Ο υπολογιστής σας είναι απάτη μολυσμένης τηλεφωνίας

Κάποια τηλέφωνα που ισχυρίζεστε ότι προέρχονται από τη Microsoft, από μια εταιρεία προστασίας από ιούς ή από κάποια τυχαία τεχνική υποστήριξη. Ισχυρίζονται ότι τα συστήματά τους έχουν εντοπίσει ότι ο υπολογιστής σας είναι μολυσμένος. Και, φυσικά, προσφέρουν βοήθεια. Τόσο πολύ, ότι για μια μόνο φορά πληρωμή του Χ, είναι πρόθυμοι να προσφέρουν ένα πλήρες LIFETIME εγγυημένης υποστήριξης.

Αχ, αλλά υπάρχει μια παγίδα. Στην πραγματικότητα, 4 αλιεύματα.

1. Οι απατεώνες γενικά θέλουν να κατεβάσετε μια υπηρεσία απομακρυσμένης πρόσβασης (συνήθως που σας δείχνει στο ammyy.com ή logmein) και να τους παραχωρήσετε πρόσβαση. Αυτό δίνει αποτελεσματικά στους απατεώνες τον πλήρη, απεριόριστο έλεγχο του υπολογιστή σας - και θυμηθείτε, αυτοί είναι εγκληματίες.

2. Οι απατεώνες θέλουν να εγκαταστήσετε ένα συγκεκριμένο antivirus. Δυστυχώς, το antivirus που σας πωλούν και εγκαθιστάτε είναι συνήθως πλαστά ή απλώς μια δοκιμαστική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι θα λήξει ή η άδεια θα ανακληθεί. Αυτό σας αφήνει να κάθεστε με μη λειτουργική, άχρηστη προστασία.

3. Οι απατεώνες συνιστούν την τελευταία έκδοση των Windows. Είναι επίσης πιθανό να είναι πλαστά. Οι μη γνήσιες εκδόσεις των Windows δεν μπορούν να ενημερωθούν με τις πιο πρόσφατες ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας . Αυτό σημαίνει ότι τώρα έχετε μια μη ασφαλής έκδοση των Windows που συνοδεύει το παρωχημένο antivirus που αγοράσατε επίσης από τους απατεώνες. Μία διπλή δόση κινδύνου.

4. Τώρα λοιπόν οι εγκληματίες στους οποίους δόθηκε απεριόριστη πρόσβαση στον υπολογιστή σας (που εύκολα θα μπορούσαν να τους επιτρέψουν να εγκαταστήσουν ένα trojan backdoor), σας άφησαν μη λειτουργικό antivirus και λειτουργικό σύστημα που δεν μπορεί να διορθωθεί. Αυτό σημαίνει ότι αν έριχναν ένα trojan στο σύστημά σας (πιθανό), το antivirus σας δεν θα το εντοπίσει και το λειτουργικό σας σύστημα θα είναι πιο ευάλωτο σε οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο λογισμικό που θέλει να παραδώσει.

Εάν επικοινωνήσετε με κάποιον από αυτούς τους απατεώνες, απλά κλείστε το τηλέφωνο. Εάν έχετε ήδη υποστεί βία, εδώ πρέπει να κάνετε.

1. Αντιτάξτε τις χρεώσεις με τον πάροχο της πιστωτικής σας κάρτας. Εάν οι εταιρείες πιστωτικών καρτών λάβουν αρκετά παράπονα και αιτήσεις αντιστροφής χρεών, μπορούν να κλείσουν (και θα κλείσουν) τον εμπορικό λογαριασμό και τη μαύρη λίστα της εταιρείας. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο - και πολύ πιο ακριβό - για τους απατεώνες να παραμείνουν στην επιχείρηση. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσετε ένα scammer είναι να αφαιρέσετε την πηγή χρηματοδότησής τους.

2. Εάν αγοράσατε μια νέα έκδοση των Windows από τους απατεώνες, επικοινωνήστε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft ή εκτελέστε το αυθεντικό εργαλείο επικύρωσης της Microsoft. Μην αφήνετε το λογισμικό εγκατεστημένο αν δεν είναι έγκυρο. Δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφαλείας για αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι θα διατρέχετε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό ή διείσδυσης υπολογιστή. Θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft για βοήθεια.

3. Το λογισμικό προστασίας από ιούς ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό που αγοράζεται από τους απατεώνες θα πρέπει να απορρίπτεται - οι πιθανότητες να είναι πλαστό ή trojaned είναι ακριβώς πάρα πολύ υψηλό.

4. Εάν οι απατεώνες έλαβαν απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων δεδομένων σας, να διαμορφώσετε ξανά το σκληρό δίσκο και να επανεγκαταστήσετε. Η παράλειψη αυτού του βήματος θα μπορούσε να σας αφήσει με ένα trojaned σύστημα που μπορεί να σας αφήσει ευάλωτους σε κλοπές τραπεζικών λογαριασμών, απάτες με πιστωτικές κάρτες ή άλλα οικονομικά ή υπολογιστικά κλοπές.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μην κάνετε τίποτα. Επικοινωνήστε τουλάχιστον με την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας και αμφισβητήστε την χρέωση. Η διακοπή της ροής εσόδων είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγείτε από την επιχείρηση απατεώνες.