Υψηλή απόδοση επιβαρύνσεις επιβάρυνσης Amperage Amperage

Θα καταστρέψει το ηλεκτρολογικό σας σύστημα υψηλός εναλλάκτης υψηλής ισχύος;

Ερώτηση: Εάν εγκαταστήσω έναν υψηλής δυναμικότητας ενισχυτή εναλλασσόμενου ρεύματος για να τροφοδοτήσει μια δέσμη νέων συσκευών ήχου, μπορεί να βλάψει το υπόλοιπο ηλεκτρικό σύστημα;

Αυτή τη στιγμή, όλα τα ηχητικά εργαλεία στο αυτοκίνητό μου είναι απόθεμα, και δεν ακούγεται πολύ καλά. Είμαι στη διαδικασία εκπόνησης σχεδίων για μια πλήρη αναθεώρηση και όταν κλέβω τους αριθμούς φαίνεται ότι θα χρειαστεί να κρεμάσω έναν υψηλής εναλλάκτη ενισχυτή στη θέση του OEM.

Εάν χαστήσω σε έναν εναλλάκτη που είναι ικανός να ξεδιπλώσει σαν 300 ενισχυτές, είναι ότι πρόκειται να τηγανίσετε το υπόλοιπο ηλεκτρικό σύστημα; Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έχω εγκαταστήσει όλο αυτό το νέο καινούργιο ηχητικό εργαλείο, αλλά δεν θέλω να πάρω την ευκαιρία να κάπνιζα τα πάντα.

Απάντηση:

Τα καλά νέα είναι ότι όχι, αντικαθιστώντας έναν εργοστασιακό εναλλάκτη με έναν εναλλασσόμενο υψηλής απόδοσης , από μόνο του, δεν πρόκειται να βλάψει τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα στο αυτοκίνητό σας. Μπορεί να μην έχετε την καλύτερη τύχη να βρίσκετε έναν υψηλής δυναμικότητας ενισχυτή, ο οποίος είναι ικανός να βγάλει 300Α και να τοποθετηθεί στο χώρο του κινητήρα σας, αλλά μπορείτε να ξεκουραστείτε ότι αυτό δεν θα έβλαπτε το ηλεκτρικό σας σύστημα.

Υπάρχουν μερικές τροποποιήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε πριν εγκαταστήσετε έναν υψηλής γεννήτριας ενισχυτή που είναι πραγματικά τόσο μεγάλος, αλλά είναι περισσότερο για να αποτρέψετε την εξουσία και τα καλώδια γείωσης από την καύση, παρά να προστατεύσετε τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά που κρατούν το αυτοκίνητό σας.

Παράδοση και ζήτηση αλουμινίου υψηλής ισχύος

Εάν ανησυχείτε για έναν υψηλής εναλλάκτη ενισχυτή που παρέχει "υπερβολική" ισχύ στο ECU σας ή σε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο του ηλεκτρικού σας συστήματος, δεν χρειάζεται να το κάνετε. Η ονομαστική ένταση σε έναν εναλλάκτη είναι βασικά μόνο η ποσότητα ρεύματος που μπορεί να βγάλει η μονάδα, όχι το ποσό που βγάζει πάντα. Έτσι, αν όλα τα ηλεκτρονικά στο αυτοκίνητό σας, μαζί, τραβήξτε μόνο 60Α, τότε ο θηριώδης 300A γεννήτης θα παράγει μόνο 60Α.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ρεύμα είναι ότι κάθε δεδομένο ηλεκτρικό στοιχείο θα τραβήξει μόνο όση ένταση χρειάζεται για να λειτουργήσει. Έτσι, ενώ ένας ισχυρός ενισχυτής μπορεί να απορροφήσει 150Α, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ίδιο 150Α που εισέρχεται στους φανταχτούς προβολείς των οδηγήσεών σας και φυσώντας τους έξω.

Δεδομένου ότι η ένταση είναι συνάρτηση της ισχύος που διαιρείται με βολτ, λειτουργεί ουσιαστικά με βάση την προσφορά και τη ζήτηση - ο εναλλάκτης τροφοδοτεί μόνο όση ένταση απαιτεί κάθε στοιχείο. Ο εναλλάκτης δημιουργεί αρκετή ένταση για να καλύψει τις ανάγκες του συνδυασμένου ηλεκτρικού συστήματος σε κάθε δεδομένη στιγμή, και στη συνέχεια κάθε στοιχείο αντλεί το μερίδιό του.

Για να καθορίσετε πόση ένταση ένα στοιχείο πρόκειται να σχεδιάσει, μπορείτε να διαιρέσετε την ισχύ του από την τάση του συστήματος. Έτσι οι βασικοί προβολείς των 50 watt θα τραβήξουν μόνο 4Α (50W / 13.5V), ακόμα κι αν ο μεγάλος ενισχυτής σας τραβά πολλές φορές περισσότερο από αυτό.

Χρειάζεστε πραγματικά ένα High Alterator Amp;

Κάθε ηλεκτρικό στοιχείο στο αυτοκίνητό σας πρέπει να τραβήξει κάποια ποσότητα έντασης για λειτουργία. Εάν δεν κάνετε καμία τροποποίηση ή προσθέσετε επιπλέον ηλεκτρονικά, τότε συνήθως θα είστε εντάξει με τον εναλλάκτη μετοχών.

Το ζήτημα είναι ότι οι εργοστασιακοί εναλλάκτες κατά κανόνα λειτουργούν ενάντια στην άθραυστο άκρο από πλευράς απαιτήσεων εργοστασιακών εξαρτημάτων, οπότε η εγκατάσταση οποιουδήποτε εξαντλητικού εξοπλισμού μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη επαρκούς ισχύος για να περιηγηθείτε. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως τρεμοπαίζει ή αμυδρό φώτα, ή ο κινητήρας σας μπορεί ακόμη και να πεθάνει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπερφόρτωση ενός ήδη αναιμικού εργοστασιακού εναλλάκτη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη αποτυχία. Και αν απλά αντικαταστήσετε τον κατεστραμμένο εναλλάκτη με ένα άλλο που έχει τις ίδιες προδιαγραφές, το ίδιο πράγμα πιθανότατα θα συμβεί ξανά.

Πόσα πρόσθετα Amperage χρειάζεστε;

Τα περισσότερα βασικά ακουστικά στοιχεία δεν τραβούν υπερβολική ένταση. Για παράδειγμα, μια τυπική μονάδα κεφαλής με ενσωματωμένο ενισχυτή μπορεί να τραβήξει λιγότερο από 10Α. Σε σύγκριση, οι τυπικοί προβολείς είναι επίσης σχετικά με κλήρωση 10Α, ο αποψύκτης μπορεί να τραβήξει μέχρι και 15Α, και ο κλιματισμός τυπικά αντλεί περισσότερα από 20Α.

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα ραδιόφωνο μετά την αγορά χωρίς να ανησυχείτε πάρα πολύ για την εγκατάσταση ενός εναλλασσόμενου ρεύματος υψηλής απόδοσης. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου σαφώς θα καταλήξετε να συσσωρεύονται περισσότερα από ό, τι ο εργοστασιακός εναλλάκτης μπορεί να χειριστεί.

Όταν ξεκινάτε να εγκαταστήσετε μια δέσμη aftermarket εξοπλισμού ήχου, ιδιαίτερα ισχυρούς ενισχυτές, τα πράγματα μπορούν γρήγορα να ξεπεραστούν. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση ενός ενισχυτή ισχύος που αντλεί 70 ή περισσότερους ενισχυτές σε ένα αυτοκίνητο που αποστέλλεται από το εργοστάσιο με ένα βασικό στερεοφωνικό, θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια προβλήματα αν ο εναλλάκτης είναι ικανός να βγάλει 60Α για να ξεκινήσει.

Τα εργοστασιακά ηλεκτρικά συστήματα έχουν διαφορετικές ανοχές, αλλά εάν σχεδιάζετε να αυξάνετε τις απαιτήσεις κατά περισσότερο από 10 ή 15 τοις εκατό, τότε ένας δυναμικός εναλλάκτης υψηλής απόδοσης μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Αν χρειάζεστε λίγο επιπλέον χυμό, ένας πυκνωτής ήχου αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Απαιτούμενες τροποποιήσεις ηλεκτρικού συστήματος αλουμινίου υψηλού Amp

Αν και τα μεμονωμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο αυτοκίνητό σας δεν θα υποστούν βλάβη από έναν μεγάλο εναλλάκτη, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορεί να είναι: το καλώδιο τροφοδοσίας του εναλλάκτη και το λουράκι ή οι ιμάντες γείωσης.

Επειδή ένας υψηλής δυναμικότητας ενισχυτής θα διαθέτει πολύ περισσότερο χυμό από την μονάδα του εργοστασίου και τα καλώδια ισχύος και γείωσης σας έχουν επιλεγεί με τη μονάδα OEM, αυτά τα καλώδια ενδέχεται να μην είναι αρκετά μεγάλα.

Όταν εγκαθιστάτε έναν εναλλάκτη υψηλής ισχύος ή όταν κάποιος άλλος το εγκαθιστά, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τόσο τους ιμάντες γείωσης όσο και το καλώδιο τροφοδοσίας που τροφοδοτείται από τον εναλλάκτη στη μπαταρία με βαρύτερα καλώδια μέτρησης.

Παρόλο που είναι δυνατό να υπολογίσετε το σωστό μέγεθος με βάση τη μέγιστη ένταση που θα αντιμετωπίσετε, ένας καλός κανόνας είναι να πάτε απλά με το παχύτερο μετρητή που θα λειτουργήσει στην εφαρμογή.

Δεν μπορείτε πραγματικά να πάτε πάρα πολύ μεγάλο σε αυτή την περίπτωση, και όσο παχύτερα τα καλώδια, τόσο καλύτερα θα είστε - ειδικά αν πάτε με το τέρας του 300A εναλλάκτη.