Ένας οδηγός για πολυλειτουργικούς εκτυπωτές

Ταιριάζει στο σωστό περιβάλλον, εκπέμπουν οι πολυλειτουργικοί εκτυπωτές

Δεδομένου ότι ο Peter έγραψε αυτό το άρθρο το 2008, η αγορά του εκτυπωτή έχει δει πολλές αλλαγές. Οι περισσότερες από τις περιγραφές του για τις διάφορες λειτουργίες MFP, ωστόσο, εξακολουθούν να ισχύουν. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις λειτουργίες ενός MFP (γνωστός και ως all-in-one ή AIO), σας προτείνω να διαβάσετε.

Εν τω μεταξύ, συμπεριλαμβάνω επιπλέον συνδέσμους σε υλικό που θα σας βοηθήσει να ενημερώσετε περισσότερο σχετικά με την τεχνολογία των εκτυπωτών γενικότερα. Ο πρώτος, The Enduring Inkjet περιγράφει τα μέσα και τα άκρα της αγοράς και χρήσης, καθώς και της τεχνολογίας inkjet γενικότερα. Ο δεύτερος εκτυπωτής LED λέιζερ Class , περιγράφει τη διαφορά μεταξύ των εκτυπωτών που βασίζονται σε LED και των πραγματικών εκτυπωτών laser. Σε συνδυασμό με το παρακάτω υλικό, θα πρέπει να έχετε καλή κατανόηση των εκτυπωτών MFP ή AIO.

Ένας εκτυπωτής all-in-one (γνωστός επίσης ως πολυλειτουργικός ή MFP) ακούγεται σαν η τέλεια προσφορά. Μετά από όλα, όχι μόνο εκτυπώνει, αλλά και ολόκληρος ο λόγος για τον οποίο αγοράζει έναν εκτυπωτή, αλλά μπορεί επίσης να σαρώνει φωτογραφίες και έγγραφα (συχνά απευθείας σε μια μονάδα USB ή σε έγγραφο PDF), φαξ (συχνά σε χρώμα) και να δημιουργεί αντίγραφα . Γιατί δεν θα θέλατε ένα;

Λοιπόν, ο χώρος είναι ένας λόγος για να σκεφτείτε δύο φορές εάν χρειάζεστε έναν εκτυπωτή all-in-one. Στα πλάγια σχεδόν δύο πόδια και ένα βαθύ πόδι, πρέπει να έχετε ένα μέρος για να το βάλετε πριν να το χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι ελαφρύ, είτε, συχνά ζυγίζει σε πάνω από 30 κιλά. Έτσι πριν αγοράσετε, σκεφτείτε προσεκτικά πόσο συχνά χρειάζεστε πραγματικά αυτές τις επιπλέον λειτουργίες. Εάν δεν τις χρειάζεστε, ίσως να μην χρειαστείτε το μεγαλύτερο μηχάνημα.

Ερευνα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας σαρωτής μπορεί να είναι ένα πρακτικό στοιχείο για να έχετε. Εάν είστε το είδος του ατόμου που έχει σχεδιάσει να έχει ένα καθαρό και οργανωμένο γραφείο (και σίγουρα επιθυμώ ότι ήμουν αυτό το είδος του ατόμου), οι σαρωτές μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του μεγάλου μέρους του χαρτιού που χρειάζεστε για την αποθήκευση και η αρχειοθέτηση των PDFs παίρνει πολλά λιγότερο χώρο. Οι περισσότεροι εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών πρόκειται να παρέχουν αξιοπρεπή αλλά πολύ βασική δυνατότητα σάρωσης. Αυτό είναι καλό αν τα στοιχεία που σαρώτε είναι μόνο για δική σας χρήση. αλλά εάν σαρώσετε ως μέρος της εργασίας σας, ένας ξεχωριστός σαρωτής υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι μια καλύτερη επένδυση.

Φαξ

Το μηχάνημα all-in-one διαθέτει ενσωματωμένη συσκευή φαξ που έχω χρησιμοποιήσει περίπου έξι φορές σε τρία χρόνια. Όταν το χρειάζομαι, είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω, αλλά τώρα που το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει γίνει πανταχού παρόν, φαίνεται ότι η αποστολή φαξ είναι στο δρόμο της να γίνει ξεπερασμένη. Εάν εκτελείτε συχνά φαξ, ελέγξτε την ταχύτητα του μόντεμ φαξ που είναι ενσωματωμένη στον εκτυπωτή. Θα ήταν ασυνήθιστο αν ήταν μικρότερο από 33,6 Kbps, το οποίο διαρκεί περίπου τρία δευτερόλεπτα για να στείλει με φαξ μία μόνο ασπρόμαυρη σελίδα. Μια άλλη σημαντική παρατήρηση είναι πόσες σελίδες μπορεί να αποθηκεύσει το φαξ στη μνήμη. Ορισμένα, όπως το Pixma MX922, αποθηκεύουν 150 εισερχόμενα και εξερχόμενα, πράγμα που σημαίνει ότι το μηχάνημα μπορεί να λάβει ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένο.

Αντιγραφή

Μοιάζει πολύ με τη σάρωση, έχοντας μια συσκευή αντιγραφής στο γραφείο του σπιτιού σας είναι χρήσιμη. Σκεφτείτε ξανά πώς σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φωτοαντιγραφικό. Εάν χρειάζεστε έγχρωμα αντίγραφα, τότε το λέιζερ all-in-one δεν πρόκειται να λειτουργήσει για εσάς (εκτός αν σκοπεύετε να ξοδέψετε τουλάχιστον 500 δολάρια σε μοντέλο χαμηλού τέλους). Αλλά αν χρειάζεστε μόνο κάτι για τη δική σας χρήση, οι περισσότεροι εκτυπωτές inkjet που έχω δει θα κάνουν μια καλή δουλειά.

Αλλα χαρακτηριστικά

Κάθε πολυλειτουργικός εκτυπωτής πρέπει να διαθέτει αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF), αλλά δεν το κάνει όλοι. Ένας αυτόματος τροφοδότης εγγράφων σας επιτρέπει να τοποθετήσετε πολύ χαρτί ταυτόχρονα και να μην χρειάζεται να τροφοδοτείτε περισσότερο σε λίγα λεπτά. Θα θελήσετε τουλάχιστον την ικανότητα για φύλλα χαρτιού μεγέθους 30 γραμμάτων.

Μια άλλη δυνατότητα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η εκτύπωση διπλής όψης ή η δυνατότητα εκτύπωσης και στις δύο πλευρές της σελίδας. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χαρτί ή να χρειαστεί να εκτυπώσετε φυλλάδια και φυλλάδια, η εκτύπωση διπλής όψης είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Αλλά, όπως και ο ADF, δεν είναι διαθέσιμος για όλα τα σε ένα (και είναι ένα επιπλέον κόστος για τους άλλους).

Τέλος, εάν έχετε περισσότερους από έναν υπολογιστές που εργάζονται στο σπίτι ή το γραφείο σας, ένας πολυλειτουργικός εκτυπωτής που είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο είναι μια τεράστια ευκολία. Ακόμα κι αν έχετε μόλις έναν υπολογιστή, ορισμένοι εκτυπωτές μπορούν να εκτυπώσουν μέσω Bluetooth, ένα ασύρματο πρωτόκολλο μικρής εμβέλειας. Αυτό σας δίνει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με το πού να τοποθετήσετε τον εκτυπωτή, το οποίο αξίζει πολύ, δεδομένου ότι τα πιο all-in-ones είναι behemoths.