Το ραδιόφωνο αυτοκινήτου δεν ταιριάζει

Όταν ένα νέο ραδιόφωνο αυτοκινήτου δεν ταιριάζει σωστά, υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορεί να λειτουργούν. Εάν το νέο στερεοφωνικό αυτοκινήτου δεν ταιριάζει, επειδή είναι λάθος μέγεθος, τότε ένα κιτ ραδιοφώνου αυτοκινήτου θα βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν έχετε αγοράσει ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου 1 DIN για να αντικαταστήσετε ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου 2 DIN , τότε ένα κιτ εγκατάστασης θα κάνει το τέχνασμα. Το αντίθετο συνήθως δεν είναι αλήθεια και τα κατάλληλα κιτ μπορεί να προκαλέσουν ζητήματα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου μερικά δευτερεύοντα αυτοκίνητα στερεοφωνικά δεν θα χωρέσουν σε ορισμένα κιτ εγκατάστασης και άλλοι συνδυασμοί μπορούν να οδηγήσουν σε ένα βρώμικο πίνακα ελέγχου.

Όταν ένα νέο ραδιόφωνο αυτοκινήτου δεν ταιριάζει επειδή το μέγεθος έχει σημασία

Τα στερεοφωνικά εργοστασιακά αυτοκίνητα έρχονται σε όλα τα παράξενα σχήματα και μεγέθη αυτές τις μέρες, αλλά υπάρχουν τρεις παράγοντες κοινής μορφής για τις μονάδες aftermarket που βασίζονται όλα σε ένα ενιαίο πρότυπο DIN. Το πρότυπο DIN για ραδιόφωνα αυτοκινήτων καθορίζει ύψος 50mm και πλάτος 180mm, χωρίς αναφορά στο βάθος.

Μετρούμενες σε ίντσες, οι μονάδες κεφαλής που είναι σύμφωνες με το πρότυπο DIN είναι περίπου 2 "ψηλές και 7" ευρείες, παρά το γεγονός ότι 180 mm μετατρέπει στην πραγματικότητα σε 7.08661 ίντσες. Αυτό στην πραγματικότητα πέφτει κάπου μεταξύ των 7 5/64 "και 7 3/32", αλλά υπάρχει συνήθως αρκετός χώρος wiggle που μερικές εκατοντάδες της ίντσας εδώ ή εκεί δεν πειράζει πάρα πολύ.

Τα άλλα δύο κοινά μεγέθη μονάδας κεφαλής λαμβάνονται επίσης από το πρότυπο DIN. Το μεγαλύτερο είναι 2 DIN, το οποίο είναι απλά 4 "και πλάτος 7", τότε υπάρχει το λιγότερο συνηθισμένο 1,5 DIN , το οποίο είναι περίπου 3 "ψηλό και 7" πλάτος.

Ακριβώς κοιτάζοντας τα τρία κοινά μεγέθη ραδιοφώνου αυτοκινήτου, είναι εύκολο να δούμε πώς θα μπορούσατε να καταλήξετε με θέματα που ταιριάζουν σε ένα πολύ βασικό επίπεδο. Οι μονάδες κεφαλής που είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τις προδιαγραφές 2 DIN ή 1,5 DIN απλά δεν χωρούν σε μια υποδοχή που προορίζεται για μια μονάδα 1 DIN και προσπαθεί να τοποθετήσει ένα 1 DIN στερεοφωνικό στο χώρο που παρέχει μια μονάδα 2 DIN OEM θα αφήσει ένα άσχημο, τρύπα.

Επίλυση προβλημάτων εγκατάστασης ραδιοφώνου αυτοκινήτου με κιτ εγκατάστασης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η λύση για ένα νέο ραδιόφωνο αυτοκινήτου που δεν ταιριάζει είναι ένα στερεοφωνικό κιτ εγκατάστασης αυτοκινήτου. Σε αντίθεση με τις επικεφαλής μονάδες μετά την πώληση, οι οποίες είναι πλατφόρμα αγνωστικιστές και έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων και φορτηγών, κάθε κιτ εγκατάστασης είναι κατασκευασμένο για ένα πολύ συγκεκριμένο φάσμα κατασκευαστών ή μοντέλων.

Η κλασική χρήση για ένα κιτ εγκατάστασης ραδιοφώνου αυτοκινήτου είναι να επιτρέψει σε ένα ραδιόφωνο μετά την αγορά 1 DIN να ταιριάζει σε μια παύλα που συνοδεύει ένα εργοστασιακό στερεοφωνικό εργοστάσιο DIN 2 ή 1,5 DIN. Αυτός ο τύπος κιτ περιλαμβάνει υποδοχή και υλικό τοποθέτησης που θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε 1 DIN ραδιόφωνο μετά την αγορά, ενώ θα ταιριάζει τέλεια στην παύλα της συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και έτους του οχήματός σας. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτός ο τύπος κιτ θα περιλαμβάνει επίσης μια θήκη αποθήκευσης για να κάνει χρήση του επιπλέον χώρου.

Τα κιτ εγκατάστασης στερεοφωνικών αυτοκινήτων μπορούν επίσης να επιλύσουν προβλήματα όπου ένα ραδιόφωνο μετά την αγορά δεν ταιριάζει λόγω του ιδιόκτητου ραδιοφώνου του εργοστασίου .

Όταν ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου δεν θα τοποθετηθεί σε ένα κιτ εγκατάστασης

Παρά το γεγονός ότι τα ραδιόφωνα μετά την πώληση αντιστοιχούν σχεδόν ομοιόμορφα σε 1 DIN, 1,5 DIN ή 2 διαστάσεις DIN, υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες μπορεί να διαπιστώσετε ότι μια κεντρική μονάδα μετά την αγορά δεν ταιριάζει πραγματικά σε ένα κιτ εγκατάστασης με το οποίο προορίζεται να λειτουργήσει. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω της μικρής διαφοράς μεταξύ του ισχύοντος προτύπου DIN, το οποίο μετριέται σε χιλιοστά, και του αποδεκτού προτύπου των ΗΠΑ, το οποίο δίδεται σε ίντσες εφόσον δεν ταιριάζουν με ακρίβεια.

Εάν ένα κιτ εγκατάστασης από έναν κατασκευαστή δεν λειτουργεί με τη νέα σας μονάδα κεφαλής, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να κατασκευαστεί ένα κιτ από διαφορετικό κατασκευαστή. Αυτό δεν είναι ένα τρομερό σύνηθες φαινόμενο, αλλά εάν η μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας είναι σχετικά κοινό ή δημοφιλές, συχνά θα είστε σε θέση να ξεκλειδώσετε πιθανά ζητήματα, ελέγχοντας τις συζητήσεις στο φόρουμ στο Διαδίκτυο για να δείτε αν κάποιος με το συγκεκριμένο σας αυτοκίνητο έχει εμπειρία προβλήματα με έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή στερεοφωνικών αυτοκινήτων στο παρελθόν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι επίσης πιθανό να δημιουργήσετε μια κεντρική μονάδα δευτερογενούς αγοράς σε ένα καλαίσθητο κιτ τοποθέτησης ή να τοποθετήσετε ένα άκαμπτο κιτ τοποθέτησης στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας, ξυρίζοντας ένα μικρό κομμάτι υλικού με ένα εργαλείο dremel , αλλά αυτό πηγαίνει πέρα ​​από αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δεχτούν κατά την εγκατάσταση ενός νέου ραδιοφώνου αυτοκινήτου.

Όταν ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου ταιριάζει στο κιτ εγκατάστασης αλλά δεν φαίνεται καθαρό

Ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι χρήστες όταν χρησιμοποιούν ένα κιτ εγκατάστασης είναι ότι, ανάλογα με το σχεδιασμό της κεντρικής μονάδας, η τελική εγκατάσταση μπορεί να μην φαίνεται καθαρή. Το ζήτημα εδώ είναι ότι τα δευτερεύοντα αυτοκίνητα στερεοφωνικά είναι συνήθως σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούν μια στεφάνη, αφού το γεγονός ότι είναι περισσότερο ή λιγότερο καθολικά σημαίνει ότι δεν θα εντάσσονται τέλεια στις παύλες των περισσότερων οχημάτων.

