Τι νέο υπάρχει στην HTML 5

Το HTML 5 είναι μια νέα έκδοση HTML

Το HTML 5 προσθέτει πολλές νέες δυνατότητες στις προδιαγραφές HTML. Και αυτό που είναι ακόμα καλύτερο, υπάρχει ήδη κάποια περιορισμένη υποστήριξη προγράμματος περιήγησης για αυτά τα νέα χαρακτηριστικά. Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που σας ενδιαφέρει, παρακολουθήστε τη σελίδα υλοποιήσεων WHATWG Wiki για πληροφορίες σχετικά με προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζουν διάφορα μέρη της προδιαγραφής.

HTML 5 Νέο Doctype και Charset

Το ωραίο πράγμα για το HTML 5 είναι πόσο εύκολο είναι να το κάνετε. Χρησιμοποιείτε το HTML 5 doctype, το οποίο είναι πολύ απλό και εξορθολογισμένο:

Ναι αυτό είναι. Μόλις δύο λέξεις "doctype" και "html". Μπορεί να είναι αυτό απλό επειδή το HTML 5 δεν είναι πλέον μέρος του SGML , αλλά είναι μια γλώσσα σήμανσης μόνο από μόνη της.

Το σύνολο χαρακτήρων για το HTML 5 είναι επίσης βελτιωμένο. Χρησιμοποιεί το UTF-8 και τον ορίζετε με μία μόνο μετα-ετικέτα:

HTML 5 Νέα δομή

Το HTML 5 αναγνωρίζει ότι οι ιστοσελίδες έχουν δομή, ακριβώς όπως τα βιβλία έχουν δομή ή άλλα έγγραφα XML . Σε γενικές γραμμές, οι ιστοσελίδες έχουν πλοήγηση, περιεχόμενο σώματος και περιεχόμενο της πλευρικής γραμμής καθώς και κεφαλίδες, υποσέλιδα και άλλα χαρακτηριστικά. Και το HTML 5 έχει δημιουργήσει ετικέτες για την υποστήριξη αυτών των στοιχείων της σελίδας.

HTML 5 νέα στοιχεία Inline

Αυτά τα ενσωματωμένα στοιχεία ορίζουν μερικές βασικές έννοιες και τους κρατούν σημασιολογικά σημαδευμένους, κυρίως ως προς το χρόνο:

HTML 5 Υποστήριξη νέων δυναμικών σελίδων

Το HTML 5 αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους προγραμματιστές εφαρμογών Ιστού, έτσι υπάρχουν πολλά νέα χαρακτηριστικά για να είναι εύκολο να δημιουργήσετε δυναμικές σελίδες HTML:

HTML 5 Νέοι τύποι μορφών

Το HTML 5 υποστηρίζει όλους τους τυποποιημένους τύπους εισόδου φόρμας, αλλά προσθέτει μερικά ακόμα:

HTML 5 Νέα στοιχεία

Υπάρχουν μερικά συναρπαστικά νέα στοιχεία στο HTML 5:

Το HTML 5 καταργεί ορισμένα στοιχεία

Υπάρχουν επίσης κάποια στοιχεία στην HTML 4 που δεν θα υποστηρίζονται πλέον από το HTML 5. Τα περισσότερα έχουν ήδη ξεπερασθεί και έτσι δεν πρέπει να εκπλήσσει, αλλά μερικά μπορεί να είναι δύσκολα:

Είστε έτοιμοι για HTML 5;

Το HTML 5 προσθέτει πολλά μεγάλα νέα χαρακτηριστικά σε ιστοσελίδες και σχεδιασμό ιστοσελίδων και θα είναι συναρπαστικό όταν το υποστηρίζουν περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Η Microsoft έχει δηλώσει ότι θα αρχίσει να υποστηρίζει τουλάχιστον τμήματα του HTML 5 στο IE 8. Αν θέλετε να ξεκινήσετε νωρίτερα, η Opera είχε την καλύτερη υποστήριξη, με το Safari να βρίσκεται κοντά.