Πώς να συνδεθείτε σε ασύρματο δίκτυο στα Windows 7

01 από 02

Προβολή διαθέσιμων ασύρματων δικτύων και σύνδεση

Λίστα διαθέσιμων ασύρματων δικτύων.

Με κάθε επανάληψη των Windows, η Microsoft βελτιώνει την ευκολία με την οποία συνδέουμε ασύρματα δίκτυα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί από εμάς που διακυβεύονται από τα απαραίτητα βήματα για τη σύνδεση με τα ασύρματα δίκτυα και τα αναγκαία βήματα διαμόρφωσης.

Γι 'αυτό σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξω βήμα προς βήμα τον τρόπο σύνδεσης με ένα ασύρματο δίκτυο χρησιμοποιώντας τα Windows 7.

Τα ασύρματα δίκτυα μας περιβάλλουν

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε όταν ακολουθείτε τα βήματα αυτού του οδηγού είναι ότι υπάρχουν πολλά ασύρματα δίκτυα εκεί έξω, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνδεθείτε με αυτά επειδή θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του υπολογιστή σας.

Τα δημόσια ασύρματα δίκτυα δεν είναι ασφαλή

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες που συνδέονται με δημόσια μη κρυπτογραφημένα δίκτυα είναι ότι κάποιος μπορεί να καταλάβει τη σύνδεσή σας και να δει τι μεταφέρετε μέσω των ηχητικών κυμάτων.

Για να το πούμε απλά - αν ένα δίκτυο είναι δημόσιο και δεν έχει κρυπτογράφηση, αποφύγετε. Τώρα που έχετε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που συνδέονται με τη σύνδεση με δημόσια δίκτυα, μπορώ να σας δείξω πώς να συνδεθείτε με ασύρματα δίκτυα χρησιμοποιώντας τα Windows 7.

Προβολή διαθέσιμων ασύρματων δικτύων και σύνδεση

1. Για να προβάλετε μια λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ασύρματη δικτύωση στην περιοχή ειδοποίησης στην αριστερή πλευρά της γραμμής εργασιών .

Σημείωση: Εάν το δίκτυο με το οποίο προσπαθείτε να συνδεθείτε δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, ο δρομολογητής ενδέχεται να μην εκπέμπει το SSID του δικτύου (όνομα ασύρματου δικτύου). Εάν συμβαίνει αυτό, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του δρομολογητή σας για να καθορίσετε τα απαραίτητα βήματα για την ενεργοποίηση της εκπομπής SSID .

Ένα Word Σχετικά με την Ισχύς Σήματος

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι κάθε ασύρματο δίκτυο διαθέτει έναν δείκτη ισχύος σήματος ο οποίος παρέχει έναν οπτικό οδηγό για τον προσδιορισμό της ισχύος του ασύρματου σήματος. Όλες οι πράσινες γραμμές σημαίνουν άριστο σήμα, μία μπάρα ισούται με κακό σήμα.

2. Μόλις εντοπίσετε το δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε από τη λίστα, κάντε κλικ στο όνομα δικτύου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση .

Σημείωση : Πριν συνδεθείτε στο δίκτυο, θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε τη σύνδεση Αυτόματα , ώστε ο υπολογιστής σας να συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο όταν βρίσκεται εντός εμβέλειας.

Εάν το δίκτυο στο οποίο προσπαθείτε να συνδεθείτε δεν είναι ασφαλές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης για να συνδεθείτε στο δίκτυο, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο Internet και σε άλλους πόρους δικτύου αμέσως. Ωστόσο, αν το δίκτυο είναι ασφαλές, θα πρέπει να ακολουθήσετε το παρακάτω βήμα για να συνδεθείτε.

02 του 02

Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και συνδεθείτε

Εάν σας ζητηθεί, πρέπει να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο ή να χρησιμοποιήσετε το SES στο δρομολογητή.

Τα ασφαλισμένα δίκτυα απαιτούν έλεγχο ταυτότητας

Εάν συνδέεστε σε ασφαλές ασύρματο δίκτυο, θα έχετε δύο επιλογές για τον έλεγχο ταυτότητας. Μπορείτε να εισαγάγετε τον απαιτούμενο κωδικό πρόσβασης ή αν το υποστηρίζει ο δρομολογητής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Secure Easy Setup στο δρομολογητή.

Επιλογή 1 - Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης

1. Όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης για το δρομολογητή στον οποίο συνδέεστε. Για να προβάλετε τους χαρακτήρες στο πεδίο κειμένου, καταργήστε την επιλογή Απόκρυψη χαρακτήρων .

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ο κωδικός πρόσβασης είναι μακρύς και πολύπλοκος.

Σημείωση: Μόλις εισαγάγετε έναν χαρακτήρα στο πεδίο κωδικού πρόσβασης, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Secure Easy Setup για να συνδεθείτε στο δρομολογητή.

2. Κάντε κλικ στο OK για σύνδεση.

Επιλογή 2 - Ασφαλής εύκολη ρύθμιση

1. Όταν σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης, μεταβείτε στο δρομολογητή και πατήστε το κουμπί Ασφαλής εύκολη ρύθμιση στο δρομολογητή. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ο υπολογιστής θα πρέπει να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο.

Σημείωση: Εάν η λειτουργία Secure Easy Setup δεν λειτουργεί, δοκιμάστε ξανά. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορεί να απενεργοποιηθεί στο δρομολογητή σας. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών του δρομολογητή για να ενεργοποιήσετε και να διαμορφώσετε τη λειτουργία.

Θα πρέπει τώρα να συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την κοινή χρήση αρχείων και τη διαχείριση των προφίλ ασύρματου δικτύου.