Όταν εγκαθιστάτε μια μονάδα κεφαλής μετά την αγορά σε μια θυρίδα παύλας που ταιριάζει περισσότερο ή λιγότερο, χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο κλουβί, το πρόσωπο του ραδιοφώνου είναι πολύ μακριά για να κουμπώσει η στεφάνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το είδος της εγκατάστασης μετά την αγορά που οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι και ενώ δεν θα φανεί εργοστασιακά, δεν αφήνει άσχημα εκτεθειμένα κενά.

Όταν εγκαθιστάτε μια μονάδα κεφαλής μετά την αγορά με ένα κιτ παύλας, η μονάδα κεφαλής συχνά βιδώνεται στο κιτ μέσω mount ISO αντί να χρησιμοποιεί το μανίκι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ πιο καθαρή εμφάνιση, αν το πλαίσιο του εργοστασίου παίζει μαζί. Εντούτοις, υπάρχουν πολλές καταστάσεις όπου η στεφάνη του εργοστασίου δεν καλύπτει τα κενά μεταξύ του κιτ τοποθέτησης και του ραδιοεπικοινωνιακού ραδιοφώνου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο ελκυστικό τελικό προϊόν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια επικεφαλής μονάδα που είναι τοποθετημένη στο ISO δεν θα κολλήσει αρκετά μακριά για να εγκατασταθεί η στεφάνη μετά την αγορά και να ασφαλίσει ασφαλώς. Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του οχήματος, ενδέχεται να χαλαρώσετε τα μπουλόνια τοποθέτησης και να ολισθήσετε το ραδιόφωνο αρκετά μακριά για να στερεώσετε τη στεφάνη της δευτερεύουσας αγοράς ή να την ολισθήσετε ξανά με το ταμπλό έτσι ώστε τα κενά να είναι λιγότερο εμφανή.

Βεβαιωθείτε ότι ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου θα ταιριάζει

Αν έχετε ήδη αγοράσει ένα νέο ραδιόφωνο αυτοκινήτου και εσείς είτε δεν μπορείτε είτε απλά δεν θέλετε να το επιστρέψετε, τότε θα κολλήσετε προσπαθώντας να βρει κάποιον τρόπο να το κάνει κατάλληλο. Αλλά για εκείνους που δεν έχουν τραβήξει ακόμη τη σκανδάλη σε μια νέα μονάδα, υπάρχουν μερικοί τρόποι να βεβαιωθείτε ότι το νέο ραδιόφωνο θα είναι μια καλή εφαρμογή.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ένα νέο ραδιόφωνο αυτοκινήτου πρόκειται να χωρέσει είναι να μετρήσει πραγματικά το παλιό ραδιόφωνο αυτοκινήτου. Δεδομένου ότι τα περισσότερα ραδιόφωνα είναι είτε 1 DIN, 1,5 DIN, ή 2 DIN, αυτό είναι πραγματικά πολύ εύκολο να το μόνο eyeball. Αλλά για να είστε σίγουροι, μπορείτε απλά να βγάλετε μια ταινία και να ελέγξετε. Αν είναι περίπου 2 "ψηλός, τότε είναι 1 DIN, αν είναι περίπου 3" ύψος είναι ένα 1,5 DIN, και αν είναι περίπου 4 "ύψος είναι 2 DIN.

Εάν αγοράζετε ένα νέο στερεοφωνικό αυτοκινήτου ως δώρο και δεν έχετε πρόσβαση στο όχημα ή εάν η παύλα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δύσκολο να διακρίνετε με μια ματιά πόσο ψηλά είναι το στερεοφωνικό, τότε ο ασφαλέστερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε τη σωστή μονάδα αντικατάστασης μεγέθους, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν οδηγό κατάλληλη.

Τα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης στερεοφωνικών αυτοκινήτων μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό, αλλά οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στο διαδίκτυο από τους λιανοπωλητές όπως το Crutchfield και το Sonic Electronix. Η χρήση ενός κατάλληλου οδηγού από έναν αξιόπιστο ηλεκτρονικό λιανοπωλητή δεν απαιτεί να αγοράσετε πραγματικά από αυτόν τον λιανοπωλητή, οπότε είναι ένας καλός τρόπος να αποκτήσετε μια ιδέα για το τι θα χωρέσει πραγματικά στο αυτοκίνητό σας, ανεξάρτητα από το πού θα καταλήξετε να αγοράσετε τη νέα σας μονάδα από .