Ασφάλεια, ιδιωτικότητα και ασφάλεια Google+

Μάθετε ποιες ρυθμίσεις θα σας κρατήσουν έξω από το πρόβλημα

Έχετε ακούσει όλη τη δημοσιότητα σχετικά με το Google+. Μπορεί να έχετε καταπλήξει, να αποκτήσετε έναν λογαριασμό και να αρχίσετε να δημιουργείτε τους "κύκλους" φίλων σας, αλλά έχετε αφιερώσει το χρόνο για να δείτε τι είδους στοιχεία απορρήτου και ασφάλειας που έχει ψήσει το Google στο Google+;

Το Facebook, ο κύριος ανταγωνιστής του Google +, έχει προσαρμόσει τις ρυθμίσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας με την πάροδο του χρόνου, με βάση τις ανησυχίες του χρήστη και άλλους παράγοντες. Το Facebook έχει επιτύχει ένα αρκετά ισχυρό σύστημα μέτρων για την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής, το opt-out, ομαδοποίησης και φιλίας που εξακολουθούν να εξελίσσονται σήμερα.

Εξαρτάται από τους προγραμματιστές του Google+ αν θέλουν να ακολουθήσουν το προβάδισμα του Facebook ή να πάνε σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ιδιωτικότητας.

Η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να βρίσκεται στο ερώτημα εάν το Google+ έχει κάνει καλή δουλειά, εφαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Όλοι θυμόμαστε την πρώτη σημαντική εισβολή της Google στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης, γνωστή και ως Google Buzz. Οι αρχικές ρυθμίσεις απορρήτου του Buzz άφησαν πολλά για να είναι επιθυμητές και ως εκ τούτου κατατέθηκαν αγωγές κατηγορίας. Η Google έχει μάθει ότι είναι μάθημα; Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προσφερόμενες λύσεις ασφάλειας και ιδιωτικού απορρήτου του Google +, για να κάνετε την εμπειρία σας στο Google+ ασφαλή.

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας σας στο Google+.

1. Περιορίστε την προβολή του Google & # 43; κύκλους για να αυξήσετε το απόρρητό σας

Αν δεν θέλετε όλοι στον κόσμο να μπορούν να δουν ποιοι είναι οι φίλοι σας, ίσως θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Για να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει τους φίλους και τους κύκλους σας:

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Προφίλ και απόρρητο" από τη σελίδα "Λογαριασμοί Google+":

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία ορατότητας δικτύου" από την ενότητα "Κοινή χρήση" της σελίδας.

Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για το "Show People In", αν δεν θέλετε ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων όσων βρίσκονται στους κύκλους σας, να μπορεί να δει ποιοι είναι οι φίλοι σας. Η άλλη επιλογή είναι να αφήσετε το πλαίσιο ελέγχου και να επιλέξετε αν θέλετε οι φίλοι σας να μπορούν να δουν ποιοι είναι στους κύκλους σας ή μπορείτε να επιτρέψετε σε ολόκληρο τον κόσμο να δει αυτές τις πληροφορίες. Η τρέχουσα προεπιλογή είναι να επιτρέπετε σε όλους στον κόσμο να δουν ποιοι είναι στους κύκλους σας.

Εάν θέλετε να είστε πιο ιδιωτικοί, μπορείτε να αποτρέψετε το γεγονός ότι έχετε προστεθεί στους κύκλους άλλων ανθρώπων αν καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου που εμφανίζει το μήνυμα "Εμφάνιση ατόμων που σας έχουν προσθέσει σε κύκλους" στο κάτω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου "Επεξεργασία ορατότητας δικτύου" κουτί.

2. Κατάργηση της συνολικής πρόσβασης στα τμήματα του προσωπικού σας προφίλ που δεν θέλετε να μοιραστείτε με τον κόσμο

Οι κλέφτες της ταυτότητας αγαπούν τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως εκεί που πήγατε στο σχολείο, όπου έχετε εργαστεί, κλπ. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι ένα χρυσωρυχείο για αυτούς. Εάν κάνετε αυτά τα κομμάτια πληροφοριών διαθέσιμα για ολόκληρο τον κόσμο, απλά ζητάτε να τα χρησιμοποιήσουν για να κλέψουν την ταυτότητά σας. Είναι καλύτερο να περιορίσετε την πρόσβαση στις περισσότερες από αυτές τις λεπτομέρειες, επιτρέποντας μόνο στους φίλους σας τη δυνατότητα να βλέπουν αυτές τις πληροφορίες.

Οποτεδήποτε βλέπετε ένα εικονίδιο σφαίρας δίπλα σε κάτι στο Google+, αυτό σημαίνει ότι μοιράζεστε αυτό το στοιχείο με τον κόσμο και όχι μόνο με εκείνους που βρίσκονται στους κύκλους σας.

Για να περιορίσετε ορισμένα τμήματα του προφίλ σας να είναι ορατά μόνο στα άτομα που βρίσκονται στους κύκλους σας:

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Προφίλ και απόρρητο" από τη σελίδα "Λογαριασμοί Google+".

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Επεξεργασία ορατότητας στο προφίλ" στην ενότητα "Προφίλ Google" της σελίδας.

Στη σελίδα που ανοίγει, κάντε κλικ σε κάθε στοιχείο του προφίλ σας για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ορατότητας. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο και αλλάξτε τα στοιχεία που δεν θέλετε να αποκαλυφθούν στον κόσμο.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος επεξεργασίας" στην κόκκινη γραμμή κοντά στο επάνω μέρος της οθόνης όταν ολοκληρώσετε την τροποποίηση της ορατότητας του προφίλ σας.

Εάν δεν θέλετε οι πληροφορίες σας να είναι διαθέσιμες σε μηχανές αναζήτησης, πρέπει να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου "Βοήθεια για την εύρεση του προφίλ μου στα αποτελέσματα αναζήτησης" από την ενότητα "Ορατότητα αναζήτησης" στο κάτω μέρος της σελίδας.

3. Περιορίστε την προβολή των μεμονωμένων αναρτήσεων στο Google & # 43; ρεύμα

Το Google+ σάς επιτρέπει να περιορίζετε την προβολή των μεμονωμένων αναρτήσεων (π.χ. ενημερώσεις κατάστασης, φωτογραφίες, βίντεο, συνδέσμους κ.λπ.). Όταν δημοσιεύετε κάτι στο ρεύμα Google+ στην αρχική σας σελίδα, κοιτάξτε το πλαίσιο κάτω από το πλαίσιο κειμένου στο οποίο πληκτρολογείτε την ανάρτησή σας. Θα πρέπει να δείτε ένα μπλε πλαίσιο με το όνομα του προεπιλεγμένου σας κύκλου (π.χ. Φίλοι). Αυτό υποδεικνύει τους ανθρώπους με τους οποίους πρόκειται να μοιραστεί η ανάρτησή σας. Μπορείτε να καταργήσετε την προβολή για την ανάρτηση κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "X" μέσα στο μπλε πλαίσιο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε την ικανότητα ενός ατόμου ή ενός κύκλου να δει την ανάρτηση.

Καθώς το Google+ εξελίσσεται, θα υπάρχει αναμφισβήτητα πρόσθετες επιλογές απορρήτου και ασφάλειας. Θα πρέπει να ελέγχετε την ενότητα "Προφίλ και απόρρητο" του λογαριασμού σας στο Google+ κάθε μήνα περίπου, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε συμπεριληφθεί σε κάτι που θα προτιμήσατε να αποχωρήσετε.