Τι είναι ο οπτικός τηλεφωνητής;

Τα οφέλη και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Το οπτικό φωνητικό ταχυδρομείο είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό στα σύγχρονα τηλεφωνικά συστήματα, ειδικά στην υπηρεσία κλήσης VoIP , που σας επιτρέπει να ελέγχετε τον τηλεφωνητή σας με ορισμένες βελτιωμένες επιλογές και να μεταγραφείτε σε κείμενο.

Για να κατανοήσετε καλύτερα το οπτικό αυτόματο φωνητικό ταχυδρομείο, συγκρίνετε το με τον παραδοσιακό αυτόματο τηλεφωνητή. Παραδοσιακά, όταν έχετε έναν αριθμό φωνητικών μηνυμάτων, συνήθως ακούτε μια αυτοματοποιημένη φωνή που σας λέει κάτι που θα μοιάζει με αυτό:

"Έχετε 3 φωνητικά μηνύματα. Το πρώτο μήνυμα είναι ... "

Τότε θα ακούσετε το πρώτο. Αυτό βρόχους μέχρι να ακούσετε το τελευταίο, και μετά από κάθε μήνυμα, σας απαγγέλλεται μια σειρά από επιλογές όπως:

"Για να ακούσετε ξανά το μήνυμα, πατήστε 2. για να διαγράψετε το μήνυμα, πατήστε 3; για να ακούσετε το επόμενο μήνυμα ... μπλα, μπλα ... "

Με οπτικό φωνητικό ταχυδρομείο, έχετε μια λίστα με τα μηνύματα τηλεφωνητή που εμφανίζονται στην οθόνη του τηλεφώνου σας ή εκείνη του υπολογιστή σας. Έχετε επίσης ένα μενού με πολλές επιλογές, όπως και για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Οι επιλογές σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε, να οργανώσετε, να διαχειριστείτε, να ακούσετε, να ακούσετε ξανά, να διαγράψετε, να καλέσετε πίσω, να στείλετε πίσω ένα μήνυμα κ.λπ.

Πώς να αποκτήσετε οπτικό τηλεφωνητή

Ο αριθμός των υπηρεσιών που την συμπεριλαμβάνουν ως χαρακτηριστικό γνώρισμα και ο αριθμός των συσκευών που την υποστηρίζουν αυξάνεται. Το πρώτο smartphone που το υποστηρίζει είναι το iPhone της Apple το 2007. Ακολούθησε αρκετές άλλες συσκευές όπως το Instinct της Samsung και μερικές συσκευές BlackBerry. Σήμερα, μπορείτε να έχετε οπτικό φωνητικό ταχυδρομείο που εκτελείται σχεδόν σε οποιοδήποτε smartphone, ειδικά εάν εκτελούν iOS και Android.

Εάν έχετε μια υπηρεσία τηλεφωνίας VoIP που εκτελείται στο σπίτι ή στο γραφείο σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον παροχέα υπηρεσιών σας εάν ο οπτικός τηλεφωνητής είναι ένα από τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά τους. Αλλιώς, εάν διαθέτετε συσκευή iPhone ή συσκευή Android, υπάρχουν πολλές εφαρμογές στην αγορά που μπορούν να ενεργοποιήσουν τη συσκευή σας μαζί της. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα:

Οφέλη από τον οπτικό τηλεφωνητή