Πώς να ρυθμίσετε το iPhone μου στο iPhone

Αν το iPhone ή το iPod touch έχει χαθεί ή κλαπεί, δεν είναι απαραιτήτως πάει για καλό. Εάν ρυθμίσετε τη λειτουργία Find my iPhone πριν να εξαφανιστεί, ίσως μπορείτε να την πάρετε πίσω (ή τουλάχιστον να κρατήσετε το άτομο που το έχει τώρα πρόσβαση στα δεδομένα σας). Είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Εύρεση του iPhone μου" προτού η συσκευή σας λείψει. Αφού έχει ήδη φύγει, είναι πολύ αργά.

Βρείτε το iPhone μου είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εύρεση χαμένων ή κλεμμένων iPhone. Χρησιμοποιεί τις ενσωματωμένες υπηρεσίες GPS ή εντοπισμού θέσης της συσκευής σας για να εντοπίσει τη συσκευή σε χάρτη. Επίσης, σας επιτρέπει να κλειδώνετε ή να διαγράφετε όλα τα δεδομένα από τη συσκευή σας μέσω του Διαδικτύου για να αποτρέψετε την πρόσβαση σε αυτόν. (Εάν χάσετε τη συσκευή σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση του iPhone για να κάνετε τη συσκευή σας να ακούγεται ήχος. Απλώς ακούστε για το χτύπημα μεταξύ των μαξιλαριών καναπέ.)

01 από 03

Εισαγωγή στη ρύθμιση Find My iPhone

εικόνα πίστωσης: Ήρωες εικόνες / Hero εικόνες / Getty εικόνες

Βρείτε το iPhone μου είναι ένα δωρεάν μέρος του iCloud. Όσο έχετε έναν λογαριασμό iCloud και μια υποστηριζόμενη συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone. Είναι διαθέσιμο αν εκτελείτε iOS 5 ή νεότερη έκδοση σε iPhone 3GS ή νεότερη έκδοση, iPod touch ή νεότερη έκδοση τρίτης γενιάς ή iPad.

Ρύθμιση Εύρεση του iPhone μου

Δεδομένου ότι είναι δωρεάν και μπορεί ενδεχομένως να σας βοηθήσει να βγείτε από μια κακή κατάσταση, εάν η συσκευή σας λείπει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ρυθμίσετε το Find My iPhone σήμερα.

Η επιλογή για τη ρύθμιση Find My iPhone είναι μέρος της αρχικής διαδικασίας ρύθμισης του iPhone . Ενδεχομένως να το έχετε ενεργοποιήσει στη συνέχεια. Αν δεν το κάνετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το ενεργοποιήσετε.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό iCloud. Ο λογαριασμός σας iCloud χρησιμοποιεί πιθανώς το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης με τον λογαριασμό σας στο iTunes. Αν δεν είστε βέβαιοι ότι έχετε λογαριασμό iCloud ή δεν είστε συνδεδεμένοι:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη
  2. Πατήστε iCloud
  3. Πατήστε Λογαριασμός και συνδεθείτε
  4. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης iCloud.

02 του 03

Ενεργοποίηση εύρεσης του iPhone μου στις ρυθμίσεις iCloud

Μόλις το iCloud είναι ενεργοποιημένο, απλά πρέπει να ενεργοποιήσετε το Find My iPhone και είστε έτοιμοι. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (αν είστε ήδη στην οθόνη iCloud, μεταβείτε στο βήμα 3):

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε iCloud
  3. Πατήστε Εύρεση του iPhone μου
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Find my iPhone σε On (iOS 5 και 6) ή πράσινο ( iOS 7 και επάνω)
  5. Σε ορισμένες εκδόσεις του iOS, θα εμφανιστεί ένα δεύτερο ρυθμιστικό, ζητώντας να στείλετε την τελευταία τοποθεσία . Αυτό στέλνει την τελευταία γνωστή τοποθεσία της συσκευής σας στην Apple όταν πρόκειται να εξαντληθεί η μπαταρία. Επειδή το Find My iPhone δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια συσκευή χωρίς τροφοδοσία από μπαταρία, αυτή χρησιμοποιείται για να εντοπίσετε συσκευές μετά την εξάντληση του χυμού. Σας συνιστούμε να το ενεργοποιείτε μετακινώντας το ρυθμιστικό στο πράσινο.

Ανάλογα με την έκδοση του iOS που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να λάβετε ένα μήνυμα, βεβαιώνοντας ότι καταλαβαίνετε ότι αυτό ενεργοποιεί την παρακολούθηση GPS του iPhone σας (παρακολούθηση GPS για χρήση από εσάς, όχι για κάποιον άλλο για να παρακολουθείτε τις κινήσεις σας. ανησυχείτε για την ιδιωτικότητα, δείτε αυτό το άρθρο ). Ενδέχεται να χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί Να επιτρέπεται η ενεργοποίηση του Find My iPhone.

03 του 03

Χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά του Find My iPhone

Η εφαρμογή Find my iPhone σε δράση.

Δεν σας προτείνουμε να το κάνετε, αλλά αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Find My iPhone, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε iCloud
  3. Πατήστε Εύρεση του iPhone μου
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Find my iPhone σε Off (iOS 5 και 6) ή σε λευκό (iOS 7 και επάνω)
  5. Στο iOS 7 και πάνω, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό iCloud που χρησιμοποιείται στη συσκευή. Αυτή η λειτουργία, που ονομάζεται Κλείδωμα ενεργοποίησης , έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τους κλέφτες να απενεργοποιήσουν το Find My iPhone για να αποκρύψουν τη συσκευή από την υπηρεσία.

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Εύρεση του iPhone μου

Ελπίζετε ότι ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone, αλλά αν το κάνετε, θα βρείτε αυτά τα άρθρα χρήσιμα: