Πώς να γνωρίζετε ποιον αριθμό τηλεφώνου είναι

Η αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου εξηγείται

Είμαστε συνηθισμένοι στην αναζήτηση τηλεφωνικών αριθμών μέσω ονομάτων και διευθύνσεων, αλλά μερικές φορές είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης συγκεκριμένου αριθμού τηλεφώνου. Βρίσκεστε τόσο συχνά σε αριθμούς και θέλετε να μάθετε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες: ο αριθμός ενός ιδιωτικού καλούντος που έκανε μια αναπάντητη κλήση ή έναν αριθμό που σημειώσατε κάπου, αλλά ξέχατε ποιον είναι. Η αναζήτηση για τον κάτοχο ενός αριθμού τηλεφώνου είναι γνωστή ως αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου.

Δεδομένου ότι κάθε αριθμός πρέπει να αντιστοιχιστεί σε ένα άτομο ή μια εταιρεία, θα πρέπει τεχνικά να μπορείτε να ανατρέξετε τον αριθμό στην εν λόγω οντότητα, αλλά δεν έχετε πάντα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποιο σίγουρο και αξιόπιστο σύστημα για την αναζήτηση ενός αριθμού. Δεν λειτουργεί όπως ο τηλεφωνικός κατάλογος όπου όλα είναι συστηματικά, εγκρίνονται και ολοκληρωμένα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να διατηρήσουν τους αριθμούς τους ιδιωτικούς και ο φορέας παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα παραμείνει έτσι. Έτσι, δεν θα έχετε ικανοποιητικές υπηρεσίες παρόμοιων από τη telcos εκτός αν πρόκειται μόνο για σταθερούς αριθμούς. Αλλά πολλοί άνθρωποι κάνουν αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου για κινητά και VoIP αριθμούς, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη. Ορισμένες υπηρεσίες σας κάνουν να πληρώσετε για την αναζήτηση αριθμών κινητής τηλεφωνίας, αλλά, καθώς η βιομηχανία επικοινωνιών ωριμάζει, οι δωρεάν υπηρεσίες καθίστανται πιο συνηθισμένες και αρκετά αποτελεσματικές.

Πώς αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου λειτουργεί

Όταν πρόκειται για σταθερούς αριθμούς, τους παίρνετε από τους παρόχους τηλεφωνικής υπηρεσίας, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογό τους. Αλλά οι αριθμοί κινητής τηλεφωνίας τείνουν να ανήκουν σε διαφορετικούς και συχνά ανταγωνιστικούς φορείς κινητής τηλεφωνίας. Οι αντίστροφες κινητές μηχανές αναζήτησης πρέπει να λειτουργούν ως συλλέκτες και ανιχνευτές για να τροφοδοτούν τις βάσεις δεδομένων τους. Στην πραγματικότητα, πίσω από κάθε εφαρμογή ή τοποθεσία αναζήτησης αντίστροφης αναζήτησης, υπάρχει ένας κινητήρας που συλλαμβάνει κάθε αριθμό τηλεφώνου που έρχεται σε επαφή μαζί του, μαζί με οποιαδήποτε πληροφορία που συνοδεύει τον ιδιοκτήτη του - ένα όνομα, μια διεύθυνση, μια χώρα και ακόμη και φωτογραφίες.

Ορισμένες εφαρμογές εξάγει ακόμη πληροφορίες από τις λίστες επαφών των χρηστών τους και τροφοδοτούν τις βάσεις δεδομένων τους από αυτούς. Επίσης, διερευνούν τα δίκτυα επικοινωνίας και τους συνδέσμους των χρηστών τους και εξάγουν με έξυπνο τρόπο σημαντικές πληροφορίες για την τεκμηρίωση των δεδομένων γύρω από τους αριθμούς τηλεφώνου. Έτσι, αν ψάχνετε για μια αξιόπιστη αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου app ή υπηρεσία, αναζητήστε ένα με τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων των αριθμών.

Έτσι, δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε αριθμός τηλεφώνου εκεί έξω έχει ένα ρεκόρ για το σε μια από τις αντίστροφες τηλεφωνικές βάσεις δεδομένων αναζήτησης, και εκείνες που έχουν ένα αρχείο δεν έχουν απαραίτητα σημαντικά στοιχεία σχετικά με τους ιδιοκτήτες τους. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι οι περισσότεροι αριθμοί τηλεφώνου (ειδικά κινητά) δεν υπάρχουν σε αυτές τις βάσεις δεδομένων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα έχετε πάντα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει, με τον παρεμβατικό χαρακτήρα των crawlers που εργάζονται πίσω από τις εφαρμογές αντίστροφης αναζήτησης και με το ρυθμό αναβάθμισης των αγορών των τρίτων χωρών.

Τα αποτελέσματα που θα πάρετε σίγουρα, αλλά όχι πάντα αυτό που θέλετε. Για παράδειγμα, είναι εύκολο για τις εφαρμογές να συναγάγουν από ποια χώρα βρίσκεται ένας αριθμός και ποιος χειριστής τη χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ως αποτέλεσμα κάτι σαν το "Manhattan, Sprint". ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ. Ενώ σε μερικούς μπορεί να είναι χρήσιμο, δεν είναι αυτό που οι άνθρωποι θέλουν από αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορείτε να συναντήσετε με αντίστροφη τηλεφωνική αναζήτηση είναι ξεπερασμένες πληροφορίες. Η υπηρεσία αναζήτησης μπορεί να έχει συγκεντρώσει τις πληροφορίες ενός προηγούμενου κατόχου ενός αριθμού στον κατάλογο. Όταν ψάχνετε, σας λείπει ο νέος ιδιοκτήτης και παίρνετε το παλιό.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σημειώσουμε ότι ορισμένες εφαρμογές δίνουν έναν τεράστιο αριθμό επιτυχιών. Τόσο πολύ ώστε πολλοί από αυτούς να προσφέρουν αμειβόμενη υπηρεσία για αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι προσδοκίες. Για παράδειγμα, η TrueCaller μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι έχει περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια αριθμούς στη βάση δεδομένων της και, πιο ενδιαφέρον, είναι δωρεάν. Εντούτοις, μπορεί να σας ζητηθεί να ρίξετε κάτι αντί για τα χρήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Facebook ή το Google λογαριασμό σας για να απολαύσετε την δωρεάν υπηρεσία.

Η τιμή της αντίστροφης αναζήτησης Τηλέφωνο

Αντίστροφη τηλεφωνική αναζήτηση είναι δωρεάν και πληρωμένη. Κανονικά, είναι δωρεάν για σταθερούς τηλεφωνικούς αριθμούς, αλλά αν θέλετε να αναζητήσετε τον κάτοχο ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου, θα πρέπει να πληρώσετε. Θα έλεγα ότι έπρεπε να πληρώσετε, επειδή τόσες πολλές εφαρμογές έχουν δημιουργήσει ότι προσφέρουν αυτή την υπηρεσία δωρεάν. Ένας ενδιαφέροντος αριθμός ιστότοπων και εφαρμογών για Android και iOS υπάρχουν που έχουν μάλλον τεράστιες βάσεις δεδομένων για κινητά και σταθερά και προσφέρουν αντίστροφη τηλεφωνική αναζήτηση δωρεάν, χωρίς κανένα περιορισμό.

Δεν πρέπει να θεωρήσετε το κόστος της αντίστροφης τηλεφωνικής αναζήτησης να είναι αποκλειστικά από άποψη χρημάτων. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πληρώνετε και με το ιδιωτικό σας απόρρητο. Εγκαθιστώντας και χρησιμοποιώντας μια αντίστροφη εφαρμογή αναζήτησης τηλεφώνου στο smartphone σας, παρέχετε την υπηρεσία πίσω από όλα τα δικαιώματα χρήσης του αριθμού σας και των πληροφοριών που μπορούν να συγκεντρώσουν μαζί σας για να τροφοδοτήσουν τη βάση δεδομένων τους, έτσι ώστε άλλοι άνθρωποι να σας βρίσκουν όταν αναζητήστε τον αριθμό σας.

Η εφαρμογή κάνει επίσης κάποια εξόρυξη στη λίστα επαφών σας και συγκεντρώνει πολλές πληροφορίες σχετικά με τις επαφές σας για να τροφοδοτήσει τη βάση δεδομένων τους. Για μένα η εξίσωση είναι σαφής. αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δωρεάν εφαρμογές αντίστροφης αναζήτησης αριθμού τηλεφώνου, πρέπει να είστε έτοιμοι να ξεχάσετε το απόρρητο του αριθμού τηλεφώνου σας και εκείνου των αριθμών στη λίστα επαφών σας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ορισμένες δωρεάν υπηρεσίες σας ζητούν να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Google, προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν την υπηρεσία. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί με τα προγράμματα περιήγησής τους σε αυτές τις υπηρεσίες, ώστε να μην τους ζητηθεί. Τώρα υποθέστε γιατί θέλουν να σας εξυπηρετήσουν μέσα στον προσωπικό σας λογαριασμό κοινωνικού δικτύου; Έτσι, μπορούν να αντλήσουν τις περισσότερες πληροφορίες από τον λογαριασμό σας γεμάτοι συνδέσμους με άλλους ανθρώπους και να είναι γεμάτοι βιολογικά δεδομένα για αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι δημιουργούν τη βάση δεδομένων τους.

Κάποτε προσπάθησα να κάνω μια αναζήτηση σε έναν από τους κινητούς μου αριθμούς και με έκπληξη έβλεπα τι πρέπει να μου δώσει η συγκεκριμένη εφαρμογή που χρησιμοποίησα. Εκτός από το λάθος γραπτό όνομα, είδα μια εικόνα μου, η οποία προφανώς λήφθηκε χωρίς τη γνώση μου. Υπολόγισα ότι η εφαρμογή σκαρφάλωσε και έσκαψε αυτό το όνομα και εικόνα από τη λίστα επαφών ενός από τους γνωστούς μου που έσωσε τον αριθμό μου στο smartphone με το όνομα μου που γράφτηκε λανθασμένα και μια φωτογραφία που έλαβαν χωρίς να γνωρίζω.

Τώρα, το τρομακτικό είναι ότι ακόμη και αν προσπαθήσετε να μείνετε μακριά από αυτούς τους ιδιωτικούς φορείς, οι πιθανότητες είναι ότι τα δεδομένα σας βρίσκονται ήδη στη βάση δεδομένων τους. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Όχι πολύ, εκτός από το ότι μπορείτε να ζητήσετε από αυτούς να σας απομακρύνουν. Εκτός από το λάθος γραπτό όνομα, είδα μια εικόνα μου, η οποία προφανώς λήφθηκε χωρίς τη γνώση μου. Υπολόγισα ότι η εφαρμογή σκαρφάλωσε και έσκαψε αυτό το όνομα και εικόνα από τη λίστα επαφών ενός από τους γνωστούς μου που έσωσε τον αριθμό μου στο smartphone με το όνομα μου που γράφτηκε λανθασμένα και μια φωτογραφία που έλαβαν χωρίς να γνωρίζω.

Τώρα, το τρομακτικό είναι ότι ακόμη και αν προσπαθήσετε να μείνετε μακριά από αυτούς τους ιδιωτικούς φορείς, οι πιθανότητες είναι ότι τα δεδομένα σας βρίσκονται ήδη στη βάση δεδομένων τους. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Όχι πολύ, εκτός από το ότι μπορείτε να ζητήσετε να αφαιρέσουν τον αριθμό τηλεφώνου σας, και στη συνέχεια όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτό, από τη λίστα. Θα ξέρω στη συνέχεια όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτό, από τη λίστα. Ξέρω ότι η TrueCaller προσφέρει αυτό. Όλοι όμως; Ο καθένας είναι διαφορετικός.

Υπηρεσίες αντίστροφης τηλεφωνικής αναζήτησης για σταθερές γραμμές

Εδώ πηγαίνετε μερικές από τις ιστοσελίδες όπου μπορείτε να αναζητήσετε έναν αριθμό χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στο smartphone σας. Σημειώστε ότι αυτοί οι ιστότοποι είναι βόρεια Αμερικής, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητές σας να αποκτήσετε αριθμούς που ανήκουν σε άλλα μέρη του κόσμου ή ακόμη και στην ήπειρο είναι αρκετά άπαχες.

Λευκές σελίδες

Το Whitepages.com είναι ίσως το πιο κοινό στη Βόρεια Αμερική. Προσφέρει ένα πολύ απλό αλλά ωραίο περιβάλλον, με τέσσερις ενδιαφέρουσες επιλογές.

Πρώτον, μπορείτε να αναζητήσετε άτομα, όπως με ένα όνομα. Αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου έρχεται στη δεύτερη καρτέλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ εκεί πριν εισαγάγετε τον αριθμό.

Η τρίτη επιλογή είναι μια αντίστροφη αναζήτηση διευθύνσεων - εισάγετε τη διεύθυνση κάποιου με την καλύτερη ακρίβεια που μπορείτε. Ενδέχεται να μην μπορείτε να αναζητήσετε αριθμούς κινητής τηλεφωνίας. Τέλος, η τέταρτη επιλογή σάς επιτρέπει να αναζητήσετε δημόσιους αριθμούς.

Η υπηρεσία έχει μια προσφορά πριμοδότησης, αλλά δεν συνδέεται άμεσα με αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου. Το Whitepages.com έχει πάνω από 200 εκατομμύρια καταχωρήσεις και περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει επίσης μια εφαρμογή Android που χρησιμεύει ως προσφορά αλλά δεν συνδέεται άμεσα με την αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου. Το Whitepages.com έχει πάνω από 200 εκατομμύρια καταχωρήσεις και περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει επίσης μια εφαρμογή Android που χρησιμεύει ως προσφορά αλλά δεν συνδέεται άμεσα με την αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου. Το Whitepages.com έχει πάνω από 200 εκατομμύρια καταχωρήσεις και περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει επίσης μια εφαρμογή Android που χρησιμεύει ως εφαρμογή αναγνώρισης κλήσης και αντικατέστησε την εφαρμογή αποθεμάτων για διαχείριση κλήσεων.

Οποιοσδήποτε

Μαζί με την υπηρεσία λευκών σελίδων του ως ηλεκτρονικό κατάλογο ηλεκτρονικών τηλεφώνων, AnyWho προσφέρει αντίστροφη αναζήτηση. Αλλά εδώ οι αριθμοί κυττάρων δεν είναι διαθέσιμοι. Παίρνετε αριθμούς μόνο στις ΗΠΑ. Έτσι είστε λίγο πολύ περιορισμένοι. Το συν είναι μόνο ο αλγόριθμος που σας επιτρέπει να αναζητήσετε τον κατάλογο στον αντίστροφο.

Αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου για κινητούς αριθμούς

Η λήψη πληροφοριών σχετικά με τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων είναι πιο δύσκολη, αλλά όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν πολλές λύσεις. Υπάρχει η TrueCaller, η οποία έχει κατάλογο περίπου 2 δισεκατομμυρίων αριθμών, βασισμένος κυρίως στην Ινδία και την Ασία.

Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές των οποίων μπορείτε να εγκαταστήσετε στο smartphone σας για την αναζήτηση. Άλλοι υποψήφιοι είναι η Hiya (παλαιότερα γνωστή ως WhitePages app), ο κ. Αριθμός, έλεγχος κλήσεων και θα έπρεπε να απαντήσω, για να αναφέρω μερικά μόνο.