Ένας οδηγός για το μέγεθος των εικόνων για κοινή χρήση στο διαδίκτυο

Κατά την ανάρτηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεστε σχεδόν το πολύ pixel που κάνετε για την εκτύπωση. Αυτό ισχύει και για εικόνες που θα προβληθούν μόνο στην οθόνη, όπως σε παρουσίαση ή παρουσίαση.

Έχοντας πάρα πολλά εικονοστοιχεία καθιστά δύσκολη την προβολή φωτογραφιών σε μια οθόνη και κάνει το μέγεθος του αρχείου πολύ μεγαλύτερο - κάτι που πρέπει να αποφύγετε κατά την αποστολή φωτογραφιών στο Web ή την αποστολή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θυμηθείτε, δεν έχουν όλοι σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Internet ή μια μεγάλη οθόνη, οπότε η ταξινόμηση των φωτογραφιών πριν από την κοινή χρήση είναι το ευγενικό πράγμα που πρέπει να κάνετε. Ο παραλήπτης μπορεί πάντα να ζητήσει μεγαλύτερο αρχείο εάν το επιθυμεί να το εκτυπώσει - αυτό είναι πάντα καλύτερο, στη συνέχεια, να στέλνετε μεγάλα αρχεία χωρίς να ρωτάτε πρώτα.

Πώς να κάνετε τις εικόνες μικρότερες για Online Χρήση

Όταν βάζετε τις φωτογραφίες σας στον Ιστό ή τις στέλνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τόσο μικρότερες μπορείτε να τους πάρετε, τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τις εικόνες σας μικρότερες για κοινή χρήση στο διαδίκτυο:

  1. Καλλιέργεια
  2. Αλλάξτε τις διαστάσεις pixel
  3. Χρησιμοποιήστε τη συμπίεση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θελήσετε να κάνετε και τα τρία αυτά πράγματα.

Εφόσον το PPI και το DPI σχετίζονται μόνο με το μέγεθος και την ποιότητα εκτύπωσης, όταν ασχολείσαι με ψηφιακές φωτογραφίες για τον Ιστό, πρέπει μόνο να δούμε τις διαστάσεις pixel. Οι περισσότερες οθόνες επιφάνειας εργασίας 24 ιντσών έχουν σήμερα ανάλυση 1920 κατά 1080 pixels, οπότε οι εικόνες σας δεν χρειάζεται να είναι μεγαλύτερες από αυτές για προβολή στην οθόνη. Οι φορητοί υπολογιστές και οι παλαιότεροι υπολογιστές θα έχουν ακόμα χαμηλότερη ανάλυση οθόνης, οπότε διατηρήστε αυτό και στο μυαλό σας. Όσο μικρότερες είναι οι διαστάσεις pixel μιας εικόνας, τόσο μικρότερο θα είναι το μέγεθος του αρχείου.

Η συμπίεση αρχείων είναι ένας άλλος τρόπος για να κάνετε τις φωτογραφίες σας μικρότερες για online χρήση. Οι περισσότερες κάμερες και σαρωτές αποθηκεύουν στη μορφή JPEG και αυτή η μορφή χρησιμοποιεί συμπίεση αρχείων για να διατηρήσει το μέγεθος του αρχείου προς τα κάτω. Χρησιμοποιείτε πάντα τη μορφή JPEG για φωτογραφικές εικόνες που θα μοιράζεστε στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια τυπική μορφή αρχείου που μπορεί να διαβάσει οποιοσδήποτε υπολογιστής. Η συμπίεση JPEG μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα επίπεδα, με ποιότητα εικόνας και μέγεθος αρχείου να έχει αντίστροφη σχέση. Όσο υψηλότερη είναι η συμπίεση, τόσο μικρότερο είναι το αρχείο και τόσο λιγότερη ποιότητα θα έχει.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής μεγέθους και συμπίεσης φωτογραφιών για χρήση στο διαδίκτυο, ανατρέξτε στις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο μειώστε το μέγεθος των φωτογραφιών για χρήση στο διαδίκτυο.