Πώς να ακούσετε ραδιόφωνο FM στο iPod nano

Αρχικά, το iPod nano ήταν αυστηρά μια συσκευή για την αναπαραγωγή αρχείων MP3 και podcast που έχετε κατεβάσει σε αυτό. Εάν θέλετε να ακούσετε ζωντανό ραδιόφωνο, χρειάζεστε ένα διαφορετικό MP3 player ή ένα καλό, παλιομοδίτικο ραδιόφωνο. Το νανο απλά δεν σας άφησε να συντονίσετε σήματα FM .

Αυτό άλλαξε με την 5η γενιά του iPod nano, η οποία εισήγαγε έναν ραδιοφωνικό δέκτη FM ως πρότυπο υλικό. Οι νανοί της 6ης και 7ης γενιάς διαθέτουν επίσης τον δέκτη. Αυτό το ραδιόφωνο κάνει κάτι παραπάνω από το να τραβήξει ένα σήμα. Επίσης, σας επιτρέπει να καταγράφετε ζωντανά ραδιόφωνα και να προσθέτετε αγαπημένα τραγούδια για να τα αγοράσετε αργότερα

Μια ασυνήθιστη κεραία

Τα ραδιόφωνα χρειάζονται κεραίες για να συντονίζουν τα σήματα. Ενώ δεν υπάρχει κεραία ενσωματωμένη στο iPod nano, η σύνδεση των ακουστικών στη συσκευή λύνει το πρόβλημα. Το νανο χρησιμοποιεί ακουστικά - και τα ακουστικά τρίτων και τα Apple είναι ωραία - ως κεραία.

Πώς να ακούσετε ραδιόφωνο FM στο iPod nano

Πατήστε την εφαρμογή Ραδιόφωνο στην αρχική οθόνη του νανο (στο μοντέλο 6ης και 7ης γενιάς) ή κάντε κλικ στο Ραδιόφωνο στο κύριο μενού ( μοντέλο 5ης γενιάς ) για να αρχίσετε να ακούτε ραδιόφωνο.

Μόλις πατήσετε το ραδιόφωνο, υπάρχουν δύο τρόποι για να βρείτε σταθμούς:

Απενεργοποίηση του ραδιοφώνου του iPod nano

Όταν ολοκληρώσετε την ακρόαση του ραδιοφώνου, αποσυνδέστε τα ακουστικά ή πατήστε το κουμπί " Διακοπή " (6η ή 7η γενιά) ή κάντε κλικ στο κουμπί " Σταματήστε το ραδιόφωνο" (5η γενιά).

Εγγραφή ζωντανών ραδιοφώνων στο iPod nano

Το πιο cool χαρακτηριστικό του ραδιοφώνου FM του iPod nano είναι η εγγραφή ζωντανών ραδιοφωνικών σταθμών για να ακούσετε αργότερα. Η λειτουργία Live Pause χρησιμοποιεί το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο του nano και μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από την οθόνη Ραδιόφωνο.

Για να χρησιμοποιήσετε τη Live Pause, αρχίστε να ακούτε το ραδιόφωνο. Μόλις βρείτε κάτι που θέλετε να καταγράψετε, μεταβείτε στα στοιχεία ελέγχου Live Pause από:

Μόλις καταγράψετε μια ραδιοφωνική εκπομπή:

Θα χάσετε την ηχογράφηση εάν συντονιστείτε σε άλλο σταθμό, απενεργοποιήσετε το νανο σας, αφήσετε την εφαρμογή Ραδιόφωνο, χάσετε μπαταρία ή διατηρήσετε την εφαρμογή ραδιοφώνου σε παύση για 15 λεπτά ή περισσότερο.

Η Live Pause είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορεί να απενεργοποιηθεί. Στο 6ο και 7ο γεν. μοντέλα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά από:

  1. Πατώντας Ρυθμίσεις .
  2. Ράψιμο ραδιοφώνου .
  3. Μετακίνηση του ρυθμιστικού ζωντανής παύσης σε Ενεργοποίηση .

Αγαπημένα, Ετικέτες και Πρόσφατα

Το ραδιόφωνο FM του iPod nano σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε αγαπημένους σταθμούς και να προσθέτετε ετικέτες για να αγοράσετε αργότερα. Όταν ακούτε ραδιόφωνο, μπορείτε να επισημάνετε τραγούδια (σε σταθμούς που την υποστηρίζουν) και αγαπημένους σταθμούς με:

Δείτε όλα τα τραγούδια με ετικέτα στο κύριο μενού Ραδιόφωνο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα τραγούδια και ίσως να τα αγοράσετε στο iTunes Store , αργότερα.

Η λίστα Πρόσφατα τραγούδια δείχνει ποια τραγούδια έχετε ακούσει πρόσφατα και ποιοι σταθμοί ήταν.

Διαγραφή αγαπημένων σταθμών

Υπάρχουν δύο τρόποι διαγραφής αγαπημένων για τα μοντέλα 6ης και 7ης γενιάς:

  1. Μεταβείτε στο σταθμό που προτιμάτε και πατήστε το εικονίδιο με το αστέρι για να το απενεργοποιήσετε.
  2. Αγγίξτε την οθόνη στην εφαρμογή Ραδιόφωνο για να αποκαλύψετε τα χειριστήρια Live Pause. Στη συνέχεια, πατήστε Αγαπημένα, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης και πατήστε Επεξεργασία. Πατήστε το κόκκινο εικονίδιο δίπλα στο σταθμό που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή .