Το NOOK Colour Receives Update, το App Store

Από τότε που ξεκίνησε το πρωτότυπο NOOK Color, η Barnes & Noble κυκλοφόρησε μια νέα σειρά συσκευών NOOK της Samsung. Αυτές περιλαμβάνουν το Samsung Galaxy Tab S2 NOOK, το Samsung Galaxy Tab E Nook, και το κόστος του Samsung Galaxy Tab 4 NOOK 7.0.

Αρχικό άρθρο

Όπως φημολογείται εδώ και πολύ καιρό, η Barnes & Noble πέτυχε τελικά την αναβάθμιση του συστήματος στο δημοφιλές ηλεκτρονικό αναγνώστη NOOK Color αυτή την εβδομάδα, φέρνοντας την υβριδική συσκευή της ακόμα πιο κοντά στο να είναι πλήρες tablet. Με την έκδοση firmware 1.2 που φέρνει το Android 2.2 (επίσης γνωστό και ως Froyo), το NOOK Color έχει κάνει μεγάλα βήματα μακριά από το να είναι ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης με κάποια πρόσθετη λειτουργικότητα και πλησιάζει στο να είναι ένα εμπορικό tablet Android που είναι επίσης ένα πολύ καλό e- αναγνώστης. Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα πρόσβαση στο Android Market και τις εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές του, η Barnes & Noble παρουσίασε το δικό της κατάστημα NOOK Apps. Υπήρχαν κάτω από 150 εφαρμογές την ημέρα εκτόξευσης, αλλά hey - μπορείτε τελικά να παίξετε Angry Birds στο NOOK Color!

Πλήρης λίστα χαρακτηριστικών

Η Barnes & Noble προωθεί τις ενημερώσεις των κατόχων NOOK Color μέσω της wi-fi σύνδεσης τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά εάν θέλετε να συνεχίσετε το καλοκαίρι του Froyo, μπορείτε να κατεβάσετε την ενημέρωση του υλικολογισμικού απευθείας στο υπολογιστή εδώ και τοποθετήστε το επάνω στο καλώδιο NOOK Color μέσω καλωδίου USB. Η ίδια η ενημέρωση διαρκεί περίπου πέντε λεπτά.

Πρώτες εντυπώσεις

Έχω περάσει μερικές ώρες με το ενημερωμένο NOOK Color μου και μέχρι στιγμής, είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Προσπάθησα πρόσφατα με μια αναβάθμιση Android 3.0 ( Honeycomb ) και, ενώ ο Froyo δεν βρίσκεται σχεδόν σε αυτό το επίπεδο λειτουργικότητας, κάνει για μια πολύ πιο συναρπαστική εμπειρία NOOK.

Οι προσφορές των εφαρμογών NOOK ήταν λίγο ξεκάθαρες για να ξεκινήσουν, αλλά περιμένω να δουν περισσότεροι προγραμματιστές κάνοντας το περιεχόμενο διαθέσιμο. Ήλπιζα να βρω μια εφαρμογή αναγνώστης κόμικς - κάτι που η οθόνη του NOOK Color θα ήταν πραγματικά κατάλληλη - αλλά τίποτα σε αυτό το σημείο.

Η τιμολόγηση ήταν για το τι θα περίμενε κανείς, καθώς πολλές από τις εφαρμογές χτυπούν το σημείο τιμών των $ .99 έως $ 1.99, αν και είμαι σίγουρος ότι έβλεπα ένα στο $ 39,99. Έχοντας πρόσβαση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό, αλλά οπουδήποτε έχω το e-reader μου, έχω το iPhone μου κοντά, οπότε δεν είμαι πολύ σίγουρος πόση χρήση θα πάρω. αλλά για εκείνους που προτιμούν να ταξιδεύουν στο φως, μπορεί να είναι πιο επιτακτική.

Το πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό φόρτωσε περιεχόμενο πολύ γρήγορα και η μεγαλύτερη οθόνη του NOOK Color σημαίνει ότι η εμπειρία είναι σίγουρα πιο χρήσιμη από την πλοήγηση στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το προαναφερθέν iPhone, αλλά το έκανε πριν από την ενημέρωση. Κατά τις προκαταρκτικές δοκιμές, το NOOK Color αντιμετώπισε πράγματι το περιεχόμενο Flash που αντιμετώπισα, αλλά διαπίστωσα ότι το περιεχόμενο του YouTube που δεν είχε βελτιστοποιηθεί για την περιήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου κατέρρευσε πολύ άσχημα.

Έχω ακόμη δει τα κινούμενα σχέδια του ηλεκτρονικού βιβλίου, αλλά τα ηλεκτρονικά βιβλία μου αγοράζονται από την Kobo και είναι πιθανό ότι μόνο τα βιβλία NOOK θα υποστηρίξουν αυτή τη λειτουργία. Το NOOK Firmware 1.2 είναι κάτι περισσότερο από μια ανανέωση καλλυντικών και είναι υποχρεωμένο να κάνει τους ιδιοκτήτες NOOK Color ευτυχισμένους κατασκηνωτές. Εάν σας άρεσε ο ηλεκτρονικός σας αναγνώστης όπως ήταν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αλλαγή της εμπειρίας σας από την ενημέρωση, απλά να συνεχίσετε την ηλεκτρονική ανάγνωση. Αλλά αν επιθυμούσατε περισσότερη λειτουργικότητα και μεγαλύτερη γεύση από την αγάπη του Android, ήρθε η ώρα να γιορτάσετε.