Είναι οι ετικέτες HTML 5 ευαίσθητες στις περιπτώσεις;

Βέλτιστες πρακτικές για την εγγραφή HTML 5 στοιχείων

Μία ερώτηση που πολλοί νέοι σχεδιαστές ιστοσελίδων έχουν είναι εάν οι ετικέτες HTML 5 διακρίνονται σε πεζά ή όχι; Η σύντομη απάντηση είναι - "Όχι". Στις ετικέτες HTML5 δεν γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε αυστηροί στο πώς γράφετε το σημάδι HTML σας!

Επιστροφή στο XHTML

Πριν αρχίσει η βιομηχανία HTML5 , οι επαγγελματίες του διαδικτύου θα χρησιμοποιήσουν μια γεύση της γλώσσας σήμανσης που ονομάζεται XHTML για να δημιουργήσουν τις ιστοσελίδες τους.

Όταν γράφετε το XHTML, πρέπει να γράψετε όλες τις τυποποιημένες ετικέτες με πεζά γράμματα, επειδή η XHTML κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Αυτό σημαίνει ότι η ετικέτα είναι μια διαφορετική ετικέτα από την στη XHTML. Πρέπει να είστε πολύ συγκεκριμένοι στον τρόπο με τον οποίο κωδικοποιήσατε μια ιστοσελίδα XHTML και χρησιμοποιείτε μόνο πεζούς χαρακτήρες. Αυτή η αυστηρή τήρηση ήταν στην πραγματικότητα ένα όφελος για πολλούς νέους προγραμματιστές ιστού. Αντί να είναι σε θέση να γράψουν σήμανση με ένα μείγμα πεζών και κεφαλαίων, ήξεραν ότι υπήρχε μια αυστηρή μορφή που πρέπει να ακολουθηθεί. Για όσους έκοψαν τα δόντια τους στο σχεδιασμό ιστοσελίδων όταν η XHTML ήταν δημοφιλής, η ίδια η ιδέα ότι η σήμανση θα μπορούσε να είναι ένα μείγμα από κεφαλαία γράμματα φαίνεται ξένα και απλά λάθος.

Το HTML5 γίνεται χαλαρό

Οι εκδόσεις του HTML πριν από την XHTML δεν ήταν ευαίσθητες σε πεζά. Το HTML5 ακολούθησε την παράδοση και απομακρύνθηκε από τις αυστηρές απαιτήσεις μορφοποίησης της XHTML.

Έτσι, το HTML 5, σε αντίθεση με το XHTML, δεν διακρίνει πεζά-κεφαλαία. Αυτό σημαίνει ότι και και είναι όλοι το ίδιο tag στην HTML 5. Αν αυτό μοιάζει με χάος σε σας, αισθάνομαι τον πόνο σας.

Η ιδέα ότι το HTML5 δεν είναι ευαίσθητο σε πεζά είναι να διευκολύνει τους νέους επαγγελματίες του διαδικτύου να μάθουν τη γλώσσα, αλλά ως κάποιος που διδάσκει σχεδιασμό ιστοσελίδων σε νέους φοιτητές, μπορώ να βεβαιώσω απολύτως ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Το να είστε σε θέση να δώσετε στους μαθητές νέους στο σχεδιασμό ιστοσελίδων ένα οριστικό σύνολο κανόνων, όπως το "γράψτε πάντα την HTML σας ως πεζά", τους βοηθά, καθώς προσπαθούν να μάθουν όλα όσα χρειάζονται για να μάθουν να είναι web designer. Το να τους κάνεις πολύ ευέλικτους κανόνες μπερδεύει πολλούς μαθητές αντί να τους διευκολύνεις.

Λατρεύω το γεγονός ότι οι συγγραφείς του spec HTML5 προσπαθούσαν να βοηθήσουν να διευκολυνθεί η μάθηση, καθιστώντας την πιο ευέλικτη, αλλά σε αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι έκαναν ένα λάθος.

Η σύμβαση στο HTML 5 είναι η χρήση πεζών

Ενώ είναι έγκυρο να γράφετε ετικέτες χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε περίπτωση που προτιμάτε κατά τη σύνταξη HTML 5, η σύμβαση θα χρησιμοποιεί όλα τα πεζά γράμματα για ετικέτες και χαρακτηριστικά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλοί πιο έμπειροι προγραμματιστές ιστού που έζησαν τις ημέρες της αυστηρής XHTML έχουν μεταφέρει αυτές τις βέλτιστες πρακτικές στο HTML5 (και πέραν αυτών). Αυτοί οι επαγγελματίες του διαδικτύου δεν ενδιαφέρονται ότι ένα μείγμα κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων είναι έγκυρα στο HTML5 σήμερα, θα τηρούν αυτό που γνωρίζουν, το οποίο είναι με πεζά γράμματα.

Τόσο μεγάλο μέρος της γνώσης του σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι η μάθηση από άλλους, ειδικά από εκείνους που είναι πιο έμπειροι στη βιομηχανία. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι προγραμματιστές ιστού θα εξετάσουν τον κώδικα των έμπειρων επαγγελματιών και θα δουν όλες τις σημειώσεις με μικρά γράμματα. Εάν μιμούνται αυτόν τον κώδικα, αυτό σημαίνει ότι και αυτοί θα γράψουν HTML5 σε όλα τα πεζά. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει σήμερα.

Βέλτιστες πρακτικές για την επιστολή

Με τη δική μου εμπειρία, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πάντοτε πεζά γράμματα για κώδικα HTML καθώς και για ονόματα αρχείων. Επειδή ορισμένοι διακομιστές διακρίνονται σε πεζά-κεφαλαία όταν πρόκειται για ονόματα αρχείων (για παράδειγμα, το "logo.jpg" θα φαίνεται διαφορετικά από το "logo.JPG"), αν έχετε μια ροή εργασιών όπου χρησιμοποιείτε πάντοτε πεζά γράμματα, όπου το περίβλημα θα μπορούσε να είναι το ζήτημα εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως εικόνες που λείπουν . Εάν χρησιμοποιείτε πάντοτε πεζά γράμματα, μπορείτε να το απορρίψετε ως πρόβλημα, καθώς αντιμετωπίζετε ζητήματα σχετικά με το θέμα του ιστότοπου. Αυτή είναι η ροή εργασίας που διδάσκω στους φοιτητές μου και την οποία χρησιμοποιώ για τη δουλειά μου στο web design.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard.