Μπορούν οι χάκερ να καταλάβουν το αυτοκίνητό μου;

Ανεξάρτητα από το τι συσκευή, αν έχει κάποια CPU σε αυτήν ή είναι συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο, οι πιθανότητες είναι ότι κάποιος έχει δοκιμάσει και ίσως κατάφερε να το πειράξει. Πλυντήρια, βηματοδότες, οδικές πινακίδες, τίποτα δεν φαίνεται να είναι εκτός ορίων.

Μάλλον μια από τις πιο τρομακτικές αγκίστριες που θεωρούσαν ότι λειτουργούσαν μόνο στις ταινίες ήταν η απόσπαση ενός αυτοκινήτου από απόσταση. Αυτό θεωρήθηκε ως ο τομέας της φαντασίας techno-thriller hacker έως ότου ένα πρόσφατο άρθρο στο Wired χαρακτήρισε μια απόπειρα απομάκρυνσης της απόπειρας απομακρυσμένου αυτοκινήτου σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας δημοσιογράφος που γράφει μια ιστορία σχετικά με το θέμα.

Ο Andy Greenberg της Wired, είχε το τζιπ Cherokee ότι οδηγούσε σκόπιμα από δυο ερευνητές αυτοκινήτων χάκερ, για να δείξει ότι η αραίωση αυτοκινήτων είναι πραγματική και πραγματικά τρομακτικό.

Οι χάκερ ήταν σε θέση να πάρουν ασύρματο έλεγχο (μέσω του Διαδικτύου) σε πολλά από τα συστήματα του αυτοκινήτου, από τον έλεγχο του κλίματος μέχρι την ψυχαγωγία, το τιμόνι, τα φρένα, τη μετάδοση κλπ. Ναι, διαβάσατε αυτό το δικαίωμα, βασικά είχαν τον πλήρη τηλεχειρισμό του αυτοκινήτου .

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι χάκερ απέδειξαν την ικανότητά τους να ελέγχουν το τιμόνι, να απενεργοποιούν τα φρένα, να αποσπούν τη ζώνη ασφαλείας και πολλά άλλα πράγματα που αποσπούν και τρομάζουν τον δημοσιογράφο που είναι το αυτοκίνητο, για όλους τους σκοπούς και τους σκοπούς, έλεγχος. Ο οδηγός είχε γίνει επιβάτης που έμεινε ακριβώς στη θέση του οδηγού.

Αυτό είναι σχεδόν το σενάριο εφιάλτη όλων.

Αυτή η χάκερ έγινε εν μέρει δυνατή από τη συνδεμένη με το Διαδίκτυο "Fiber Chrysler" χαρακτηριστικό "Uconnect", η οποία ενεργεί σαν το smarts πίσω από την ψυχαγωγία του αυτοκινήτου, την πλοήγηση και άλλες "συνδεδεμένες" λειτουργίες. Το σύστημα αυτό χρησίμευσε ως σημείο εισόδου με το οποίο οι ερευνητές των χάκερ μπορούσαν να έχουν πρόσβαση από απόσταση και να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος. Οι χάκερ ήταν σε θέση να εκμεταλλευτούν μια ευπάθεια στο σύστημα και να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση.

Έτσι το μεγάλο ερώτημα είναι:

Είναι το αυτοκίνητό μου ευάλωτο σε αυτό το hacking hack;

Αν είστε κάτοχος οχήματος Chrysler 2013 - 2015 που διαθέτει το πακέτο Uconnect, το αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι ευάλωτο στο είδος του hack που αναφέρεται στο άρθρο Wired. Αν και η πραγματική ευπάθεια αποδείχθηκε ότι δουλεύει σε ένα Jeep Cherokee, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εκμετάλλευσή τους θα μπορούσε να τροποποιηθεί για να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε μοντέλο της Chrysler που παρουσίαζε το ευάλωτο σύστημα Uconnect.

Η Chrysler δημοσίευσε πρόσφατα αυτόν τον κατάλογο οχημάτων που ενδέχεται να επηρεαστούν από το θέμα:

Εάν το αυτοκίνητό μου είναι ευάλωτο στο Hack, Πώς μπορώ να το διορθώσω ή να το διορθώσω;

Καλύτερη επιλογή - Πάρτε το σε έναν έμπορο

Η καλύτερη επιλογή σας είναι να πάρετε το όχημά σας σε έναν αντιπρόσωπο της Chrysler και να τον αφήσετε να εκτελέσει την πραγματική αποτύπωση. Λίγο μετά το ενσύρματο άρθρο, η Chrysler εξέδωσε επίσημη ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων οχημάτων που ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτήν την πρόσφατα ανακάλυψη ευπάθειας. Η Chrysler δήλωσε επίσης πρόσφατα ότι αναλαμβάνει δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε επίπεδο δικτύου, κάτι που θα ισοδυναμούσε με την παρεμπόδιση της επίθεσης στο δίκτυο Sprint που χρησιμοποιείται από το σύστημα Uconnect.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Chrysler και ανατρέξτε στην ενότητα ανακλήσεων για να διαπιστώσετε εάν το όχημά σας ενδέχεται να επηρεαστεί ή όχι.

Δεύτερη επιλογή - Κάνε τον εαυτό σου

Πιθανότατα λίγο ριψοκίνδυνο να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, αλλά εάν επιλέξετε να κάνετε Do-it-Yourself, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Chrysler και να κατεβάσετε τη λύση σε μια μονάδα USB και να επιχειρήσετε να την εγκαταστήσετε μόνοι σας. Θα σας συνιστούσα να αφήσετε τον έμπορο να το εγκαταστήσει, αν είναι καθόλου δυνατό, καθώς θα βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει και βεβαιωθείτε ότι όλες οι αλλαγές θα ισχύουν και ότι η ετικέτα έχει εφαρμοστεί σωστά.