Πώς να αλλάξετε τον κωδικό άλλου χρήστη στα Windows

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης διαφορετικού χρήστη στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Ο μεγαλύτερος λόγος που ίσως θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ενός άλλου χρήστη είναι αν ο άλλος χρήστης ξεχάσει τη δική του. Συμβαίνει στον καλύτερο από εμάς, ώστε να προσπαθήσουμε να μην κάνουμε το μέλος της οικογένειάς σας, συγκάτοικος ή άλλος συνεργάτης στον υπολογιστή σας να αισθάνεται πάρα πολύ άσχημα γι 'αυτό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πλησιάσετε έναν χαμένο κωδικό πρόσβασης των Windows, αλλά έναν από τους ευκολότερους, υποθέτοντας, βεβαίως, ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας χρήστες στον υπολογιστή, είναι απλώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης από άλλο λογαριασμό.

Θα χαρούμε να γνωρίζουμε ότι η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο λογαριασμό άλλου χρήστη είναι πραγματικά εύκολη, ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που διαθέτετε. Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Προειδοποίηση: Όταν αλλάζετε έναν κωδικό πρόσβασης των Windows εκτός του λογαριασμού, αυτό που κάνετε όταν αλλάζετε τον κωδικό άλλου χρήστη, ο χρήστης που αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης θα χάσει κάθε πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα αρχεία EFS, προσωπικά πιστοποιητικά και οποιαδήποτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης όπως για τους πόρους δικτύου και τους κωδικούς πρόσβασης ιστότοπου. Οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν κρυπτογραφημένα αρχεία EFS και η απώλεια αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης δεν είναι πιθανώς μια μεγάλη υπόθεση, αλλά θέλαμε να γνωρίζετε την συνέπεια της επαναφοράς ενός κωδικού πρόσβασης με αυτόν τον τρόπο.

Σημαντικό: Ο λογαριασμός των Windows πρέπει να ρυθμιστεί ως διαχειριστής, αν θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό άλλου χρήστη. Αν όχι, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε αυτό το τέχνασμα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows ή να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης κωδικού πρόσβασης των Windows για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό άλλου χρήστη στα Windows 10 ή 8

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows 8 ή 10 .
    1. Στις διεπαφές αφής, ο ευκολότερος τρόπος για να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10 ή στα Windows 8 είναι μέσω του συνδέσμου του στο μενού Έναρξη (ή στην οθόνη εφαρμογών στα Windows 8), αλλά το μενού Power User είναι πιθανόν πιο γρήγορο αν έχετε πληκτρολόγιο ή ποντίκι .
  2. Στα Windows 10, αγγίξτε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών (ονομάζεται Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια στα Windows 8).
    1. Σημείωση: Εάν η ρύθμιση Προβολή κατά τη ρύθμιση είναι Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια , τότε δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί χρηστών και μεταβείτε στο Βήμα 4.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών .
  4. Διάφορες συνδέσεις προς τα κάτω στο θέμα " Κάντε αλλαγές στην περιοχή λογαριασμού χρήστη" του παραθύρου " Λογαριασμοί χρηστών" , αγγίξτε ή κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση άλλου λογαριασμού .
  5. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στον χρήστη για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.
    1. Συμβουλή: Εάν δεν βλέπετε την Προστασία με κωδικό πρόσβασης που βρίσκεται κάπου κάτω από το όνομα χρήστη, τότε ο χρήστης δεν έχει ρύθμιση κωδικού πρόσβασης και θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί χωρίς να εισάγει τίποτα στο πεδίο κωδικού πρόσβασης.
  6. Τώρα που βρίσκεστε στην οθόνη Δημιουργία αλλαγών στην οθόνη του λογαριασμού χρήστη [username] , πατήστε ή επιλέξτε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης .
    1. Συμβουλή: Δεν εμφανίζεται σύνδεσμος αλλαγής κωδικού πρόσβασης ; Αυτό πιθανώς σημαίνει ότι ο χρήστης που θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για τα αρχεία καταγραφής στα Windows 10 ή Windows 8 με έναν λογαριασμό Microsoft και όχι έναν "παραδοσιακό" τοπικό λογαριασμό . Αυτό είναι πραγματικά καλά νέα, καθώς είναι ακόμη πιο εύκολο να επαναφέρετε έναν κωδικό πρόσβασης λογαριασμού Microsoft. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης λογαριασμού σας Microsoft για βοήθεια.
  1. Στην οθόνη "Αλλαγή ονόματος χρήστη" [username] , πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο πλαίσιο κειμένου.
  2. Στο τελευταίο πλαίσιο κειμένου, σας ζητείται να πληκτρολογήσετε μια υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης . Αυτό δεν απαιτείται.
    1. Συμβουλή: Επειδή πιθανότατα αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης αυτού του ατόμου επειδή έχει ξεχάσει, είναι καλό αν θέλετε να παραλείψετε την υπόδειξη. Μόλις ο χρήστης έχει πάλι πρόσβαση στα Windows 8/10, να τους αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης σε κάτι πιο ιδιωτικό και να δημιουργήσει μια υπόδειξη τότε.
  3. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή κωδικού πρόσβασης για να αποθηκεύσετε την αλλαγή κωδικού πρόσβασης.
  4. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο " Αλλαγή λογαριασμού" και άλλα ανοικτά παράθυρα.
  5. Αποσυνδεθείτε ή κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και δώστε ξανά στο χρήστη το άτομο που επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης για να προσπαθήσετε να συνδεθείτε στα Windows 8 ή 10.
  6. Μόλις συνδεθείτε, να είστε προληπτικοί και είτε ο χρήστης να δημιουργήσει μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows 8 ή Windows 10 ή να μεταβεί σε έναν λογαριασμό της Microsoft, ο οποίος θα παρέχει έναν ευκολότερο τρόπο για να αποκτήσει έναν νέο κωδικό πρόσβασης στο μέλλον.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό άλλου χρήστη στα Windows 7 ή Vista

