Πώς μπορώ να δω την κατάσταση μιας συσκευής στα Windows;

Προβάλετε την τρέχουσα κατάσταση μιας συσκευής στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Η κατάσταση κάθε συσκευής υλικού που αναγνωρίζεται από τα Windows είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή στο Device Manager . Αυτή η κατάσταση περιέχει την τρέχουσα κατάσταση του υλικού όπως φαίνεται από τα Windows.

Ο έλεγχος της κατάστασης μιας συσκευής θα πρέπει να είναι ο πρώτος τρόπος δράσης αν υποψιάζεστε ότι μια συγκεκριμένη συσκευή προκαλεί κάποιο πρόβλημα ή αν οποιαδήποτε συσκευή στη Διαχείριση συσκευών έχει επισημανθεί με ένα κίτρινο θαυμαστικό .

Τρόπος προβολής της κατάστασης μιας συσκευής στη Διαχείριση συσκευών στα Windows

Μπορείτε να προβάλετε την κατάσταση μιας συσκευής από τις ιδιότητες της συσκευής στη Διαχείριση συσκευών. Τα λεπτομερή βήματα που σχετίζονται με την προβολή της κατάστασης μιας συσκευής στη Διαχείριση συσκευών διαφέρουν λίγο ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα των Windows που έχετε εγκαταστήσει, έτσι ώστε αυτές οι διαφορές να καλούνται όταν είναι απαραίτητο παρακάτω.

Σημείωση: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών , την οποία μπορείτε να κάνετε από τον Πίνακα Ελέγχου σε κάθε έκδοση των Windows.
    1. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 10 ή τα Windows 8 , το Power User Menu ( Windows Key + X ) είναι πιθανόν ταχύτερο.
    2. Σημείωση: Υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση Συσκευών στα Windows, η οποία μπορεί να είναι πιο γρήγορη από τη μέθοδο του Πίνακα Ελέγχου. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την εντολή devmgmt.msc για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών από τη γραμμή εντολών . Δείτε Άλλοι τρόποι για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών (στο κάτω μέρος του συνδέσμου) για περισσότερες πληροφορίες.
  2. Τώρα που η Διαχείριση Συσκευών είναι ανοιχτή, εντοπίστε το κομμάτι του υλικού που θέλετε να προβάλετε την κατάσταση, κάνοντας επεξεργασία κάτω από τις κατηγορίες υλικού χρησιμοποιώντας το εικονίδιο > .
    1. Εάν χρησιμοποιείτε Windows Vista ή Windows XP , το εικονίδιο είναι ένα σύμβολο συν (+).
    2. Σημείωση: Τα συγκεκριμένα κομμάτια υλικού που τα Windows έχουν εντοπίσει στον υπολογιστή σας παρατίθενται στις κύριες κατηγορίες υλικού που βλέπετε.
  3. Μόλις εντοπίσετε το κομμάτι του υλικού που θέλετε να δείτε την κατάσταση, πατήστε και κρατήστε πατημένο το δεξί κλικ πάνω του και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ιδιότητες .
  1. Στην καρτέλα Γενικά του παραθύρου Ιδιότητες που είναι πλέον ανοιχτό, αναζητήστε την περιοχή κατάστασης συσκευής προς το κάτω μέρος του παραθύρου.
  2. Μέσα στο πλαίσιο κειμένου Κατάσταση συσκευής υπάρχει μια σύντομη περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης αυτού του συγκεκριμένου υλικού.
  3. Εάν τα Windows θεωρούν ότι η συσκευή υλικού λειτουργεί σωστά, θα δείτε αυτό το μήνυμα: Αυτή η συσκευή λειτουργεί σωστά. Τα Windows XP προσθέτουν πρόσθετες πληροφορίες εδώ: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτήν τη συσκευή, κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων για να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων.
  4. Εάν τα Windows διαπιστώσουν ότι η συσκευή δεν λειτουργεί σωστά, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος καθώς και ένας κωδικός σφάλματος. Κάτι σαν αυτό: Τα Windows έχουν σταματήσει αυτή τη συσκευή επειδή έχει αναφέρει προβλήματα. (Κωδικός 43) Εάν είστε τυχεροί, μπορείτε να λάβετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα, όπως παρακάτω: Ο σύνδεσμος SuperSpeed ​​στη συσκευή USB συνεχίζει να συμμορφώνεται με την κατάσταση σφάλματος. Εάν η συσκευή είναι αφαιρούμενη, αφαιρέστε τη συσκευή και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε / ενεργοποιήστε από το διαχειριστή συσκευών για να την ανακτήσετε.

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους κωδικούς σφαλμάτων

Κάθε κατάσταση διαφορετική από εκείνη που δηλώνει ρητά ότι μια συσκευή λειτουργεί κανονικά πρέπει να συνοδεύεται από έναν κωδικό σφάλματος του διαχειριστή συσκευών. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα Windows με αυτήν τη συσκευή με βάση αυτόν τον κώδικα: Πλήρης κατάλογος κωδικών σφαλμάτων του Διαχειριστή Συσκευών .

Ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με ένα κομμάτι υλικού, παρόλο που τα Windows ενδέχεται να μην το αναφέρουν μέσω της κατάστασης της συσκευής. Εάν έχετε ισχυρή υποψία ότι μια συσκευή προκαλεί πρόβλημα, αλλά η Διαχείριση Συσκευών δεν αναφέρει κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει ακόμα να εντοπίσετε προβλήματα με τη συσκευή.