογών, των δεδομένων και των αρχείων πολυμέσων που αγοράζονται μέσω του καταστήματος Apple iTunes μεταξύ των μελών της οικογένειας. Εκτός από αυτό, μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζητήσουν αγορές που μπορούν στη συνέχεια να εγκριθούν ή να απορριφθούν από έναν γονέα ή κηδεμόνα για να έχουν καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά στα δισκία τους.