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρήστη και Οικογενειακή ασφάλεια (Windows 7) ή Λογαριασμοί χρηστών (Windows Vista).
    1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε την προβολή Μεγάλων εικονιδίων ή μικρών εικονιδίων του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 7, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Αντ 'αυτού, κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί χρηστών και μεταβείτε στο Βήμα 4.
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών .
  4. Προς το κάτω μέρος της επιλογής " Κάντε αλλαγές στην περιοχή λογαριασμού χρήστη" του παραθύρου " Λογαριασμοί χρηστών" , κάντε κλικ στο σύνδεσμο " Διαχείριση άλλου λογαριασμού ".
  5. Κάντε κλικ στο λογαριασμό στον οποίο θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.
    1. Σημείωση: Εάν οι λέξεις " Προστατευμένοι με κωδικό πρόσβασης " δεν εμφανίζονται στον τύπο χρήστη, ο χρήστης δεν έχει ρυθμιστεί με κωδικό πρόσβασης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό χωρίς κωδικό πρόσβασης. Προφανώς, σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχει τίποτα που να αλλάζει, οπότε αφήστε τον χρήστη να γνωρίζει ότι δεν χρειάζεται κωδικό πρόσβασης και μπορεί να ρυθμίσει τον εαυτό του την επόμενη φορά που θα συνδεθεί.
  6. Κάτω από την επικεφαλίδα λογαριασμού Κάντε αλλαγές στον λογαριασμό του χρήστη [username] , κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αλλαγή κωδικού πρόσβασης .
  7. Καταχωρίστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον χρήστη στο πρώτο και το δεύτερο πλαίσιο κειμένου.
    1. Εισάγοντας δύο φορές τον νέο κωδικό πρόσβασης για το χρήστη, διασφαλίζετε ότι έχετε πληκτρολογήσει σωστά τον κωδικό πρόσβασης.
  1. Στο τρίτο και τελικό πλαίσιο κειμένου, σας ζητείται να πληκτρολογήσετε μια υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης .
    1. Εφόσον πιθανότατα αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης αυτού του χρήστη επειδή το έχετε ξεχάσει, πιθανόν να παραλείψετε την υπόδειξη. Ο χρήστης θα πρέπει να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής του σε κάτι πιο ιδιωτικό αφού έχει πάλι πρόσβαση στον λογαριασμό του.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή κωδικού πρόσβασης για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης.
  3. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο Λογαριασμοί χρηστών .
  4. Αποσυνδεθείτε ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή και, στη συνέχεια, ο χρήστης θα συνδεθεί στο λογαριασμό του με τον κωδικό πρόσβασης που επιλέξατε για αυτούς στο Βήμα 7.
  5. Αφού συνδεθείτε, ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows για να αποφύγει ένα τέτοιο πρόβλημα στο μέλλον.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό άλλου χρήστη στα Windows XP

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου, κάντε διπλό κλικ στους Λογαριασμούς Χρήστη .
  3. Στο ή επιλέξτε έναν λογαριασμό για να αλλάξετε την περιοχή του παραθύρου Λογαριασμοί χρηστών , κάντε κλικ στο λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.
    1. Σημείωση: Αν ο κωδικός πρόσβασης δεν είναι καταχωρημένος κάτω από τον τύπο λογαριασμού τότε ο χρήστης δεν έχει οριστεί κωδικός πρόσβασης, δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα που να αλλάξει. Αφήστε τον χρήστη να γνωρίζει ότι δεν χρειάζεται κωδικό πρόσβασης για να συνδεθεί στο λογαριασμό του και εάν το επιθυμεί, μπορούν να ρυθμίσουν τον εαυτό τους την επόμενη φορά που θα συνδεθούν ... με έναν "κενό" κωδικό πρόσβασης.
  4. Στην ενότητα Τι θέλετε να αλλάξετε για τον τίτλο του λογαριασμού [username] , κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης .
  5. Καταχωρίστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον χρήστη στα δύο πρώτα πλαίσια κειμένου.
    1. Σας ζητείται να εισαγάγετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης δύο φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πληκτρολογήσει λάθος κωδικό πρόσβασης.
  6. Μπορείτε να παραλείψετε να πληκτρολογήσετε μια λέξη ή μια φράση που θα χρησιμοποιηθεί ως υπαινιγμός κωδικού πρόσβασης .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή κωδικού πρόσβασης για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή κωδικού πρόσβασης.
  8. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τα παράθυρα Λογαριασμοί χρηστών και Πίνακα ελέγχου .
  1. Αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας ή κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και στη συνέχεια συνδεθείτε στο λογαριασμό σας με τον κωδικό πρόσβασης που επιλέξατε για αυτούς στο Βήμα 5.
  2. Αφού συνδεθεί ο χρήστης, δημιουργήστε έναν δίσκο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows XP για να αποφύγετε να κάνετε τα βήματα αυτά ξανά μετά από έναν χαμένο κωδικό πρόσβασης.