Προστατέψτε τον υπολογιστή σας με το Windows Defender

Μια επισκόπηση του ενσωματωμένου λογισμικού Anti-Malware των Windows 10

Τι είναι το Windows Defender;

Chasetheson φωτογράφηση / Στιγμή

Το Windows Defender είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που περιλαμβάνει η Microsoft με τα Windows 10. Προστατεύει τον υπολογιστή σας από λογισμικό υποκλοπής spyware, ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό (π.χ. κακόβουλο λογισμικό που βλάπτει τη συσκευή σας). Κάποτε ονομαζόταν "Microsoft Security Essentials".

Είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή κατά την πρώτη εκκίνηση των Windows 10, αλλά μπορεί να απενεργοποιηθεί. Μια σημαντική σημείωση είναι ότι αν εγκαταστήσετε ένα άλλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Windows Defender. Τα προγράμματα προστασίας από ιούς δεν τους αρέσει να εγκαθίστανται στο ίδιο μηχάνημα και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Windows Defender. Πρώτον, πρέπει να το βρείτε. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να πληκτρολογήσετε "υπερασπιστή" στο παράθυρο αναζήτησης στο κάτω αριστερό μέρος της γραμμής εργασιών. Το παράθυρο βρίσκεται δίπλα στο κουμπί "Έναρξη" .

Κύριο παράθυρο

Όταν ανοίξει το Windows Defender, θα δείτε αυτήν την οθόνη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρήσετε είναι το χρώμα. Μια κίτρινη μπάρα στην κορυφή της οθόνης του υπολογιστή εδώ, μαζί με το θαυμαστικό, είναι ο όχι πολύ λεπτός τρόπος της Microsoft να σας λέει ότι πρέπει να αναλάβετε κάποια ενέργεια. Παρατηρήστε ότι ο τρόπος "Κατάσταση Η / Υ: Ενδεχομένως απροστάτευτο" στην κορυφή, σε περίπτωση που χάσατε όλες τις άλλες προειδοποιήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, το κείμενο μου λέει ότι πρέπει να εκτελέσω μια σάρωση. Παρακάτω, τα σημάδια επιθεώρησης μου λένε ότι είναι ενεργοποιημένη η "προστασία σε πραγματικό χρόνο", που σημαίνει ότι ο Defender λειτουργεί συνεχώς και ότι οι ορισμοί των ιών μου είναι "ενημερωμένοι". Αυτό σημαίνει ότι ο Defender έχει τις τελευταίες περιγραφές φορτίων ιών και θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τις πιο πρόσφατες απειλές στον υπολογιστή μου.

Υπάρχει επίσης ένα κουμπί "Σάρωση τώρα", για να εκκινήσετε με μη αυτόματο τρόπο μια σάρωση, και κάτω από αυτό, τις λεπτομέρειες της τελευταίας σάρωσης μου, συμπεριλαμβανομένου του είδους που ήταν.

Στα δεξιά υπάρχουν τρεις επιλογές σάρωσης. Ας τα περάσουμε. (Επίσης, σημειώστε ότι η φράση "Επιλογές σάρωσης" είναι μόνο μερικώς ορατή. Αυτό φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα στο πρόγραμμα, οπότε μην ανησυχείτε γι 'αυτό.)

Ενημέρωση καρτέλας

Αυτό που έχετε δει μέχρι τώρα είναι οι πληροφορίες στην καρτέλα "Αρχική σελίδα", όπου θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας. Η καρτέλα "Ενημέρωση", δίπλα της, παραθέτει την τελευταία φορά που ενημερώθηκαν οι ορισμοί των ιών και του spyware. Η μόνη φορά που πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό που είναι εδώ είναι όταν οι ορισμοί είναι παλιές επειδή ο Defender δεν θα ξέρει τι να αναζητήσει και το νεότερο κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε να μολύνει τον υπολογιστή σας.

Καρτέλα ιστορικού

Η τελική καρτέλα φέρει την ένδειξη "Ιστορικό". Αυτό σας ενημερώνει για το ποιο κακόβουλο πρόγραμμα βρέθηκε και τι κάνει ο Defender με αυτό. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Προβολή λεπτομερειών", μπορείτε να δείτε ποια στοιχεία υπάρχουν σε καθεμία από αυτές τις κατηγορίες. Όπως και στην καρτέλα "Ενημέρωση", πιθανότατα δεν θα περάσετε πολύ χρόνο εδώ, εκτός αν εντοπίζετε ένα συγκεκριμένο κομμάτι κακόβουλου λογισμικού.

Ερευνα...

Μόλις πατήσετε το κουμπί "Σάρωση τώρα", θα ξεκινήσει η σάρωση και θα λάβετε ένα παράθυρο προόδου που δείχνει πόσο από τον υπολογιστή σας έχει σαρωθεί. Οι πληροφορίες σας δείχνουν επίσης τον τύπο της σάρωσης που γίνεται. όταν το ξεκίνησες. πόσο καιρό πηγαίνει? και πόσες αντικείμενα, όπως τα αρχεία και οι φάκελοι, έχουν σαρωθεί.

Προστατευμένος υπολογιστής

Όταν ολοκληρωθεί η σάρωση, θα δείτε πράσινο. Η μπάρα τίτλου στην κορυφή γίνεται πράσινη και η (τώρα) πράσινη οθόνη έχει ένα σημάδι επιλογής, επιτρέποντάς σας να ξέρετε ότι όλα είναι καλά. Θα σας πει επίσης πόσα αντικείμενα σαρώθηκαν και αν βρήκαν πιθανές απειλές. Εδώ, το πράσινο είναι καλό και το Windows Defender είναι εντελώς ενημερωμένο.

Μείνε ασφαλής

Παρακολουθήστε το Κέντρο δράσης των Windows 10. θα σας πει εάν είναι ώρα να σαρώσετε τον υπολογιστή σας. Όταν το χρειάζεστε, θα ξέρετε πώς. Ως ο πιο ενδιαφέρονς άνθρωπος στον κόσμο Μπορεί να πει: Μείνε ασφαλής, φίλε μου.