Πώς να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος των Windows XP για την Αναίρεση κακόβουλου λογισμικού

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την επαναφορά συστήματος για την κατάργηση ενός ιού;

Τα Windows XP προσφέρουν ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, όταν πρόκειται για την καταπολέμηση κακόβουλου λογισμικού όλων των ειδών. Εάν ο υπολογιστής σας έχει υποστεί βλάβη από έναν Trojan, έχει προσβληθεί από ιό ή έχει διεισδύσει από το spyware, μπορείτε απλά να επιστρέψετε εγκαίρως σε κάποιο σημείο πριν από την εμφάνιση προβλημάτων στον υπολογιστή.

Η Επαναφορά Συστήματος αποθηκεύει περιοδικά ένα Σημείο Επαναφοράς για να παρέχει ένα μέσο επιστροφής σε μια γνωστή-καλή διαμόρφωση εάν κάτι πάει στραβά. Σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή εγκαταστήσετε νέο λογισμικό, δημιουργείται ένα σημείο επαναφοράς. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα σημείο επαναφοράς .

Η Επαναφορά Συστήματος θα ακυρώσει τα προγράμματα και τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από το Σημείο Επαναφοράς, αλλά δεν θα αγγίξουν αρχεία δεδομένων όπως έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα ή μουσικά αρχεία MP3. Επομένως, τα προσωπικά σας δεδομένα θα πρέπει να επιβιώσουν την επαναφορά, αλλά ίσως χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε όλα τα προγράμματα που είχαν εγκατασταθεί μετά το Σημείο Επαναφοράς.

Αν παρατηρήσετε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί αργά, παράξενα, παράξενα, funky ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο από τον τρόπο που προορίζεται να τρέξει, ίσως έχει μολυνθεί ή συμβιβαστεί με κάποιο τρόπο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να την επιστρέψετε στην προηγούμενη δόξα:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη | Όλα τα προγράμματα Αξεσουάρ | Εργαλεία συστήματος Επαναφοράς συστήματος
  2. Επιλέξτε Επαναφορά του υπολογιστή μου σε προηγούμενη φορά και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο
  3. Χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο, επιλέξτε μια ημέρα και το σημείο επαναφοράς στο οποίο θέλετε να επιστρέψετε και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο
  4. Αποθηκεύστε την εργασία σας και κλείστε τα ανοιχτά προγράμματα. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να επιβεβαιώσετε την επιθυμία σας για επαναφορά του υπολογιστή σας στο καθορισμένο σημείο επαναφοράς.

Ο υπολογιστής θα κλείσει και θα επανεκκινήσει, αφού κάνει κάποια σκέψη και κάνει κάποιες αλλαγές. Όταν όλα λέγονται και γίνονται, ο υπολογιστής θα αποκατασταθεί στην κατάσταση που βρίσκεται στο καθορισμένο σημείο επαναφοράς και όλα θα πρέπει να είναι καλά.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν τερματίζετε πίσω από το σημείο όπου ξεκινήσατε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς, το λογισμικό προστασίας από spyware και άλλο λογισμικό ασφαλείας έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί και ότι είναι ενημερωμένο.